Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Veiligheidsprotocol AV Phoenix

Het bestuur van AV Phoenix heeft een veiligheidsprotocol opgesteld op basis van protocollen die andere atletiekverenigingen hanteren. Dit protocol is verspreid onder alle trainers bij Phoenix en zij worden verondersteld op de hoogte te zijn van de inhoud.

Ook atleten adviseren wij kennis te nemen van de inhoud, zodat een ieder weet hoe te handelen in het geval van een calamiteit. Ook staat er bijvoorbeeld in hoe om te gaan met warm weer, koud weer en onweer. Voor elke discipline binnen de atletiek zijn richtlijnen gegeven om de veiligheid van alle atleten te waarborgen. Om er zeker van te zijn dat atleten in ieder geval op de hoogte zijn van de belangrijkste punten die voor atleten gelden, staan deze hieronder opgesomd.

Maar nogmaals adviseren wij de inhoud van het hele protocol (of tenminste de hoofdstukken die aansluiten bij de onderdelen van jouw discipline) door te nemen. Klik hier voor het veiligheidsprotocol (PDF, 503 KB)

Veiligheid algemeen en calamiteiten

 • De atleten geven kennis aan de trainer(s) van eventuele medische beperkingen of ziektes, die tijdens de training een veiligheids- en of gezondheidsrisico kunnen geven. Dit geldt ook bij terugkeer na een ziekte of blessure.

In geval van een calamiteit is tijd de belangrijkste factor. Hiervoor geldt de volgende handelswijze:

 • Bel zonder aarzelen 112, geef situatie en locatie door en wacht op instructies;
 • De trainer heeft hierbij een coördinerende rol;
 • Creëer ruimte voor het slachtoffer;
 • Start bij hartstilstand met reanimeren. Op de atletiekbanen Maarschalkerweerd en Overvecht is een AED beschikbaar;
 • Bij een ongeluk, het slachtoffer niet verplaatsen, ivm eventuele verwondingen aan nek- en ruggengraat.

Looptraining

 • Tijdens het lopen in een groep loopt niemand alleen.
 • Wanneer er iemand achterblijft, blijven er minimaal 2 achter.
 • Wanneer er toch iemand onverhoopt achterblijft, is iedereen die dat merkt verplicht dit meteen te attenderen aan de trainer of assistent trainer. De trainers zorgen er dan voor dat de gehele groep altijd weer bij elkaar komt.

Baantraining

 • De binnenbaan (baan 1 en 2) zoveel als mogelijk vrij houden.
 • De binnenbaan is bedoeld voor diegenen die een intensief deel van het programma lopen, ongeacht de snelheid. In baan 1 en 2 moet zoveel mogelijk achter elkaar worden gelopen om snelle lopers voorrang te kunnen geven.

Werpen

 • Alleen bevoegde trainers mogen de werpnummers laten beoefenen.
 • Er worden geen werpnummers beoefend gedurende het eerste en laatste halfuur van de reguliere trainingen i.v.m. warming-up en cooling down van andere trainingsgroepen.
 • Er wordt geen kogelslingeren beoefend.(alleen wanneer zich geen andere atleten op de baan bevinden).

Beeld: Public Co via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in