Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

“Dat gebeurt toch niet bij ons…”

“Dat gebeurt toch niet bij ons…” een ongezonde benadering van jongens en meisjes op het moment dat zij onder de hoede van iemand zijn die dit namens de atletiekvereniging doet. Dat hopen we allemaal en dat willen we dan ook zo houden.

Als vertrouwenscontactpersoon (VCP) van een atletiekvereniging hoop je van harte dat je werk overbodig is en wil je dat zo houden. Je wilt graag je taak beperken tot het stimuleren van het bestuur van de vereniging een preventief beleid op dit terrein te voeren.

Afgelopen tijd is het duidelijk geworden dat aandacht voor (seksuele) intimidatie, pesten, uitsluiting, discriminatie en agressie tijdens sportactiviteiten geen zeldzaamheid zijn. Verhalen in de media over jongeren die vertelden dat zij ongelukkig waren met wat de trainer/coaches van hen verlangden. Dit ging zeker niet altijd over seksuele intimidatie maar ook over dwang die werd gevoeld om te presteren, over grenzen te gaan of over een negatieve houding van de trainer/coach ten aanzien van het lichaam van de jonge sporter.

Aan een atletiekvereniging Phoenix die ‘Veilig en Vertrouwd’ is moeten we allemaal werken, ouders, begeleiders, bestuur en leden. Dit gaat over je eigen gedrag. Weet wat je doet en waarom je het doet, durf te reflecteren op je eigen doen en laten. Durf een ander op zijn gedrag aan te spreken en heb aandacht voor de verhalen van de kinderen. En als het nodig is kun je contact opnemen met een van de twee vertrouwenscontactpersonen van de vereniging. Ernestine Elkenbracht en Ariejan Kuin te bereiken via het emailadres [email protected].

En dan blijven we hopen dat het werk van de vertrouwenscontactpersoon (VCP) beperkt blijft tot het wakker houden van het bestuur.

Meer over onze vertrouwenspersonen:

Actueel

Clubnieuws

Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt jou

27-01-2023

Door de torenhoge inflatie en de hoge energieprijzen kunnen steeds meer ouders/verzorgers helaas de sport- of cultuurdeelname van hun kinderen niet meer betalen. Mogelijk betreft dit ook onze kinderen. Het

lees verder...
Clubnieuws

Oproep deelnemers onderzoek ontlastingsverlies bij hardlopers

26-01-2023

Ontlastingsaandrang en verlies is een bekend onderwerp onder hardlopers. Op dit moment is er nog nooit onderzoek gedaan naar deze groep dames en weten we niet waarom er niet vaker

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen door de ogen van trainer Joris… (verslag)

26-01-2023

“De beste stuurlui staan aan wal, dat is algemeen bekend. Ik als trainer, die niet meer zelf traint, ben misschien wel de beste stuurman van Phoenix. Ik beul mijn ABC

lees verder...

Agenda

januari 2023
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« dec   feb »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in