Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

GEVONDEN: mensenkenner met kijk op trainingszaken (m/v)

Naar aanleiding van deze vacature heeft Mayke Verweij aangegeven deze vacature te willen vervullen. Ook zij is Phoenix ;-). De Vacature vrijwilligerswerk AV Phoenix: Trainerscoördinator Recreanten is bij deze vervuld.

Vacature vrijwilligerswerk AV Phoenix

Aanleiding

De recreantenafdeling van Phoenix heeft de afgelopen jaren flinke groei doorgemaakt, mede als gevolg van de loopbeweging in Nederland. Daarnaast heeft Phoenix extra groei doorgemaakt door een voortdurend positieve sfeer en door deelname aan het Start2Run-programma van de Atletiekunie.

De huidige trainersploeg is ervaren en prima in staat grotendeels zichzelf te organiseren en zelfstandig groepen te draaien. Wel is er gebrek aan structurele aandacht en ondersteuning vanuit de vereniging voor de trainers. Bij de andere verenigingsonderdelen, Jeugd en Wedstrijd, wordt dit ondervangen door een trainingscoördinator.

De recreantenafdeling wil verder groeien, niet per se in omvang maar vooral als de gezellige en deskundige plek voor recreatieve hardlopers om zich aan te sluiten. Daarvoor zijn we per direct op zoek naar een:

Trainerscoördinator Recreanten

Doel van de functie

Het hoofddoel van de trainerscoördinator is bij te dragen aan een verenigingsklimaat waarin trainers tot hun recht komen en optimaal kunnen presteren.

Taken

Het is in deze vorm een nieuwe functie. Er is dus nog veel ruimte voor eigen inkleuring. De volgende taken behoren in ieder geval tot de functie:

  • Onderhouden van contacten met de actieve en potentiële trainers, weten wat er speelt
  • Voeren afstemmingsoverleg met bestuurslid recreanten (ongeveer 4-5x per jaar)
  • Eenmaal per jaar voeren van een evaluatiegesprek met alle actieve trainers (ong. 8 gesprekken totaal)
  • Inspelen op bezettingsvragen en andere incidentele trainerszaken (wordt grotendeels onderling opgelost)

Kwaliteiten en competenties

  • Mensen-mens
  • Verbinder
  • Stevig, autonoom
  • Kunnen inleven in de rol van trainer, door eigen ervaring of anderszins

Tijdsbelasting

De functie zal gemiddeld enkele uren per week in beslag nemen, vaak op/bij de baan rond trainingstijden. De functie kan ook als duo-taak worden ingevuld. We denken dat zowel jijzelf als de vereniging het meest uit de functie haalt, als hij tenminste twee jaar door dezelfde persoon wordt vervuld.

Interesse?

Je kunt je interesse kenbaar maken bij Arjeh Mesquita, bestuurslid recreanten. Bij voorkeur per mail op [email protected] of anders telefonisch op 06-52460431.

Beeld: Eric Neil Vázquez via Pixabay

Actueel

Recreantennieuws

Zó gezellig was de recreanten BBQ (foto’s)

30-06-2022

Zo gezellig was onze traditionele Recreanten-BBQ 🍗🌽. Bekijk de foto’s. Ook interessant:Leon Graumans40ste Zomeravondcup: uitslagen 10 meiRecreanten trainingen per week 20215K Testloop voor Recreanten

lees verder...
Clubnieuws

Partner-overeenkomst AV Phoenix en Olympos getekend

27-06-2022

Om de samenwerking tussen Phoenix en Olympos verder te stimuleren is er een partnerovereenkomst getekend! De regeling is al een paar maanden van kracht, maar nu is ie ein-de-lijk ondertekend

lees verder...
Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...

Agenda

juli 2022
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in