Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

GEVONDEN: mensenkenner met kijk op trainingszaken (m/v)

Naar aanleiding van deze vacature heeft Mayke Verweij aangegeven deze vacature te willen vervullen. Ook zij is Phoenix ;-). De Vacature vrijwilligerswerk AV Phoenix: Trainerscoördinator Recreanten is bij deze vervuld.

Vacature vrijwilligerswerk AV Phoenix

Aanleiding

De recreantenafdeling van Phoenix heeft de afgelopen jaren flinke groei doorgemaakt, mede als gevolg van de loopbeweging in Nederland. Daarnaast heeft Phoenix extra groei doorgemaakt door een voortdurend positieve sfeer en door deelname aan het Start2Run-programma van de Atletiekunie.

De huidige trainersploeg is ervaren en prima in staat grotendeels zichzelf te organiseren en zelfstandig groepen te draaien. Wel is er gebrek aan structurele aandacht en ondersteuning vanuit de vereniging voor de trainers. Bij de andere verenigingsonderdelen, Jeugd en Wedstrijd, wordt dit ondervangen door een trainingscoördinator.

De recreantenafdeling wil verder groeien, niet per se in omvang maar vooral als de gezellige en deskundige plek voor recreatieve hardlopers om zich aan te sluiten. Daarvoor zijn we per direct op zoek naar een:

Trainerscoördinator Recreanten

Doel van de functie

Het hoofddoel van de trainerscoördinator is bij te dragen aan een verenigingsklimaat waarin trainers tot hun recht komen en optimaal kunnen presteren.

Taken

Het is in deze vorm een nieuwe functie. Er is dus nog veel ruimte voor eigen inkleuring. De volgende taken behoren in ieder geval tot de functie:

  • Onderhouden van contacten met de actieve en potentiële trainers, weten wat er speelt
  • Voeren afstemmingsoverleg met bestuurslid recreanten (ongeveer 4-5x per jaar)
  • Eenmaal per jaar voeren van een evaluatiegesprek met alle actieve trainers (ong. 8 gesprekken totaal)
  • Inspelen op bezettingsvragen en andere incidentele trainerszaken (wordt grotendeels onderling opgelost)

Kwaliteiten en competenties

  • Mensen-mens
  • Verbinder
  • Stevig, autonoom
  • Kunnen inleven in de rol van trainer, door eigen ervaring of anderszins

Tijdsbelasting

De functie zal gemiddeld enkele uren per week in beslag nemen, vaak op/bij de baan rond trainingstijden. De functie kan ook als duo-taak worden ingevuld. We denken dat zowel jijzelf als de vereniging het meest uit de functie haalt, als hij tenminste twee jaar door dezelfde persoon wordt vervuld.

Interesse?

Je kunt je interesse kenbaar maken bij Arjeh Mesquita, bestuurslid recreanten. Bij voorkeur per mail op [email protected] of anders telefonisch op 06-52460431.

Beeld: Eric Neil Vázquez via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Dit zijn de Phoenix-deelnemers aan het NK Junioren

14-06-2024

Dit weekend vindt het NK Junioren plaats op onze eigen vernieuwde atletiekbaan op Maarschalkerweerd. Op de deelnemerslijst staan 2 Phoenix-junioren!

lees verder...
Jeugdnieuws

Juniorenkamp 2024

13-06-2024

Elk jaar wordt er door de oudere junioren, voor de oudere junioren een kamp georganiseerd. Dit jaar was het thema “007 – James Bond” en vond het kamp plaats in

lees verder...
Clubnieuws

U20/U18 competitie: goed gevuld, shirtjesruil en een boel PR’s

13-06-2024

De laatste Junioren AB wedstrijd van het seizoen was weer met goedgevulde ploegen. Ongeveer de helft kwam met kleine oogjes en weinig slaap vanuit het juniorenkamp naar Soest afgereisd. Maar

lees verder...

Agenda

juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in