Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Clubcross gaat literair

Utrecht staat in Nederland bekend als een echte schrijversstad. Wie kent ze niet de bekende werken van Ronald Giphart, Henk Westbroek en Dick Bruna. De titels kun je waarschijnlijk zo opsommen als ze je gevraagd worden. ‘Ik omhels je met duizend armen’ (verfilmd), ‘Ik ook van jou’, ‘Het feest der liefde’ en ‘Ten liefde!’ van Giphart. ‘Zelfs je naam is mooi’ van Westbroek en ‘Het feest van Nijntje’, ‘Het feest van tante trijn’, ‘De droom van Nijntje’ en ‘Apenbillen door de bocht’ van Bruna….

Apenbillen door de bocht? Oh nee, dit boek is geschreven door een andere Utrechtse kinderboekenschrijver. Dit succesvolle kinderboek is geschreven door Rom Molemaker. Zijn laatste kinderboek is getiteld “Lange benen maken” en zal gepresenteerd worden bij de clubcross, op zondag 25 maart in het Panbos.

Rom Molemaker was zo’n 20 jaar geleden een heel goede en enthousiaste jeugdtrainer bij Phoenix. Daarbij schreef hij ook hele bijzondere verhalen in het clubblad. Hij maakte “fabels”, dierenverhalen waarin bekende Phoenixmensen een rol speelden, maar dan als dier. Zo goed werd hij in het schrijven dat hij besloot om zijn baan als leraar op een basisschool op te geven en alleen nog maar kinderboeken te schrijven. Misschien heb je wel eens wat van hem gelezen: “Olaf de Polaf”, “Een brief in een fles”, “De hut van Noag”, “Het blauwe huis”, “Glad ijs”, “Het goud van Rompel”. Allemaal leuke boeken en in de betere boekhandel te koop en meestal in iedere bibliotheek te leen. Het boek ‘Lange benen maken’ gaat over een Phoenix-atleetje dat een vriendinnetje verliest door een auto-ongeluk en speelt zich af tegen het decor van de atletiekwereld. Grote kans dat je herkenbare locaties in Utrecht in het boek zult tegenkomen.

Op de 25ste maart zal Rom bij de clubcross aanwezig zijn. Hij zal kort voor de start een stukje voorlezen uit het boek ‘Lange benen maken’, handtekeningen uitdelen en vragen beantwoorden. Het boek is verkrijgbaar bij de inschrijftafel à €12,95. Alwaar je je ook kunt inschrijven voor een loop over een bijzonder afwisselend parcours door het bos. Misschien wel de eerste van een lange reeks clubcrossen over dit volledig nieuwe parcours. In sportief, literair én sociaal opzicht zijn er volop redenen om deze uitzonderlijke clubcross niet te missen. De clubcross is natuurlijk ook gewoon een érg gezellige trimloop met je clubgenoten. Waarschijnlijk de gezelligste literaire trimloop van het jaar…

Actueel

Studentennieuws

NSK Meerkamp

04-06-2023

Tijdens het pinksterweekend (27 en 28 mei) was het zover, de NSK (loop)Meerkamp in Wageningen. Met een kleine delegatie werd er naar de mooie blauwe atletiekbaan van Tartletos afgereisd. Bij

lees verder...
Clubnieuws

En dat is 3… Phoenix-dames verbreken wederom de parcoursrecords bij de Zomeravondcup

01-06-2023

De derde avond van de Zomeravondcup 2023 was er eindelijk weer een met heel veel zon, veel deelnemers en wederom gesneuvelde parcoursrecords. Ook interessant:Phoenix-dames verpletteren wederom parcoursrecords bij de…Zomeravondcup 2023:

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag mei

01-06-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand mei. Deze maand stond in het teken van de

lees verder...

Agenda

juni 2023
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in