Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Studenten

Studeer jij in Utrecht en ben je opzoek naar een gezellige studentensportvereniging? Voor atletiek- en hardlooptrainingen is AV Phoenix de juiste keuze! Drie keer in de week wordt er met een hele groep studenten getraind. Daarnaast biedt Phoenix de mogelijkheid om ook in andere groepen mee te trainen, bijvoorbeeld sprint- of werptrainingen.

Wat is de studentengroep?

De studentengroep van Phoenix bestaat uit een groep enthousiaste atleten. Drie keer per week wordt er getraind op de atletiekbaan, op zowel de technische onderdelen als looponderdelen. Deelname aan trainingen is altijd vrijblijvend, je kunt zelf kiezen hoe vaak je wilt komen trainen. Kijk hier als je meer te weten wil komen over de trainingen en trainingsmomenten en als je de trainers beter wil leren kennen.

Lid worden van AV Phoenix biedt je nog veel meer dan alleen trainingen. De studenten zijn een gevarieerde groep mensen. Met elkaar ondernemen we graag leuke activiteiten. Zo wordt er elke donderdag na de training geborreld bij de baan, gaan we samen uit eten en/of pubquizzen, organiseren we een spelletjesavond of gaan we bijvoorbeeld lasergamen. Daarnaast gaan we regelmatig met een groep atleten samen naar een hardloopwedstrijd ergens in de buurt en zijn we natuurlijk aanwezig op de verschillende NSK’s (Nederlandse Studenten Kampioenschappen). Een weekend op kamp en deelname aan de Batavierenrace en de Veluweloop zijn de jaarlijkse hoogtepunten. De studentencommissie zorgt dat er telkens weer leuke activiteiten op de planning staan, echter ben je altijd vrij om hier wel of niet aan mee te doen.

Ervaring met atletiek is geen vereiste om lid te worden van Phoenix. Of je nu je atletiekprestaties wil verbeteren of juist kennis komt maken met de sport, in beide gevallen ben je aan het juiste adres. Ook als je vooral interesse hebt in hardlopen, kan lid worden van een studentenatletiekvereniging een goed idee zijn. Je verbetert je looptechniek en conditie op een leuke manier, in een gezellige groep waar enerzijds serieus getraind wordt, maar de sfeer ook enorm belangrijk is. En ben je wedstrijdatleet? Ook dan ben je bij ons op de juiste plek. Omdat je bij ons in verschillende groepen kunt trainen, bieden we je het beste van twee werelden: de gezelligheid van een studentensportvereniging en kwalitatief goede trainingen met atleten van jouw niveau.

Train mee

Klinkt dit allemaal als iets voor jou? Kom dan gezellig een keertje langs! Je kunt geheel vrijblijvend een paar keer komen meetrainen om te proberen of het iets voor je is. We verzamelen altijd bij de linker hoogspringbak, je kunt ons dus niet missen. Als je een keertje mee wilt trainen of nog vragen hebt, stuur ons dan een berichtje: [email protected]. Twijfel vooral niet om ons te benaderen, iedereen is van harte welkom bij onze sportieve, gezellige vereniging!

Word lid

Word je enthousiast van de studentengroep? Word dan lid bij AV Phoenix! Meer informatie over het aanschaffen van een lidmaatschap vind je hier.

Let op! Voor studenten met een Olympas is er nu een extra voordeel: zij krijgen 99 euro extra korting op de jaarcontributie van AV Phoenix. Zie de toelichting op de Contributiepagina.

Trainingen Nieuws Word Lid 

Actueel

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in