Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Whoa! Op deze atletiekbaan kan werkelijk alles!

Om Sport.be te quoten: dit is de mooiste en meest bijzondere atletiekpiste ter wereld. Deze baan in Denemarken heeft alles. Het is een heus atletiek-attractiepark. Een Six Flags voor atleten. Origineel – met tartan-heuvels en functionele ‘paddestoelen’ om je kuiten op te trainen.

Een impressie

Odense, Denemarken

De locatie zegt je misschien niet heel veel. Maar weet dat sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en tennisster Caroline Wozniacki ook uit deze Deense stad kwamen. En hoewel Hans ook over de vogel Phoenix schreef, zouden heel wat Phoeniciërs hier graag overheen willen scheuren en vliegen.

De creatie – die officieel Athletic Exploratorium heet – heeft alles. Sporters kunnen er niet alleen de klassieke loop-, werp- en springnummers oefenen, ze hebben ook de mogelijkheid om hindernissen op te nemen in hun parcours. Er zijn zelfs hellingen verwerkt in de omloop. Een training zo gevarieerd mogelijk houden was nog niet eerder zo makkelijk. En het mooie: de tartanpiste is openbaar. Hij is weliswaar onderdeel van de faculteit van de universiteit van Zuid-Denemarken: iedereen mag er komen trainen. De Deense Atletiekfederatie hoopt met de aanleg van dit park haar ledenaantal vergroten en zo meer jongeren naar de atletiekwereld te trekken.

IOC/IAKS Award

Deze atletiek-hemel heeft inmiddels al een eerste prijs in de wacht gesleept: een IOC/IAKS Award, wereldwijd de belangrijkste onderscheiding voor sport- en vrijetijdsinfrastructuur. Tijd voor een Phoenix-uitje?

Bron: Sport.be & Keingart.com
Beeld: Keingart.com

Actueel

Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...
Recreantennieuws

6 september gasttraining van Leon Graumans

01-09-2023

Komende woensdag komt Leon Graumans een gasttraining op de baan verzorgen. Leon is al velen jaren lid van Phoenix en traint in de mila-wedstrijdgroep. Ook gaf hij training voor de

lees verder...

Agenda

september 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in