Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

EYOF in Utrecht: atletiek op Maarschalkerweerd

Van 14 tot en met 19 juli staat Utrecht in het teken van jongeren en topsport tijdens het European Youth Olympic Festival. In 1991 vond in Brussel het eerste European Youth Olympic Festival plaats. Sindsdien worden er iedere twee jaar een zomer- en wintereditie georganiseerd.

Dit jaar is de zomereditie bij ons in Utrecht en doen er in vijf dagen tijd zo’n 2300 jonge sporters van 13 – 18 jaar uit 49 landen mee aan wedstrijden in 9 sporten. Phoenix, Hellas en U-track organiseren samen met de Atletiekunie de atletiekwedstrijden. Kom kijken!

In 1993 waren de Europese jeugdspelen ook in Nederland. Toen was onder andere Pieter van den Hoogenband een van de deelnemers. Dit keer is hij toernooidirecteur:

‘Zelf heb ik ook het geluk gehad mee te mogen doen aan het EYOF. Dat was twintig jaar geleden, tijdens het EYOF 1993 in Valkenswaard. Wat ik daar heb meegemaakt heeft me geïnspireerd en gestimuleerd verder te gaan in de sport. Daar, tijdens het EYOF, ben ik besmet geraakt met wat ik het ‘Olympisch Virus’ noem. Dát gevoel is wat ik wens dat alle deelnemers straks in Utrecht ook zullen meemaken.’

Atletiek op Maarschalkerweerd

Een van de negen sporten tijdens het EYOF is atletiek. De atletiekwedstrijd vindt plaats op atletiekbaan Maarschalkerweerd. Hier kun je zien welke Nederlandse atleten meedoen volgende week: nocnsf.nl.

Vijf dagen atletiekwedstrijden organiseren, dat betekent nogal wat! Al maanden en maanden zijn de voorbereidingen voor deze bijzondere dagen aan de gang. Vanuit Phoenix zijn Bas Jubels, voorzitter van het lokaal organisatie comité (LOC), Sibren van den Berg, coördinator medisch/vrijwilligers en onze verenigingsmanager Karola Mulder, coördinator vrijwilligers de mensen die hier heel hard aan werken. Daarnaast hebben zich tientallen vrijwilligers aangemeld om tijdens het festival mee te helpen en doet er ook een grote groep C en D junioren mee.

Trainingen voor en tijdens het EYOF

Tijdens het EYOF kan er niet op de baan getraind worden. Ook tijdens de opbouw kan dat maar beperkt. Dit betekent dat sommige jeugdtrainingen niet doorgaan en er voor andere trainingen alternatieven zijn gezocht. Onderaan dit bericht vind je hier een overzicht van.

Bezoeken EYOF

EYOF wordt een enorm mooi festival: kom vooral kijken!
Kijk in het programma wanneer je wilt komen. Leden kunnen met korting komen, kijk daarvoor in de ledenmail die je hebt ontvangen of heel binnenkort ontvangt.

Trainingen Maarschalkerweerd voor en tijdens EYOF

Jeugd

  • Woensdag 10 juli: Training op Maarschalkerweerd. Er wordt enkel gebruik gemaakt van de baan en het binnenveld. Vanwege opbouwwerkzaamheden rondom de baan is het ten strengste verboden om buiten het terrein van de baan te komen.
  • Donderdag 11 juli: Alternatieve training. Pupillen ABC en junioren CD verzamelen bij ‘Theehuis Rhijnauwen’. Voor alle groepen gelden de normale trainingstijden. Voor BC pupillen 17:45 uur, alle overige groepen 17:30 uur. Het adres is Rhijnauwenselaan 16, Bunnik. Onder leiding van je eigen trainers wordt er een leuke bostraining in Amelisweerd afgewerkt.
  • Woensdag 17 en donderdag 18 juli: Géén training op Maarschalkerweerd vanwege de EYOF.
  • Maandag 15 juli: De training op maandag (15 juli) op Overvecht gaat gewoon door.

Recreanten

In verband met EYOF kan er op woensdag 10 juli beperkt en op woensdag 17 juli NIET op de baan getraind worden.
De trainingen gaan uiteraard gewoon door, maar er zal vanaf de parkeerplaats bij het zwembad De Kromme Rijn/naast kanoverhuur De Rijnstroom getraind worden:

  • De groep van Rixt/Marjon (start 18.30 uur) traint op 10 juli vanaf de parkeerplaats en op 17 juli vanaf het Pannenkoekenhuis Rhijnauwen.
  • De groep van José en Jan Pieter traint op 10 juli op de baan en op 17 juli vanaf de Parkeerplaats.
  • De groep van Karin traint op 10 juli op de baan en op 17 juli vanaf de Parkeerplaats (i.v.m vakantie van Karin kan met Hanz meegetraind worden).
  • De groep van Hanz traint op 10 juli vanaf de baan en op 17 juli vanaf de Parkeerplaats.

Het kan zijn dat er op 10 juli geparkeerd moet worden bij Kampong. Dit is op dit moment nog niet bekend. Op 17 juli is de baan en ook de parkeerplaats afgesloten.

Wedstrijdgroepen donderdagavond

  • 11 en 18 juli: in overleg met de trainers

Studentengroep donderdagavond

  • 11 en 18 juli: in overleg met de trainer

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in