Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Studenten

Studeer jij in Utrecht en ben je opzoek naar een gezellige studentensportvereniging? Voor atletiek- en hardlooptrainingen is AV Phoenix de juiste keuze! Drie keer in de week wordt er met een hele groep studenten getraind. Daarnaast biedt Phoenix de mogelijkheid om ook in andere groepen mee te trainen, bijvoorbeeld sprint- of werptrainingen.

Wat is de studentengroep?

De studentengroep van Phoenix bestaat uit een groep enthousiaste atleten. Drie keer per week wordt er getraind op de atletiekbaan, op zowel de technische onderdelen als looponderdelen. Deelname aan trainingen is altijd vrijblijvend, je kunt zelf kiezen hoe vaak je wilt komen trainen. Kijk hier als je meer te weten wil komen over de trainingen en trainingsmomenten en als je de trainers beter wil leren kennen.

Lid worden van AV Phoenix biedt je nog veel meer dan alleen trainingen. De studenten zijn een gevarieerde groep mensen. Met elkaar ondernemen we graag leuke activiteiten. Zo wordt er elke donderdag na de training geborreld bij de baan, gaan we samen uit eten en/of pubquizzen, organiseren we een spelletjesavond of gaan we bijvoorbeeld lasergamen. Daarnaast gaan we regelmatig met een groep atleten samen naar een hardloopwedstrijd ergens in de buurt en zijn we natuurlijk aanwezig op de verschillende NSK’s (Nederlandse Studenten Kampioenschappen). Een weekend op kamp en deelname aan de Batavierenrace en de Veluweloop zijn de jaarlijkse hoogtepunten. De studentencommissie zorgt dat er telkens weer leuke activiteiten op de planning staan, echter ben je altijd vrij om hier wel of niet aan mee te doen.

Ervaring met atletiek is geen vereiste om lid te worden van Phoenix. Of je nu je atletiekprestaties wil verbeteren of juist kennis komt maken met de sport, in beide gevallen ben je aan het juiste adres. Ook als je vooral interesse hebt in hardlopen, kan lid worden van een studentenatletiekvereniging een goed idee zijn. Je verbetert je looptechniek en conditie op een leuke manier, in een gezellige groep waar enerzijds serieus getraind wordt, maar de sfeer ook enorm belangrijk is. En ben je wedstrijdatleet? Ook dan ben je bij ons op de juiste plek. Omdat je bij ons in verschillende groepen kunt trainen, bieden we je het beste van twee werelden: de gezelligheid van een studentensportvereniging en kwalitatief goede trainingen met atleten van jouw niveau.

Train mee

Klinkt dit allemaal als iets voor jou? Kom dan gezellig een keertje langs! Je kunt geheel vrijblijvend een paar keer komen meetrainen om te proberen of het iets voor je is. We verzamelen altijd bij de linker hoogspringbak, je kunt ons dus niet missen. Als je een keertje mee wilt trainen of nog vragen hebt, stuur ons dan een berichtje: [email protected]. Twijfel vooral niet om ons te benaderen, iedereen is van harte welkom bij onze sportieve, gezellige vereniging!

Word lid

Word je enthousiast van de studentengroep? Word dan lid bij AV Phoenix! Meer informatie over het aanschaffen van een lidmaatschap vind je hier.

Let op! Voor studenten met een Olympas is er nu een extra voordeel: zij krijgen 99 euro extra korting op de jaarcontributie van AV Phoenix. Zie de toelichting op de Contributiepagina.

Trainingen Nieuws Word Lid 

Actueel

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in