Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Vette prut, vette pret tijdens de Prutrace in Haarzuilens

De Prutrace in Haarzuilens is volgens de organisatie voor zowel deelnemers maar zeker ook voor de toeschouwers een lust voor het oog.

Folkert deed het vooral denken aan zijn periode als beginnend militair bij de Koninklijke Marine. Daar vond men het nodig om ter voorbereiding op een varend bestaan, de militairen eerst heel vaak door de Texelse Mokbaai te laten kruipen. Daarbij kondigde de sergeant dan luidkeels aan dat er een “HANDGRANAAT!” viel, waarbij het absoluut nodig was om het gezicht in het slijk te boren wilde je de virtuele scherven te ontwijken. Kortom, echt iets voor jongens zou je zeggen, zo’n Prutrace.

Maar niets daarvan, de echte bikkels onder de Phoenix-junioren zijn de dames! Die hadden zich 7-vrouw sterk ingeschreven voor de 15e Haarse Prutrace op 20 september 2015. De twee Femke’s, Milou, Daantje en Puck, en Veerle, Imke, en Coos stonden aan de start voor 2500 loodzware meters.

Voor Veerle, Imke en Coos was het de eerste keer, maar ze waren totaal niet nerveus, en dat was ook niet nodig want de ervaren junioren namen de leiding zodat Phoenix als een hecht team alle hindernissen te lijf ging. De modderbak werd doorgeploegd, de hoge hooibalen werden als horden genomen, en het was fantastisch om te zien hoe girlpower in de praktijk werkt: terwijl jij uit de sloot gesleept wordt door een vriendin, duw je met je benen ook je ploeggenoot nog even omhoog. Alle Phoenix-vaders waren het roerend eens: fantastisch als je een dochter (of twee!) hebt die de Prutrace aflegt! Na afloop werden de dames door de Haarse Brandweer brandschoon gespoten, en werd de mooie dag volgens traditie afgesloten bij de ouders van Femke die een immense hoeveelheid pannenkoeken in de kelen van de zeven zagen verdwijnen.

Actueel

AV Phoenix

Indoor Clubkampioenschappen 6 januari 2024

11-12-2023
Jeugd indoorwedstrijd 2 januari 2010

De inschrijving voor de indoor clubkampioenschappen op 6 januari in Galgenwaard is open. Indoor Clubkampioenschappen in Sportcentrum Galgenwaard voor alle leden van Fit, Phoenix en U-Track. Iedereen doet een driekamp

lees verder...
Clubnieuws

Loop mee met de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

06-12-2023

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Verlicht

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag november

06-12-2023

Dat was november voor USAG Phoenix! In november zijn wij wezen poolen, was er een bouw-je-lampion borrel, vond dé cobo plaats, was er een uitwisseling met Helios en hebben wij

lees verder...

Agenda

december 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in