Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Midden/Lange Afstand (Wedstrijdatletiek)

De Midden/Lange Afstand (MILA) wedstrijdgroep richt zich op wedstrijdatleten, die zowel baan- als wegwedstrijden lopen. Om mee te kunnen trainen met de wedstrijdgroep wordt een bepaald prestatieniveau verwacht. In de tabel onderaan deze bladzijde staan de normen voor deelname. Kun je (nog) niet aan deze criteria voldoen, dan kun je aansluiten bij een van de recreantengroepen van AV Phoenix.

De trainingen aan de MiLa selectie en de wedstrijdgroep worden verzorgd door Joost Borm, Henny Meyvis, Bert Kamphorst, Karin Gorter en Mischa Petie Zij verzorgen groepstrainingen op verschillende trainingsdagen (zie het overzicht van trainingstijden).

MILAGroepTrainerTel.
Midden/Lange afstandVanaf 800mJoost Borm06-22480724
Herman Lenferink06-46341053
Karin Gorter
Bert Kamphorst 

De betere atleten van de wedstrijdgroep kunnen door de trainers gevraagd worden voor de selectie en het topsportplan. Voor de selectie en het topsportplan gelden zwaardere prestatienormen dan voor de wedstrijdgroep.

MILA Selectiegroep

Het doel van de MILA Selectiegroep is om het beste uit atleten te halen en de ontwikkeling naar het voor de atleet hoogst haalbare te stimuleren. Wij onderscheiden 4 niveau’s.

De volgende criteria gelden voor het lidmaatschap van de selectie Midden en Lange Afstand (MILA) van AV Phoenix.

Criteria Selectiegroep van de MILA

 1. Je bent 14 jaar of ouder.
 2. Je voldoet, of kunt binnen een vast te stellen termijn voldoen, aan een minimaal prestatieniveau, afhankelijk van je leeftijd en geslacht (zie de schema onderin). Ben je junior, dan wordt je toegelaten naar inzicht van de selectietrainer (voor junioren zijn geen prestatiegrenzen aangegeven).
 3. Je bent bereid om minimaal 5 x per week (junioren 4x per week) te trainen (inclusief wedstrijd).
 4. Je bezoekt minimaal 2 clubtrainingen per week en altijd de donderdagtraining van de selectie op Maarschalkerweerd.
 5. Je wilt 2 tot 4x per maand een wedstrijd lopen (in winter en zomer).
 6. Je houdt samen met je coach in je wedstrijdplanning zoveel mogelijk rekening met de competitie (2 of 3 wedstrijden in de zomer). Voorwaarde is uiteraard dat jouw belangen als atleet niet worden geschaad.
 7. Je bent bereid te trainen en lopen volgens een door je coach vastgesteld trainings- en wedstrijdprogramma.
 8. Je levert 1x per week, bij voorkeur op zondag (na de wedstrijd) je logboek in bij je coach en de selectietrainer.
 9. Je bent bereid tot regelmatig overleg met je coach over zaken als wedstrijdresultaten, logboek, trainingsschema, wedstrijdplanning, looptechniek, evaluatie en medische begeleiding.
 10. Je laat jouw sportmedische behandelingen bepalen door Bernard te Boekhorst (hoofd Medische Commissie selectie MILA AV Phoenix), die tevens bepaalt naar welke specialisten je, indien nodig, zult worden doorverwezen.
 11. Je loopt je wedstrijden in het clubtenue van AV Phoenix en draagt de voor selectieleden afgesproken kleding. Daarbij zal rekening worden gehouden met gemaakte afspraken met sponsors.
 12. Je bent zoveel mogelijk aanwezig op groepsbijeenkomsten (minimaal 2 per jaar) en bij andere activiteiten als trainingsweekenden, trainingskampen en eventuele gezamenlijke wedstrijden.
 13. Je zorgt voor een goede aanvullende medische verzekering ten behoeve van optimale medische begeleiding.
 14. Je gaat lidmaatschap van de Selectie Midden en Lange Afstand altijd aan voor een periode van 6 maanden, waarna een evaluatie volgt aan de hand van de bovenstaande criteria. Op basis van die evaluatie eens in de 6 maanden kan het lidmaatschap worden verlengd of beëindigd. Zijn in de ogen van de selectietrainer en/of coach de doelen niet voldoende behaald, dan wordt op basis van nieuwe afspraken je lidmaatschap nog eens met 6 maanden verlengd, dan wel wordt je doorverwezen naar een trainingsgroep die op dat moment beter bij je past. Ben je het als atleet niet met de beslissing van selectietrainer en coach eens, dan kun je in beroep gaan bij het bestuur van AV Phoenix, dat zal proberen in overleg met selectietrainer, coach en atleet tot de beste oplossing te komen.
 15. Aan het lidmaatschap van de Selectie Midden en Lange Afstand zijn geen extra kosten verbonden behalve de contributie van het lidmaatschap van de vereniging AV Phoenix. Leden van de Selectie Midden- en Lange Afstand kunnen echter voor een te bepalen termijn toestemming krijgen lid te blijven van een andere vereniging, echter alleen na goed overleg met de betrokken partijen (in ieder geval de trainer van de atleet bij die andere vereniging en het bestuur van die vereniging). Zij moeten wel gastlid zijn van AV Phoenix en daarvoor contributie betalen.

De selectietrainer bepaalt op basis van bovengenoemde criteria, in overleg met de coach van de atleet (in het geval dat Joost Borm de coach van de atleet is) of een atleet tot de selectie wordt toegelaten, dan wel bij de selectie kan blijven. Daarbij heeft hij enige vrijheid in toepassing van de criteria, afhankelijk van de omstandigheden van de atleet. Zo kunnen talentvolle (jonge) atleten, of (oudere) atleten met een staat van dienst, die willen herstellen van een blessure en/of die nog niet toe zijn aan de trainings- en wedstrijdfrequentie genoemd in de criteria, of die vanwege hun woonplaats geen of weinig clubtrainingen kunnen bezoeken, toch worden toegelaten tot de selectie en dus profiteren van de geboden faciliteiten, zoals trainingstechnische, medische begeleiding, etc.

Normen voor deelname MILA-groep

Om mee te kunnen trainen met de wedstrijdgroepen, moeten de volgende prestatiegrenzen zijn behaald, of binnen afzienbare tijd in de ogen van een van de genoemde trainers haalbaar zijn. Doorgaans is minimaal 4x per week trainen volgens een schema noodzakelijk om deze prestaties te kunnen behalen.
AfstandManVrouw
800 m.02:2002:40
 1000 m.03:0203:27
 1500 m.04:5005:30
 3000 m.10:4511:50
 5000 m.19:0020:30
 10.000 m.40:00:0043:00:00
 15 km01:02:0001:06:30
 10 EM01:07:0001:31:00
 ½ marathon01:30:0001:36:30
 marathon03:05:0003:20:00

Prestatiegrenzen selectie Midden en Lange Afstand (MILA) naar geslacht en leeftijdsklasse (NB: voor junioren zijn geen prestatiegrenzen; de toelating van junioren geschiedt naar inzicht van de selectietrainer).

Actueel

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in