Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Sprint/Technisch (Wedstrijdatletiek)

Bij AV Phoenix kun je terecht voor verschillende technische onderdelen, zoals sprint en natuurlijk springen, werpen en horden.

Sprinten

In de sprintgroep wordt er getraind voor de afstanden tot en met 400 meter. Vanaf junior B kun je meetrainen in deze groep. Ook sprintende masters kunnen in deze groep meedoen.

Springen

Daarnaast kun je bij Phoenix ook alle springonderdelen beoefenen, inclusief krachttraining. De onderdelen worden wel in verschillende groepen getraind.

In deze gespecialiseerde groepen kun je vanaf B junior mee trainen. In deze groep trainen gespecialiseerde springers en een aantal meerkampers mee. Zij volgen de springtraining in deze groep en de overige trainingen bij andere trainers.

Werpen

Uiteraard heeft AV Phoenix ook een werpgroep. Deze groep traint samen op de vier verschillende werponderdelen:

Deze onderdelen worden gecombineerd met verspringen, kracht- en sprinttrainingen.

In de specialistische groep werpers bevinden zich atleten van verschillende categorieen. Vanaf B junior ben je welkom en ook masters draaien vrolijk mee. In de groep trainen gespecialiseerde werpers en een aantal meerkampers mee. Zij volgen de werptraining in deze groep en de overige trainingen bij andere trainers.

Op de woensdag vinden de technische trainingen plaats.

In de zomer op de atletiekbaan en in de winter in Galgenwaard, een indoor atletiekaccomodatie in Utrecht.

Horden

Op dit moment is er geen aparte training voor hordenlopers en kunnen hordenlopers trainen tijdens de trainingen van de sprintgroep. Dat geldt uiteraard zijn ook voor de krachttrainingen.

Selectie teams

Het doel van de sprint/technische selectie teams is om het beste uit atleten te halen en de ontwikkeling naar het voor de atleet hoogst haalbare te stimuleren en te regelen. Wij onderscheiden 4 niveau’s.

Op elk van de 4 niveau’s kan een atleet instromen. Van belang is dat de atleet de ambitie heeft om door te groeien. Het eindpunt van een atleet wordt door veel factoren bepaald. Voor ons geldt dat atletiek en studie in volledige harmonie moeten ontwikkelen. Daarnaast geloven wij heel sterk in samen trainen en op diverse niveau’s kunnen trainen.

Selectiecriteria

Wil je instromen en kun en wil je voldoen aan onderstaande criteria dan ben je van harte welkom.

 1. Je bent 15 jaar of ouder. Uitzonderingen zijn mogelijk.
 2. Je voldoet, of kunt binnen een vast te stellen termijn voldoen, aan een minimaal prestatieniveau, afhankelijk van je leeftijd en geslacht (zie ‘selectie criteria‘). Ben je junior, dan wordt je toegelaten naar inzicht van de selectietrainer (voor junioren zijn geen prestatiegrenzen aangegeven).
 3. Je bent bereid om 5 x per week (junioren AB 4x per week) te trainen (inclusief wedstrijden).
 4. In overleg met de trainer kies je voor wedstrijden in het Indoor en Outdoorseizoen of uitsluitend voor het Outdoorseizoen.
 5. Je wilt in de wedstrijdperioden 6 tot 8 wedstrijden lopen, waarvan een aantal in het buitenland.
 6. In je wedstrijdplanning houd je rekening met de competitie (2 of 3 wedstrijden in de zomer). Voorwaarde is uiteraard dat jouw belangen als atleet niet worden geschaad. Bij verschil van mening geldt het oordeel van de trainer.
 7. Je bent bereid te trainen en wedstrijden te lopen volgens een door je coach vastgesteld trainings- en wedstrijdprogramma.
 8. Je levert 1x per week, uiterlijk zondag 18:00 uur of na de zondagwedstrijd uiterlijk op maandag je logboek in.
 9. Je bent bereid tot regelmatig overleg met je coach over zaken als wedstrijdresultaten, logboek, trainingschema, wedstrijdplanning, looptechniek, evaluatie en medische begeleiding.
 10. Je laat jouw sportmedische behandelingen in principe bepalen door de sportarts (hoofd Medische Commissie AV Phoenix), die tevens bepaalt naar welke specialisten je, indien nodig, zult worden doorverwezen.
 11. Je loopt je afgesproken wedstrijden in het clubtenue van AV Phoenix en draagt de voor leden van de selectie afgesproken kleding. Daarbij zal, indien van toepassing, rekening worden gehouden met gemaakte afspraken met sponsoren. Nieuwe afspraken zijn, na de toelating zonder goedkeuring van AV Phoenix, niet mogelijk.
 12. Je bent zoveel mogelijk aanwezig op groepsbijeenkomsten (minimaal 1 en maximaal 2 per jaar) en bij andere activiteiten als trainingsweekenden, trainingskampen en eventuele gezamenlijke wedstrijden. Deze bijeenkomsten komen in de plaats van de trainingen, zodat leden die buiten Utrecht wonen ook de mogelijkheid hebben om de bijeenkomst bij te wonen.
 13. Je zorgt, indien mogelijk, voor een goede aanvullende medische verzekering ten behoeve van optimale sportmedische begeleiding.

De toelating tot de selectiegroepen geldt voor een periode van 6 maanden, waarna een evaluatie volgt aan de hand van de bovenstaande criteria. Op basis van die evaluatie eens in de 6 maanden kan de toelating worden verlengd of beeindigd. Zijn in de ogen van de trainer van de Selectie de doelen niet voldoende behaald, dan wordt op basis van nieuwe afspraken de toelating nog eens met 6 maanden verlengd, dan wel wordt je doorverwezen naar een trainingsgroep die op dat moment beter bij je past. Ben je het als atleet niet met de beslissing van de trainer, dan kun je in beroep gaan bij het bestuur van AV Phoenix, dat zal proberen in overleg met trainer en atleet tot de beste oplossing te komen.

Aan de toelating zijn geen extra kosten verbonden behalve de contributie van het lidmaatschap van de vereniging AV Phoenix.

Het is mogelijk voor atleten van andere verenigingen met de atleten van de selectie mee te trainen. Het betreffen dan 1 of 2 trainingen per week. Dit dient in goed overleg met de andere vereniging te gaan. De atleet blijft wedstrijdlid van de andere vereniging. Zij moeten wel gastlid worden van AV Phoenix en daarvoor contributie betalen. Wordt er gemiddeld meer dan 2 x per week getraind dan dient de atleet wedstrijdlid van AV Phoenix te worden.

De trainer/coach bepaalt op basis van bovengenoemde criteria of een atleet tot de selectie wordt toegelaten of bij kan blijven. De criteria worden, indien mogelijk, ruimhartig uitgelegd. Zo kunnen talentvolle (jonge) atleten, of (oudere) atleten met een staat van dienst, die willen herstellen van een blessure en/of die nog niet toe zijn aan de trainings- en wedstrijdfrequentie genoemd in de criteria, of die vanwege hun woonplaats minder clubtrainingen kunnen bezoeken, of die nog niet volledig toe zijn aan 5 x trainen toch worden toegelaten en blijven profiteren van de geboden faciliteiten, zoals trainingstechnische, medische begeleiding, etc.

 

Actueel

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in