Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Whoa! Op deze atletiekbaan kan werkelijk alles!

Om Sport.be te quoten: dit is de mooiste en meest bijzondere atletiekpiste ter wereld. Deze baan in Denemarken heeft alles. Het is een heus atletiek-attractiepark. Een Six Flags voor atleten. Origineel – met tartan-heuvels en functionele ‘paddestoelen’ om je kuiten op te trainen.

Een impressie

Odense, Denemarken

De locatie zegt je misschien niet heel veel. Maar weet dat sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en tennisster Caroline Wozniacki ook uit deze Deense stad kwamen. En hoewel Hans ook over de vogel Phoenix schreef, zouden heel wat Phoeniciërs hier graag overheen willen scheuren en vliegen.

De creatie – die officieel Athletic Exploratorium heet – heeft alles. Sporters kunnen er niet alleen de klassieke loop-, werp- en springnummers oefenen, ze hebben ook de mogelijkheid om hindernissen op te nemen in hun parcours. Er zijn zelfs hellingen verwerkt in de omloop. Een training zo gevarieerd mogelijk houden was nog niet eerder zo makkelijk. En het mooie: de tartanpiste is openbaar. Hij is weliswaar onderdeel van de faculteit van de universiteit van Zuid-Denemarken: iedereen mag er komen trainen. De Deense Atletiekfederatie hoopt met de aanleg van dit park haar ledenaantal vergroten en zo meer jongeren naar de atletiekwereld te trekken.

IOC/IAKS Award

Deze atletiek-hemel heeft inmiddels al een eerste prijs in de wacht gesleept: een IOC/IAKS Award, wereldwijd de belangrijkste onderscheiding voor sport- en vrijetijdsinfrastructuur. Tijd voor een Phoenix-uitje?

Bron: Sport.be & Keingart.com
Beeld: Keingart.com

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in