Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Topsport

Het halen van de top hangt voor een deel af van je talent, maar is deels ook maakbaar. Met een droom en een missie is veel mogelijk. Heb je een droom en je wilt je ontwikkelen tot topsporter of je bent het al, dan ben je van harte welkom en wij van onze kant gaan het met jouw talent en jouw en onze inzet mogelijk maken.

Het topsportdoel van AV Phoenix

Ons doel is om de Phoenix atleten naar het hoogst haalbare niveau te brengen. Om dat te bereiken werken wij samen met ervaren en gekwalificeerde trainer/coaches. Het topsport motto van AV Phoenix is “met plezier presteren”. De combinatie van hoogwaardige expertise, ruime ervaring, weten wat topsport is, de innovatieve kracht en het uitgangspunt met plezier presteren, maakt AV Phoenix een meer dan unieke topsportvereniging. Dit maakt zowel successen op korte als lange termijn mogelijk.

Verschil tussen topsport en selectie

Als je voldoet aan de topsport eisen, dan behoor je tot de absolute top van Nederland op een bepaald onderdeel. Omdat je niet van de een op de andere dag aan deze eisen voldoet werken we met selecties. Deze selecties hebben lagere prestatienormen en goede mogelijkheden om je te ontwikkelen op een onderdeel, zodat wellicht de topsportselectie tot de mogelijkheden behoort.

Topsportbeleid

AV Phoenix werkt van uit de filosofie dat:

De weg naar Topsport is een lange weg. Het begint al als je junior bent. In onze topsportaanpak onderscheiden wij een drietal niveaus, zodat elke atleet op zijn niveau kan instromen en aan zijn verdere ontwikkeling kan werken en op termijn kan doorstromen naar het volgende niveau.

 1. Topsporters
  Om door AV Phoenix als topsporter te worden gezien dien je 2 x per jaar aan bepaalde prestatienormen te voldoen. Voldoe je daar aan dan wordt het contract weer voor een jaar verlengd.
 2. Selecties
  Dat zijn talentvolle atleten die de topsporteisen (nog net) niet halen. Hun prestaties behoren niet tot de absolute top van Nederland, maar deze atleten zijn een grote meerwaarde voor de vereniging. Het doel van het topsportplan is op Nederlands Kampioenschappen finaleplaatsen te halen en met de competitieploegen naar de hoogste niveaus te gaan. De selectieatleten hebben daar een grote rol in. Vandaar dat we deze groep extra willen ondersteunen.
 3. Excellerende presterende masters
  Dit zijn atleten die vanwege hun leeftijd niet meer de Topsportstatus kunnen behalen, maar wel bijvoorbeeld als Master unieke prestaties neer zetten en voor AV Phoenix van grote betekenis zijn.

Onze topsportaanpak geldt voor zowel baan- als wegatleten: Junioren AB en (neo)Senioren.

Doelstellingen

Wij hebben de volgende doelstellingen:

 1. AV Phoenix wil elke atleet naar zijn maximale top brengen
  Wij halen het maximale en meer uit de atleet door:
  onze unieke trainingsmethodes, zoals bij de Mila de Verheul methode en bij de horden de SSM en de CCZ methode.
  de onderscheidende niveaus waarop wij trainingen geregeld hebben en voor die niveaus maatwerk aanbieden
 2. AV Phoenix wil tot de topverenigingen gaan behoren
  De volgende prestatiedoelstellingen zijn gesteld:

  • In 2019-2024 streven we naar een topsportafdeling van 6 tot 8 atleten en naar een 2-tal NK medailles;
  • 2024: Een topsportgroep van zo’n 8 atleten op verschillende onderdelen en een 40 tal selectie-atleten.
 3. AV Phoenix wil kennis en mogelijkheden met andere verenigingen delen
  Atleten van andere verenigingen kunnen bij de toptrainers AV Phoenix één of twee keer per week meetrainen. Je wordt dan gastlid en je blijft uiteraard voor je eigen vereniging in wedstrijden uitkomen.

AV Phoenix heeft voor atleten een uniek topsportplan. Wij hebben super veel te bieden, steeds met het uitgangspunt: hoe maken wij je beter. De basis zis de training en de trainer, daarnaast de manier waarop wij je als vereniging ondersteunen.

ondersteuning topsport av phoenix
© Wim Slangewal

Trainingen

Wij geven op een innovatieve manier training. De jarenlange praktijk heeft bewezen dat wij daar succesvol mee zijn. Lees vooral de artikelen die te vinden zijn in het onderdeel Trainingmethoden.

Wij hebben professionele trainers, die niet alleen veel expertise hebben, maar ook vele Nederlandse kampioenen hebben opgeleverd.

Ondersteuning

Wij bieden op een aantal manieren professionele ondersteuning:

 1. Medische begeleiding voor onze (aankomend) topsporters
  De basis van de medische begeleiding is de samenwerking met een aantal partijen, waarin medisch hulp of ondersteuning is geregeld. De werkwijze is heel simpel: is er iets dan maak je een afspraak met onze sportarts. Hij behandelt of verwijst je door naar het ziekenhuis of specialisten, zoals fysiotherapeut of manueel therapeut. Daarnaast is naast massage ook loopadvies geregeld. Verkeerd lopen kan immers leiden tot blessures. Daarnaast kan jaarlijks een medische keuring geregeld worden.
 2. Mental coaching
  Prestaties worden mede bepaald door het samenspel tussen lichaam en geest. Ontspanning voor een wedstrijd kan op een verantwoorde manier de juiste wedstrijdspanning opbouwen. In de trainingen wordt mede gewerkt aan het verbeteren van de mentale weerbaarheid. Wij geven of regelen maatwerkadviezen op het gebied van mental coaching.
 3. Voeding
  Voeding is een bepalend element in het herstellend vermogen, zodat de prikkels op het juiste tijdstip gegeven kunnen worden. Wij geven of regelen maatwerkadviezen op het gebied van voeding.
 4. Overigen
  • Er worden bonussen verstrekt aan (aankomend) topsporters die op de reguliere NK’s medailles behalen;
  • Er is financiële ondersteuning voor onze topsporters die naar trainingsstages gaan;
  • Er is uniforme sportkleding voor de Selectie atleten;
  • Daarnaast kan er jaarlijks een medische keuring voor topsporters geregeld worden.

De eisen die wij stellen:

Door blessures is het soms niet mogelijk om de limieten te halen. Het bestuur beslist dan na overleg met atleet en trainer over de deelname in de topsportsectie.

Wij schenken veel aandacht aan atleten die de potentie hebben om tot de topsport selectie toegelaten te worden. Voor de AV Phoenix toptalenten hebben wij een Talentenpool ontwikkeld. Je wordt tot de talentenpool toegelaten als de trainer aangeeft dat je voldoet aan de kenmerken van de topsport en dat naar zijn verwachting de tijden binnen een periode van 1 jaar gehaald zullen worden.

Actueel

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in