Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Cross Woerden

Sonja van den Bosch doet verslag van 11 januari 2014: een zware moddercross in Woerden voor de jeugd!

Het is 11:00 uur. De parkeerplaatsen beginnen zich te vullen en je ziet de eerste junioren richting de tweede crosscompetitie in Woerden lopen. Na het plaatsen van de vaan op een mooie plek in de wind en het halen van de nummers kon de cross voor iedere atleet van Phoenix beginnen.

Om 11:30 uur werd het eerste startschot gegeven voor de A en B junioren. Er waren bij deze race geen Phoenix atleten vertegenwoordigd. Wel was het een prachtige race om te zien.

Om 12:00 uur stonden Wietske en Nina aan de start van hun 2500 meter cross. Ze liepen beide een goede race door regen en wind. Knap werk dames!

Na Wietske en Nina mochten Juras, Tim en Filip gaan starten aan de 3000 meter. Juras liep een prima race en was tevreden over zijn eindresultaat. Tim liep in een lekker ritme en hij behaalde de tweede plek van de C1 junioren. Filip liep een goede eigen koers tijdens deze modderige wedstrijd. Wat erg leuk is om te zien is dat alle atleten samen op een goede manier voorbereidingen treffen voor de wedstrijd. Top! En dat betekent een compliment aan de trainers die hun atleten leren dat zelfstandig te doen.

Femke, Esther en Veronika hebben alle drie 2000 meter gelopen en deden dit vol overgave en liepen de race allemaal prima uit. En omdat er al een paar afstanden waren gelopen werd die modder alleen maar zwaarder om door heen te lopen. Respect dames!

Ok en Rodney hadden hun spikes strak om de voeten en gingen als tijgers weg. En met een enorm goed resultaat. De derde plek voor Ok en de zesde plek voor Rodney. Super gedaan mannen!

Jur liep als D1 als enige van Phoenix zijn afstand tussen alle andere atleten, evenals Jade als D2 junior. Gelukkig werden ook zij net als alle anderen goed aangemoedigd door het publiek. En zij hadden zich goed ingelopen voorafgaand aan de wedstrijd. Klasse!

Sanne, Joanne en Ines sloten de rij van de afstanden voor de junioren. Joanne en Sanne liepen vlak bij elkaar en even later volgde ook Ines. Ook deze dames liepen de race helemaal uit en hebben alles gegeven.

De cross ging natuurlijk verder met alle pupillen en er stonden er al heel wat enthousiast klaar om onder begeleiding van trainer Lara en Merle zich voor te bereiden op hun afstand. Later deze middag waren er nog meer trainers en pupillen die ongetwijfeld een heel modderige en mooie race hebben gelopen.

Alle atleten kwamen heerlijk zwart over de finish! Goed gedaan allemaal!

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in