Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Whoa! Op deze atletiekbaan kan werkelijk alles!

Om Sport.be te quoten: dit is de mooiste en meest bijzondere atletiekpiste ter wereld. Deze baan in Denemarken heeft alles. Het is een heus atletiek-attractiepark. Een Six Flags voor atleten. Origineel – met tartan-heuvels en functionele ‘paddestoelen’ om je kuiten op te trainen.

Een impressie

Odense, Denemarken

De locatie zegt je misschien niet heel veel. Maar weet dat sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en tennisster Caroline Wozniacki ook uit deze Deense stad kwamen. En hoewel Hans ook over de vogel Phoenix schreef, zouden heel wat Phoeniciërs hier graag overheen willen scheuren en vliegen.

De creatie – die officieel Athletic Exploratorium heet – heeft alles. Sporters kunnen er niet alleen de klassieke loop-, werp- en springnummers oefenen, ze hebben ook de mogelijkheid om hindernissen op te nemen in hun parcours. Er zijn zelfs hellingen verwerkt in de omloop. Een training zo gevarieerd mogelijk houden was nog niet eerder zo makkelijk. En het mooie: de tartanpiste is openbaar. Hij is weliswaar onderdeel van de faculteit van de universiteit van Zuid-Denemarken: iedereen mag er komen trainen. De Deense Atletiekfederatie hoopt met de aanleg van dit park haar ledenaantal vergroten en zo meer jongeren naar de atletiekwereld te trekken.

IOC/IAKS Award

Deze atletiek-hemel heeft inmiddels al een eerste prijs in de wacht gesleept: een IOC/IAKS Award, wereldwijd de belangrijkste onderscheiding voor sport- en vrijetijdsinfrastructuur. Tijd voor een Phoenix-uitje?

Bron: Sport.be & Keingart.com
Beeld: Keingart.com

Actueel

Clubnieuws

Uitnodiging huldiging NK-medaillewinnaars

20-03-2023

Er zijn weer een boel NK’s geweest (indoor, weg & cross). En daar zijn uiteraard weer veel Utrechtse successen (Hellas, U-Track en Phoenix) behaald. Hoog tijd om deze atleten in

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen Cross 2023

16-03-2023

Op zondag 2 april worden de Clubkampioenschappen Cross 2023 gehouden in het Panbos. Ook interessant:Runnersworld Track Meeting 16 mei: uitslagen en foto’sAV Phoenix organiseert Nederlandse Kampioenschap U20 & U18…Competitiewedstrijden voor

lees verder...
Studentennieuws

NSK Indoor

16-03-2023

Op zaterdag 11 maart zijn de studenten afgereisd naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Na een week waarin het wisselend regende en sneeuwde, begon de dag met zonneschijn🌞. Door de

lees verder...

Agenda

maart 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« feb   apr »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in