Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Vette prut, vette pret tijdens de Prutrace in Haarzuilens

De Prutrace in Haarzuilens is volgens de organisatie voor zowel deelnemers maar zeker ook voor de toeschouwers een lust voor het oog.

Folkert deed het vooral denken aan zijn periode als beginnend militair bij de Koninklijke Marine. Daar vond men het nodig om ter voorbereiding op een varend bestaan, de militairen eerst heel vaak door de Texelse Mokbaai te laten kruipen. Daarbij kondigde de sergeant dan luidkeels aan dat er een “HANDGRANAAT!” viel, waarbij het absoluut nodig was om het gezicht in het slijk te boren wilde je de virtuele scherven te ontwijken. Kortom, echt iets voor jongens zou je zeggen, zo’n Prutrace.

Maar niets daarvan, de echte bikkels onder de Phoenix-junioren zijn de dames! Die hadden zich 7-vrouw sterk ingeschreven voor de 15e Haarse Prutrace op 20 september 2015. De twee Femke’s, Milou, Daantje en Puck, en Veerle, Imke, en Coos stonden aan de start voor 2500 loodzware meters.

Voor Veerle, Imke en Coos was het de eerste keer, maar ze waren totaal niet nerveus, en dat was ook niet nodig want de ervaren junioren namen de leiding zodat Phoenix als een hecht team alle hindernissen te lijf ging. De modderbak werd doorgeploegd, de hoge hooibalen werden als horden genomen, en het was fantastisch om te zien hoe girlpower in de praktijk werkt: terwijl jij uit de sloot gesleept wordt door een vriendin, duw je met je benen ook je ploeggenoot nog even omhoog. Alle Phoenix-vaders waren het roerend eens: fantastisch als je een dochter (of twee!) hebt die de Prutrace aflegt! Na afloop werden de dames door de Haarse Brandweer brandschoon gespoten, en werd de mooie dag volgens traditie afgesloten bij de ouders van Femke die een immense hoeveelheid pannenkoeken in de kelen van de zeven zagen verdwijnen.

Actueel

Recreantennieuws

Zó gezellig was de recreanten BBQ (foto’s)

30-06-2022

Zo gezellig was onze traditionele Recreanten-BBQ 🍗🌽. Bekijk de foto’s. Ook interessant:Leon Graumans40ste Zomeravondcup: uitslagen 10 meiRecreanten trainingen per week 20215K Testloop voor Recreanten

lees verder...
Clubnieuws

Partner-overeenkomst AV Phoenix en Olympos getekend

27-06-2022

Om de samenwerking tussen Phoenix en Olympos verder te stimuleren is er een partnerovereenkomst getekend! De regeling is al een paar maanden van kracht, maar nu is ie ein-de-lijk ondertekend

lees verder...
Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...

Agenda

juli 2022
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in