Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Joost Borm Erelid

Op de nieuwjaarsreceptie is Joost Borm wegens zijn uitzonderlijke verdiensten als topsporter, actief clublid en trainer benoemd tot erelid van AV Phoenix.

Als middenafstandsloper heeft Joost in de jaren ‘70 en ‘80 grote successen geboekt. Door een indrukwekkende reeks van NK medailles, nationale records, en ook aansprekende prestaties op internationale toernooien, heeft hij de Phoenix kleuren – en de trainingsmethode van onze oprichter Herman Verheul – veel glans gegeven. Zijn record van 3:38.27 op de 1500m (gelopen op de Memorial Van Damme in 1979, zie het filmpje hieronder van de race) is ook vandaag nog een tijd van wereldniveau.

Ook na zijn periode als topsporter heeft hij zich altijd met hart en ziel voor Phoenix ingezet. Van 1991 tot 1996 was hij voorzitter. Inmiddels heeft hij ook een indrukwekkende staat van dienst als MILA-trainer. Jaar na jaar en week na week staat hij bij trainingen en wedstrijden langs de baan om zijn atleten te begeleiden en aan te moedigen. Onder zijn hoede weten steeds nieuwe generaties Phoenix-atleten aansprekende prestaties neer te zetten.

Last but not least is hij met zijn bedrijf een jarenlange sponsor van het Phoenix Topsport-plan.

Wim van Teutem:

Joost, het is geweldig om te merken hoe jouw enthousiasme voor Phoenix en voor de wedstrijdatletiek na al die jaren nog altijd onverminderd groot is, en hoe je nog altijd vol zit met inspirerende ideeën en plannen. Wij hopen daar als club nog héél veel jaren van te mogen profiteren!

Actueel

Clubnieuws

Gepland onderhoud atletiekbaan Maarschalkerweerd

03-05-2024
av phoenix maarschalkerweerd atletiekbaan

Vanwege onderhoud aan de atletiekbaan Maarschalkerweerd is het voor Phoenix vanaf ca. 16 mei t/m 8 juni niet mogelijk om op de baan te trainen.

lees verder...
Studentennieuws

Phoenix-mannen 3e in Beverwijk, landelijk 7e in Derde Divisie

03-05-2024

Op zondag 21 april reisden de Phoenix-mannen met anderhalve ploeg naar Beverwijk voor hun eerste competitiewedstrijd in de Derde Divisie. En de eerste ploeg is het competitieseizoen goed begonnen!

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-vrouwen 11e in Eindhoven, landelijk 34e in Tweede Divisie

01-05-2024

Zondag 21 april togen de Phoenix-vrouwen af naar Eindhoven voor hun eerste competitiewedstrijd in de Tweede Divisie. Ploegleider Nienke Heida doet verslag!

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in