Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Whoa! Op deze atletiekbaan kan werkelijk alles!

Om Sport.be te quoten: dit is de mooiste en meest bijzondere atletiekpiste ter wereld. Deze baan in Denemarken heeft alles. Het is een heus atletiek-attractiepark. Een Six Flags voor atleten. Origineel – met tartan-heuvels en functionele ‘paddestoelen’ om je kuiten op te trainen.

Een impressie

Odense, Denemarken

De locatie zegt je misschien niet heel veel. Maar weet dat sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en tennisster Caroline Wozniacki ook uit deze Deense stad kwamen. En hoewel Hans ook over de vogel Phoenix schreef, zouden heel wat Phoeniciërs hier graag overheen willen scheuren en vliegen.

De creatie – die officieel Athletic Exploratorium heet – heeft alles. Sporters kunnen er niet alleen de klassieke loop-, werp- en springnummers oefenen, ze hebben ook de mogelijkheid om hindernissen op te nemen in hun parcours. Er zijn zelfs hellingen verwerkt in de omloop. Een training zo gevarieerd mogelijk houden was nog niet eerder zo makkelijk. En het mooie: de tartanpiste is openbaar. Hij is weliswaar onderdeel van de faculteit van de universiteit van Zuid-Denemarken: iedereen mag er komen trainen. De Deense Atletiekfederatie hoopt met de aanleg van dit park haar ledenaantal vergroten en zo meer jongeren naar de atletiekwereld te trekken.

IOC/IAKS Award

Deze atletiek-hemel heeft inmiddels al een eerste prijs in de wacht gesleept: een IOC/IAKS Award, wereldwijd de belangrijkste onderscheiding voor sport- en vrijetijdsinfrastructuur. Tijd voor een Phoenix-uitje?

Bron: Sport.be & Keingart.com
Beeld: Keingart.com

Actueel

Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...
Clubnieuws

Derde plek voor Ineke van Koldam op NK korte cross

01-12-2022

Na periode van herstel is het voor onze Ineke meteen al bij de eerste de beste wedstrijd raak. Hoppa, plek 3 en meteen weer tussen de nationale top! Well done

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

01-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:💡 Lichtjesloop 2021: it

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in