Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

GEVONDEN: mensenkenner met kijk op trainingszaken (m/v)

Naar aanleiding van deze vacature heeft Mayke Verweij aangegeven deze vacature te willen vervullen. Ook zij is Phoenix ;-). De Vacature vrijwilligerswerk AV Phoenix: Trainerscoördinator Recreanten is bij deze vervuld.

Vacature vrijwilligerswerk AV Phoenix

Aanleiding

De recreantenafdeling van Phoenix heeft de afgelopen jaren flinke groei doorgemaakt, mede als gevolg van de loopbeweging in Nederland. Daarnaast heeft Phoenix extra groei doorgemaakt door een voortdurend positieve sfeer en door deelname aan het Start2Run-programma van de Atletiekunie.

De huidige trainersploeg is ervaren en prima in staat grotendeels zichzelf te organiseren en zelfstandig groepen te draaien. Wel is er gebrek aan structurele aandacht en ondersteuning vanuit de vereniging voor de trainers. Bij de andere verenigingsonderdelen, Jeugd en Wedstrijd, wordt dit ondervangen door een trainingscoördinator.

De recreantenafdeling wil verder groeien, niet per se in omvang maar vooral als de gezellige en deskundige plek voor recreatieve hardlopers om zich aan te sluiten. Daarvoor zijn we per direct op zoek naar een:

Trainerscoördinator Recreanten

Doel van de functie

Het hoofddoel van de trainerscoördinator is bij te dragen aan een verenigingsklimaat waarin trainers tot hun recht komen en optimaal kunnen presteren.

Taken

Het is in deze vorm een nieuwe functie. Er is dus nog veel ruimte voor eigen inkleuring. De volgende taken behoren in ieder geval tot de functie:

  • Onderhouden van contacten met de actieve en potentiële trainers, weten wat er speelt
  • Voeren afstemmingsoverleg met bestuurslid recreanten (ongeveer 4-5x per jaar)
  • Eenmaal per jaar voeren van een evaluatiegesprek met alle actieve trainers (ong. 8 gesprekken totaal)
  • Inspelen op bezettingsvragen en andere incidentele trainerszaken (wordt grotendeels onderling opgelost)

Kwaliteiten en competenties

  • Mensen-mens
  • Verbinder
  • Stevig, autonoom
  • Kunnen inleven in de rol van trainer, door eigen ervaring of anderszins

Tijdsbelasting

De functie zal gemiddeld enkele uren per week in beslag nemen, vaak op/bij de baan rond trainingstijden. De functie kan ook als duo-taak worden ingevuld. We denken dat zowel jijzelf als de vereniging het meest uit de functie haalt, als hij tenminste twee jaar door dezelfde persoon wordt vervuld.

Interesse?

Je kunt je interesse kenbaar maken bij Arjeh Mesquita, bestuurslid recreanten. Bij voorkeur per mail op [email protected] of anders telefonisch op 06-52460431.

Beeld: Eric Neil Vázquez via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in