Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Het Fusie-informatie document

In de vorige UPdate hebben we vanuit het bestuur een aantal momenten aangegeven die van belang zijn voor het lopende fusieproces tussen U-Track en AV Phoenix. Het afstemproces met de notaris heeft echter meer tijd gekost dan gehoopt, en we moeten daarom een aanpassing doen in de planning.

Dit betekent dat we gaan schuiven met de datum van de 1e Bijzondere Ledenvergadering (BLV) waarop de leden kunnen stemmen over het fusie-voorstel. Zodra deze datum bekend is laten we jullie dat via een volgende UPdate weten!

Het voorstel voor de beoogde startdatum van de fusie en de start van Utrecht Atletiek blijft overigens gewoon 1 januari 2025.

Maar er is gelukkig ook meer te melden! Bijgaand treffen jullie het fusie-informatie document aan, waarin heel veel informatie over de fusie staat. Hieronder een korte samenvatting van dit verhaal, de uitgebreide versie is via onderstaande button te lezen:

Fusie-informatie

Mocht je daar nog niet genoeg aan hebben kun je via deze link naar het informatie-opvraag- formulier nog meer informatie opvragen over de rapportages en terugkoppelingen van de werkgroepen aan de Stuurgroep en het bestuur.

Vraag alle informatie op

Fusie Informatiebijeenkomsten

En zoals eerder aangekondigd organiseren we ook op korte termijn een drietal informatiebijeenkomsten waarin jullie terecht kunnen met al je vragen over de fusie:

  • Zaterdag 28 september 10:45 uur in het Panbos
  • Zondag 29 september (hele middag) tijdens onze Clubkampioenschappen op Maarschalkerweerd (12:00 -19:00 uur)
  • Woensdag 2 oktober 21:00 uur (na afloop van de woensdagtrainingen) op Maarschalkerweerd (19:00 – 21:30 uur)

Bij deze informatiebijeenkomsten is steeds een aantal bestuur- en stuurgroepleden aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven.

Vanuit het bestuur zijn we er enorm trots op dat we met heel veel inzet van een groot aantal leden een volgende stap kunnen zetten op weg naar:

Utrecht Atletiek, de atletiekvereniging voor iedereen.

Of je nu recreatief of prestatiegericht sport, voor jong en oud. Bij Utrecht Atletiek kun je presteren op jouw niveau. Steeds sneller, verder, hoger, maar ook steeds gezelliger en sportiever, samen met enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Lopen, werpen, springen: alles wat atletiek zo mooi maakt, in de mooiste stad van het land. Een toonaangevende vereniging, zo divers als de stad zelf, die nieuwe doelgroepen aanspreekt, mensen meer laat bewegen en zo bijdraagt aan een gezonde stad.

Samenvatting van het fusie-informatiedocument:

Het informatiedocument heeft als doel om leden te informeren over de voorgenomen fusie tussen AV Phoenix en U-Track. Tijdens een Bijzondere Ledenvergadering, waarvan de datum nog volgt, wordt goedkeuring aan de leden gevraagd.

Opzet: het document bestaat uit een inleiding, beschrijving van het zorgvuldige proces van voorbereiding, uitgewerkte voorstellen, voorstellen na fusiebesluit, en juridische aspecten.

  • Historie en situatie: beide verenigingen AV Phoenix (opgericht in 1959) en U-Track (ontstaan in 2004 na fusie van AV Hermes en AV Vitesse) zijn financieel gezond en bedienen zowel recreatieve als competitieve atleten.
  • Samenwerking: om bestuurlijke, financiële, sporttechnische, en vrijwilligersvoordelen te combineren, betere faciliteiten te verkrijgen, en sterker te staan tegenover lokale overheid, sportinstanties, en sponsoren.
  • Doelstellingen: breder sportaanbod, verdere professionalisering, efficiëntere taakcoördinatie en dat met behoud van de sfeer van de diverse groepen.

Voorstellen:

  • Verenigingsstructuur en bestuur: het bestuur bestaat uit 9 personen met duidelijke portefeuilles, ondersteund door een verenigingsmanager. De commissiestructuur die bij beide verenigingen is, blijft. De Technische Commissie zal een prominentere plek krijgen binnen de vereniging. Locatiecoördinatoren, leeftijdscoördinatoren en visieduwers zullen ondersteunen bij de ambitieuze plannen voor de jeugd.
  • Identiteit en profilering: de fusievereniging krijgt de naam ‘Utrecht Atletiek’ met clubkleuren geïnspireerd door ‘De Stijl’ (Rood, Geel, Blauw) en een nieuw logo.
  • Trainingsaanbod: aanbod blijft breed. Bestaande groepen blijven gehandhaafd.
  • Competities en jeugdwedstrijden: gezamenlijke competitieploegen bij de senioren en de masters zullen meedoen aan wedstrijden. Afstemming met de Atletiekunie over aantal estafetteteams en deelname van meerdere teams aan de competitiefinales van de jeugd vind nog plaats.
  • Statuten en huishoudelijk reglement: nieuwe statuten volgen de modeldocumenten van de Atletiekunie. Het huishoudelijk reglement wordt nog opgesteld.
  • Financiële situatie: beide verenigingen zijn financieel gezond met ruime reserves. De fusie zorgt voor een financieel sterke positie en meer investeringsruimte.
  • Lidmaatschapsvormen en contributie: nieuwe contributiebedragen zijn geharmoniseerd en gaan in per 1 januari 2025. Er blijven kortingen voor studenten en gezinsleden.
  • Trainersvergoeding: vergoedingen worden geharmoniseerd met een overgangsregeling voor contributievrijstellingen voor huidige Phoenix trainers.

Voorstellen na fusiebesluit:

  • Vrijwilligersbeleid versterken met duidelijke omschrijvingen voor cruciale functies.
  • Topsportprogramma’s en talentontwikkeling blijven belangrijk.
  • Eén coherente communicatie- en sponsorstrategie opzetten.
  • Gedragsregels definiëren en zichtbaar maken.
  • Administratiesystemen harmoniseren.

Juridische aspecten:

  • Juridische fusie betekent automatische overgang van lidmaatschappen, eigendommen, en contracten naar de nieuwe vereniging.
  • Stappenplan beschrijft informatiesessies, ledenvergaderingen, en juridische formaliteiten. Notaris begeleidt de juridische procedures.

En zoals eerder in deze mail staat, en afwijkt van de beschrijving in het fusie-informatiedocument: wil je meer informatie opvragen over de fusie? Weten wat de werkgroepen gedaan hebben? Klik dan op onderstaande button of bekijk het volledige fusie-document.

Vraag alle informatie op Fusie-informatie

Mochten er vragen zijn dan graag contact opnemen met Karola via [email protected][email protected] of per telefoon: 06-13169375

HOME FUSIE

Actueel

Clubnieuws

Jongens U14 winnen landelijke C-finale in Emmen

26-09-2024

Op zaterdag 21 september mocht voor het eerst in jaren weer een Phoenix-juniorenploeg aantreden in een landelijke competitiefinale.  De jongens junioren D (U14) hadden de C-finale gehaald in Emmen, waarin

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 3e in finale pupillencompetitie, meisjes U10 4e

24-09-2024

Op zaterdag 14 september vond de regionale competitiefinale voor pupillen plaats in Amersfoort. Hiervoor hadden twee Phoenix-teams en één individuele atleet zich geplaatst. In een stralend nazomerweer streden de twee

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-bikkel Stijn Scheijven snelt naar plek 2 in de BOL-loop

22-09-2024

Zaterdag 21 september 2024 werd de 28ste BOL-loop gehouden. Dit is een kleinschaligloopje in Lunetten wat in samenwerking met atletiekvereniging U-Track wordt georganiseerd. Dit jaar waren er 206 inschrijvingen, een

lees verder...

Agenda

september 2024
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in