Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Trainingsgroepen

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten. Twijfel je over de groep, gebruik onze keuzehulp.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Jeugd Sprint/Technisch MiLa Studenten Recreanten

Jeugd

Bij onze jeugdgroepen staat plezier in bewegen voorop. Onze jeugdtrainingen zijn dan ook altijd actief met veel variatie. Onze jongste atleten bieden wij atletiek op een speelse manier aan. De kinderen leren hierbij verschillende atletiekonderdelen op een aantrekkelijke manier. Onze jeugdtrainers nemen de aanleg en ontwikkeling van ieder kind hierin mee zodat er een evenwicht is tussen plezier en uitdaging in elke training.

Wij bieden de kinderen veelzijdige oefeningen aan voor coördinatie, lenigheid, behendigheid en snelheid. De variatie in atletiek is niet alleen heel leuk en uitdagend, maar ook erg goed voor de ontwikkeling van een kind zowel fysiek als mentaal.

De jeugdgroepen worden ingedeeld op geboortejaar, klik hier om te kijken in welke categorie je kind zit.

Sprint/Technisch

Sprint

AV Phoenix heeft twee sprintgroepen.

Technisch

Informatie over technische nummers. Wat zijn dat…

Springen

Bij Phoenix kun je ook alle springonderdelen beoefenen. De onderdelen worden wel in verschillende groepen getraind.

In deze gespecialiseerde groepen kun je vanaf B junior mee trainen. In deze groep trainen gespecialiseerde springers en een aantal meerkampers mee. Zij volgen de springtraining in deze groep en de overige trainingen bij andere trainers.

Horden

AV Phoenix organiseert ook trainingen voor hordenlopers.

Werpen

Sinds december 2007 heeft AV Phoenix een werpgroep. Deze groep traint samen op de vier verschillende werponderdelen:

In de specialistische groep werpers bevinden zich atleten van verschillende categorieen. Vanaf B junior ben je welkom en ook masters draaien vrolijk mee. In de groep trainen gespecialiseerde werpers en een aantal meerkampers mee. Zij volgen de werptraining in deze groep en de overige trainingen bij andere trainers.

MiLa

De MiLa (midden/lange afstand) wedstrijdgroep richt zich op wedstrijdatleten, die zowel baan- als wegwedstrijden lopen. Om mee te kunnen trainen met de wedstrijdgroep wordt een bepaald prestatieniveau verwacht. Afhankelijk van het niveau van de atleet zal de begeleiding meer of minder individueel zijn.

De betere atleten van de wedstrijdgroep kunnen door de trainers gevraagd worden voor de selectie en het topsportplan. Voor de selectie en het topsportplan gelden zwaardere prestatienormen dan voor de wedstrijdgroep. Meer informatie vind je hier.

Studenten

Studeer jij in Utrecht en ben je opzoek naar een gezellige studentensportvereniging? Drie keer in de week wordt er met een hele groep studenten getraind. Daarnaast biedt Phoenix de mogelijkheid om ook in andere groepen mee te trainen, bijvoorbeeld sprint- of werptrainingen. Meer informatie over de studenten vind je hier.

Recreanten

Bij de recreanten is er naast sporten ook aandacht voor gezelligheid! Er zijn trainingen voor ieder niveau, van beginners tot lopers die al aardig met wedstrijdlopers concurreren. De recreantentraining wordt verzorgd door deskundige trainers. De training wordt verantwoord opgebouwd en bevat bijvoorbeeld een warming-up, loopscholing, kracht/ en souplesseoefeningen, een loopgerichte kern en een cooling-down. Een sfeerimpressie vind je onder het tabje Recreanten.

Actueel

NSK Meerkamp

04-06-2023

Tijdens het pinksterweekend (27 en 28 mei) was het zover, de NSK (loop)Meerkamp in Wageningen. Met een kleine delegatie werd er naar de mooie blauwe atletiekbaan van Tartletos afgereisd. Bij

lees verder...

En dat is 3… Phoenix-dames verbreken wederom de parcoursrecords bij de Zomeravondcup

01-06-2023

De derde avond van de Zomeravondcup 2023 was er eindelijk weer een met heel veel zon, veel deelnemers en wederom gesneuvelde parcoursrecords.

lees verder...

Maandverslag mei

01-06-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand mei. Deze maand stond in het teken van de

lees verder...

Agenda

juni 2023
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in