Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Phoenix is een niveau 4 trainer rijker: gefeliciteerd Bart van de Sande

Leuk nieuws dit weekend! Bart van de Sande is geslaagd voor zijn looptrainer 4 opleiding. En daar zijn wij als bestuur natuurlijk erg blij mee, en trots op natuurlijk. Mayke en Arnoud verrasten Bart daarom bij aanvang van zijn training woensdag met een mooie bos bloemen (zie foto hierboven).

Over niveau 4

Deze opleiding is bedoeld voor trainers die meer willen leren over prestatieverbetering van atleten en hun trainingen op de club daar meer op willen richten. De atletiek- of looptrainer 4 is in staat om trainingen zodanig te plannen, uit te voeren en te evalueren dat ze leiden tot de realisatie van vooraf gestelde doelen. Daarnaast heeft de atletiek- of looptrainer 4 een coördinerende rol binnen de club en draagt hij/zij bij aan het sporttechnisch beleid én aan een veilige sportomgeving. En dat komt goed uit met een mogelijke fusie en de wens om als Phoenix weer meer mee te doen met de top van Nederland. De aanpak van Bart met de MILA-groep en met de woensdag prestatiegroep ‘De Bikkels’ werd enorm gewaardeerd vanuit de begeleiders van de Atletiekunie en diende als inspiratie voor medecursisten om dat zo ook bij andere verenigingen zo aan te pakken. Samen sterk!

Het bestuur:

We zijn superblij met een gedreven trainer, die zowel recreanten als wedstrijdlopers naar een hoger niveau brengt!

Bart van de Sande geeft op woensdag samen met Anouk Vos training aan de prestatiegroep, waarbij vooral recreatieve lopers komen die meer uit hun wedstrijden willen halen. Samen beter en sterker worden staat hier centraal, en via Barts schema wordt er het komend seizoen weer getraind naar verschillende evenementen.

Daarnaast begeleidt Bart de selectiegroep. Deze groep neemt hij over van trainer Joost Borm, die vanaf de zijlijn natuurlijk nog wel een oogje in het zeil houdt, want eens een trainer altijd een trainer… Dit weekend was dan al meteen druk, atleet Teun Westein begeleiden bij het NK Junioren, even afstuderen, en meteen door… Maar nog wel tijd voor een korte vraag: wat is je plan/filosofie voor komend seizoen?

Bart:

Komende periode staat voor mij in het teken van het duidelijk definiëren van de trainingsfilosofie. Na afloop wil ik weer een presentatie organiseren om zo (nieuwe) leden goed te kunnen begeleiden. Mijn filosofie is dat als je atleten uitlegt waarom we iets op een bepaalde manier doen, de kans een stuk groter wordt dat ze het ook goed uitvoeren. Zo halen we samen meer uit elke training!

Actueel

Clubnieuws

UP-Gala: save the date & geef je mening

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UP-Gala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix!

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in