Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Gerrieke zesde op NK atletiek

Op het NK atletiek op onze thuisbaan Maarschalkerweerd heeft Gerrieke Grootemarsink voor de beste Phoenix-prestatie gezorgd: ze kwam in een dik persoonlijk record van 11:59,84 als zesde over de finish in de 3000m steeplechase-finale!

Ook Mariska Bun maakte optimaal gebruik van het thuisvoordeel. Door seriewinst op de 100 meter plaatste ze zich voor de halve finale. Zelfs met tegenwind kwam ze hierin tot een tijd van 12.26, dicht in de buurt van haar persoonlijk record. Op de 200 meter op zaterdag leek ze op weg naar een zeer goede tijd en makkelijke plaatsing voor de halve finale. Helaas kwam ze vlak voor de finish lelijk ten val, met enkele schaafwonden tot gevolg. Het herstel voorloopt goed en ze heeft beloofd snel weer op de baan te staan!

Siem Uittenhout kwam in de finale van de 3000m steeplechase tot een 14e plaats in 10.24.75, een tijd die dicht bij zijn beste seizoensprestatie ligt. Tieme Klinkers sprong 1.97 in de kwalificatie hoogspringen en plaatste zich hiermee nipt voor de finale. Hiervoor moest hij zich helaas afmelden met achillespeesklachten.

Arjen van der Logt loopt al het hele seizoen goede tijden op de middellange afstand en hoopte zich net als vorig jaar voor de finale van de 1500 meter te plaatsen. In een zeer snelle serie met onder andere de latere kampioen Thijmen Kupers kwam hij slechts twee tienden van een seconde tekort voor een plaats in de finale. Bij de verspringkwalificatie voor vrouwen zat het veld dicht op elkaar. Net als op het NK junioren bewaarde ze haar beste sprong voor het laatst, maar helaas was de 5.45 net niet voldoende voor een plek in de finale.

NK Atletiek 2017

Naast Mariska kwamen Tamar Nijhof (400m), Marco Jansen (100 en 200m), Bas Jubels (200 en 400m) en Jeroen Rodenburg (400m) nog in actie op de sprintnummers, maar door de lastige wind kwamen zij niet in de buurt van hun persoonlijke records of beste seizoenstijden.

Hiermee kan Phoenix terugkijken op een succesvol Nederlands Kampioenschap. Een grote dank gaat uit naar de talloze Phoenix-vrijwilligers die er dankzij hun uren, dagen of zelfs maanden werk voor gezorgd hebben dat dit fantastische evenement kon plaatsvinden in Utrecht!

Uitgebreidere uitslagen staan hier.

Beeld: Evert Woutersen

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.