Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

“Dat gebeurt toch niet bij ons…”

“Dat gebeurt toch niet bij ons…” een ongezonde benadering van jongens en meisjes op het moment dat zij onder de hoede van iemand zijn die dit namens de atletiekvereniging doet. Dat hopen we allemaal en dat willen we dan ook zo houden.

Als vertrouwenscontactpersoon (VCP) van een atletiekvereniging hoop je van harte dat je werk overbodig is en wil je dat zo houden. Je wilt graag je taak beperken tot het stimuleren van het bestuur van de vereniging een preventief beleid op dit terrein te voeren.

Afgelopen tijd is het duidelijk geworden dat aandacht voor (seksuele) intimidatie, pesten, uitsluiting, discriminatie en agressie tijdens sportactiviteiten geen zeldzaamheid zijn. Verhalen in de media over jongeren die vertelden dat zij ongelukkig waren met wat de trainer/coaches van hen verlangden. Dit ging zeker niet altijd over seksuele intimidatie maar ook over dwang die werd gevoeld om te presteren, over grenzen te gaan of over een negatieve houding van de trainer/coach ten aanzien van het lichaam van de jonge sporter.

Aan een atletiekvereniging Phoenix die ‘Veilig en Vertrouwd’ is moeten we allemaal werken, ouders, begeleiders, bestuur en leden. Dit gaat over je eigen gedrag. Weet wat je doet en waarom je het doet, durf te reflecteren op je eigen doen en laten. Durf een ander op zijn gedrag aan te spreken en heb aandacht voor de verhalen van de kinderen. En als het nodig is kun je contact opnemen met een van de twee vertrouwenscontactpersonen van de vereniging. Ernestine Elkenbracht en Ariejan Kuin te bereiken via het emailadres [email protected].

En dan blijven we hopen dat het werk van de vertrouwenscontactpersoon (VCP) beperkt blijft tot het wakker houden van het bestuur.

Meer over onze vertrouwenspersonen:

Actueel

Clubnieuws

Wat kan jij doen? Bekijk onze vacatures & kom helpen

23-06-2022
hulp bij wedstrijden av phoenix

Bij Phoenix draait het lekker, we kunnen weer veel dingen oppakken en opzetten. Maar daar hebben we wel jouw hulp bij nodig. Hou de oproepjes in de gaten, en kijk

lees verder...
Clubnieuws

Zie jij jezelf al fietsen in dit flitsende Phoenix Wielershirt? Bestel ‘m nu!

20-06-2022

Altijd al in het Phoenix-geel willen rijden? Dan is nu je kans! Ook interessant:Recreanten trainingen per week 2021Hoe schrijf je een artikel voor de website?Toegang tot Ledenportaal (persoonlijk account) van

lees verder...
Clubnieuws

Elke 1e woensdag van de maand wedstrijd in Lombok

16-06-2022

Woensdag 6 juli is er weer een wedstrijd in Lombok. Dit keer staan de 100 en 400m op het programma. Opgeven kan bij Herman via voorinschrijving per app met volledige

lees verder...

Agenda

juni 2022
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in