Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Activiteiten en Wedstrijden voor de Jeugd

Bij de start van het zomerseizoen (begin april) wordt er een strandtraining georganiseerd, er is in februari een filmavond en er wordt jaarlijks in de herfst een atletiekkamp gehouden.

Dit biedt, naast de trainingen en de wedstrijden, ruimte om ook sociale vaardigheden te ontplooien. Hieronder wat meer informatie over wedstrijden, clubtenue en hoe je je kunt aanmelden voor deze wedstrijden.

Wedstrijden

Atletiekwedstrijden zijn erg leuk omdat je samen met je clubgenoten meedoet, je allerlei verschillende onderdelen doet een groep en het altijd gezellig is.

Download deze informatie als pdf

Er zijn verschillende soorten wedstrijden:

Dit zijn voor de club de belangrijkste wedstrijden, samen met de hele ploeg ga je naar een wedstrijd om samen zoveel mogelijk punten te halen, de winnende ploegen mogen dan naar de finale. De trainers promoten deze wedstrijden via een infobrief, zij gaan zelf ook mee om jullie aan te moedigen en te coachen.
Voor de pupillen zijn de wedstrijden een meerkamp: sprint, hoog- of verspringen, balwerpen of kogelstoten, estafette en lange afstand (600 of 1000 meter) lopen. Bij de junioren worden meer onderdelen afgewerkt en doet elke deelnemer maximaal twee onderdelen. Ook hier gaat het uiteindelijk om het teamresultaat.

In de winter zijn er atletiekwedstrijden in sportzalen. Phoenix doet altijd mee aan de indoorwedstrijden in de sportzaal bij stadion Galgenwaard. Ook hier doe je verschillende onderdelen: springen, gooien en rennen.

© Michel Reij

In de winter wordt de regionale crosscompetitie georganiseerd: hardlopen over onverharde paden, in het bos of op een strand, over heuvels of duinen. In drie regionale wedstrijden probeer je je te plaatsen voor de finale, waarin wordt deelgenomen door een aantal regio’s bij elkaar.

Elk jaar organiseren we onderlinge wedstrijden: een meerkamp buiten op de baan, een meerkamp in de zaal en tot slot een cross in het Panbos.

Er worden het hele jaar door talloze wedstrijden georganiseerd door verschillende verenigingen. In de winter zijn deze wedstrijden binnen, in de rest van het jaar buiten. De informatie over deze wedstrijden krijg je van je trainer na afloop van de training en via de mail van de wedstrijdsecretaris. Voor een overzicht van wedstrijden, zie de Phoenix kalender.

Wedstrijdlicentie

Om mee te mogen doen aan wedstrijden, moet je een wedstrijdlicentie hebben van de Atletiekunie. Pupillen krijgen deze automatisch van de club. Junioren geven zelf aan of ze aan wedstrijden meedoen en zij dienen dan zelf hun wedstrijdlicentie via Phoenix te betalen.

Clubtenue

Ons clubtenue is geel, zwart en wit.

Op wedstrijden is het verplicht om in clubtenue te lopen. Bij Phoenix is dat helemaal geen straf, want wij hebben een heel mooi tenue. Hoe je dit tenue kunt bestellen, lees je hier.

Inschrijven voor wedstrijden

Een leuke wedstrijd: Hoe schrijf ik me dan in?
Als je je wilt inschrijven voor een wedstrijd stuur je een mailtje naar de wedstrijdsecretaris Pieter Zwart met daarin je naam, de wedstrijddatum en plaats. Bellen kan ook (030-2672555). Je wordt dan ingeschreven voor de betreffende wedstrijd.

Pupillen doen altijd een meerkamp, junioren kiezen hun nummers.

Betalen

Deelname aan de competitiewedstrijden en clubkampioenschappen is gratis. Voor overige wedstrijden bedraagt het inschrijfgeld voor pupillen ongeveer €2,00 tot €4,00 per wedstrijd en voor junioren bedraagt dit €2,00 tot €4,00 per wedstrijdonderdeel. Betalen voor deze wedstrijden doe je door een bedrag te storten op je wedstrijdrekening. Je wedstrijdrekening krijg je door geld te storten op rekeningnummer NL46 INGB 0003 3217 33 t.n.v. AV Phoenix o.v.v. naam atleet + wedstrijdgeld. Dan kan van dit bedrag je wedstrijd betaald worden. Vergeet niet je saldo regelmatig aan te vullen als je vaak aan wedstrijden meedoet!

Too long, didn’t read… Als je meer info wilt: je trainers kunnen je uiteraard ook antwoord geven op al je vragen…

Download deze informatie als pdf

Actueel

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in