Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Whoa! Op deze atletiekbaan kan werkelijk alles!

Om Sport.be te quoten: dit is de mooiste en meest bijzondere atletiekpiste ter wereld. Deze baan in Denemarken heeft alles. Het is een heus atletiek-attractiepark. Een Six Flags voor atleten. Origineel – met tartan-heuvels en functionele ‘paddestoelen’ om je kuiten op te trainen.

Een impressie

Odense, Denemarken

De locatie zegt je misschien niet heel veel. Maar weet dat sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en tennisster Caroline Wozniacki ook uit deze Deense stad kwamen. En hoewel Hans ook over de vogel Phoenix schreef, zouden heel wat Phoeniciërs hier graag overheen willen scheuren en vliegen.

De creatie – die officieel Athletic Exploratorium heet – heeft alles. Sporters kunnen er niet alleen de klassieke loop-, werp- en springnummers oefenen, ze hebben ook de mogelijkheid om hindernissen op te nemen in hun parcours. Er zijn zelfs hellingen verwerkt in de omloop. Een training zo gevarieerd mogelijk houden was nog niet eerder zo makkelijk. En het mooie: de tartanpiste is openbaar. Hij is weliswaar onderdeel van de faculteit van de universiteit van Zuid-Denemarken: iedereen mag er komen trainen. De Deense Atletiekfederatie hoopt met de aanleg van dit park haar ledenaantal vergroten en zo meer jongeren naar de atletiekwereld te trekken.

IOC/IAKS Award

Deze atletiek-hemel heeft inmiddels al een eerste prijs in de wacht gesleept: een IOC/IAKS Award, wereldwijd de belangrijkste onderscheiding voor sport- en vrijetijdsinfrastructuur. Tijd voor een Phoenix-uitje?

Bron: Sport.be & Keingart.com
Beeld: Keingart.com

Actueel

Recreantennieuws

Zó gezellig was de recreanten BBQ (foto’s)

30-06-2022

Zo gezellig was onze traditionele Recreanten-BBQ 🍗🌽. Bekijk de foto’s. Ook interessant:Leon Graumans40ste Zomeravondcup: uitslagen 10 meiRecreanten trainingen per week 20215K Testloop voor Recreanten

lees verder...
Clubnieuws

Partner-overeenkomst AV Phoenix en Olympos getekend

27-06-2022

Om de samenwerking tussen Phoenix en Olympos verder te stimuleren is er een partnerovereenkomst getekend! De regeling is al een paar maanden van kracht, maar nu is ie ein-de-lijk ondertekend

lees verder...
Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...

Agenda

juli 2022
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in