Clubkampioenschappen 2016

ClubkampioenschappenDe clubkampioenschappen worden dit jaar op zondag 2 oktober gehouden. Deze wedstrijd door en voor Phoenix-leden vindt plaats op atletiekbaan Maarschalkerweerd. Het wedstijdprogramma voor de jeugd is dit jaar iets gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Voor de junioren AB, senioren en masters verandert er niets en wordt er dit jaar weer een officiële vijfkamp georganiseerd. Vrienden, vriendinnen en familieleden, die geen lid zijn van Phoenix, zijn ook van harte welkom. Je kunt je vanaf nu tot uiterlijk donderdag 29 september gratis inschrijven voor deze wedstrijd door je inschrijfgegevens te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Voor elke leeftijdsgroep is er een meerkamp. De winnaars van elke groep mogen zichzelf clubkampioen noemen en krijgen een mooie prijs.

Pupillen B, C en mini’s

De meerkamp begint om 14.00 uur en bestaat uit:
-          40 m sprint
-          verspringen
-          fluitraketwerpen
 

Pupillen A1 en A2

De meerkamp begint om 14.00 uur en bestaat uit:
-          60 m sprint
-          hoogspringen
-          kogelstoten


Junioren C en D
De meerkamp begint om 13.30 uur en bestaat uit:
-          60, 80 of 100 m sprint
-          verspringen
-          speerwerpen
-          1000 m
 
Junioren A en B, senioren en masters
De meerkamp voor junioren A en B, senioren en masters zal bestaan uit de inmiddels traditionele Olympische vijfkamp. Deze is in 2015 gewonnen door Lars Janssen en Mariska Bun. Net als vorig jaar zullen er niet alleen prijzen worden uitgereikt aan de clubkampioenen, maar ook aan andere categorieën, zoals “rookie of the year” en “meest talentvolle master”. We zijn benieuwd welke allround atleten dit jaar de strijd met elkaar aangaan.

De vijfkamp begint om 12.00 uur en bestaat achtereenvolgens uit:

-          verspringen
-          speerwerpen
-          200 m
-          discuswerpen

-          1500 m (mannen) of 800 m (vrouwen)


Familie-estafette
Aan het einde van de middag kan iedereen meedoen aan het altijd spectaculaire slotevenement van de clubkampioenschappen: de familie-estafette. Er wordt een uitdagend parcours uitgezet, vol met moeilijk te passeren obstakels en lastig te nemen hindernissen. Je mag daaraan deelnemen als je samen met je familie (of anderen met wie je jezelf verwant voelt) een team vormt van vier mensen. Inschrijven voor de familie-estafette kan tijdens de clubkampioenschappen.
 
Patat
Na de familie-estafette is er voor alle deelnemers een frietbuffet op kosten van de vereniging.

Het lijkt ons leuk als je meedoet!
 
Met sportieve groet namens,
de Wedstrijd Organisatie Commissie

Iris, Sacha, Tieme, Sanne en Werner