Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Zo leuk was de Jannet Vermeulen Lichtjesloop

De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Lichtjesloop, en dit keer niet zomaar een lichtjesloop, maar de enige echte ‘Jannet Vermeulen Lichtjesloop’! Gelukkig hebben we de beelden nog (zie hieronder).

De route was deels verhard en deels onverhard. Wil je ‘m nog eens overdoen? Of ben je benieuwd naar de langere of korte variant? Check de route(s) hier:

 1. Vanaf de baan buitenom naar het viaduct over de Kromme Rijn, linksaf Weg naar Rhijnauwen en linksaf De Boeijelaan, rechtsaf Toulouselaan, linksaf Helsinkilaan, rechtsaf Cambridgelaan.
 2. Op de kruising van de Cambridgelaan en de Bolognalaan ligt de afsplitsing van de 10km en de 6km.
 3. De 10km gaat hier rechtdoor de Yalelaan op en de 6km linksaf de Bolognalaan op. De 6km pakt deze beschrijving bij punt 7 weer op.
 4. Loop alsmaar rechtdoor tot de T-splitsing met Tolakkerweg, hier links, op T-splitsing met Bunnikseweg weer links.
 5. Volg de weg, fietspad over de snelweg en steek recht over bij de kruising met de Universiteitsweg. LET OP: DIT IS EEN GEVAARLIJKE KRUISING.
 6. Vervolg over grindweg en ga bij asfalt fietspad linksaf, met tunnel snelweg weer onderdoor.
 7. Voor de 10km: voorbij parkeergarage rechtsaf Harvardlaan in. Voor de 6km: net voor de parkeergarage linksaf de Harvardlaan in.
 8. Volg dit fietspad tot het eind en ga rechtsaf over het onverharde pad om alle gebouwen heen.
 9. Steek de Leuvenlaan en daarna de Sorbonnelaan over. Ga onder de snelweg door en buig linksaf over het bospaadje.
 10. Neem de eerste doorgang naar links de wijk in (bij een hoge boom die helemaal met een klimplant begroeid is.
 11. Rechtuit het voetpaadje door en voor huisnummer 29 linksaf. Loop de Fien de la Marlaan helemaal uit en ga linksaf over het parkpad naar het fietspad langs de Weg tot de Wetenschap.
 12. Steek over en loop via de Weg naar Rhijnauwen en het pad over de snelweg achterlangs terug naar de baan.

Wist je dat:

 • Jannet in mei 2023 alweer 50 jaar lid van AV Phoenix is;
 • En inmiddels ook al 50 jaar kaderlid;
 • Zij in 1980 aan haar trainersopleiding begon…

Bekijk de pdf voor meer info:

Lichtjesloop 2023 (pdf)

Ere-speldje voor Jannet

Een kort verslag van de allereerste Jannet Vermeulen Lichtjesloop 2023…

Oh oh… als dat maar goed gaat. Door weer en wind, vanuit alle hoeken van Utrecht, kwamen de verschillende Phoenix-recreanten groepen bijeen om in een warm paviljoen de lichtjes om te doen. De regen werd er niet minder op, en met de geur van Gluhwein, de zin wel . Maar goed, even door de zure appel heen bijten, want nat word je toch wel van lopen. En dit is toch wel een laatste kans om ruimte te maken voor de kerstdagen! Dus hop hop, gaan met die banaan. Met wat uitleg en bemoedigende woorden werden natuurlijk eerst wat foto’s genomen, en daarna mocht groep 1 (de 10km-groep) met trainers Ronald en Anouk naar buiten. En niet lang daarna, onder begeleiding van trainers Marjon en Paul, ook de 6km-groep…

Bij de eerste stop werden wat warming-up oefeningen gedaan. Net lang genoet om de 6km-groep langs te zien lopen. Het blijft toch leuk al die lichtjes! Bekijk de foto’s hieronder voor een impressie (ze staan op willekeurige volgorde, zo heb je elke keer wat nieuws als je op deze pagina komt). En toen was het door, richting een volgende stop. Voor de 10km was dat wederom een parkeerplek. Maar overdekt! Dus er werd nog een klein heuveltraininkje afgewerkt om bovenop het parkeerdek wat estafetteloopjes te doen. Beelden zeggen meer dan dit verhaal, dus klik en scroll!

Na afloop kwamen de twee groepen weer bijeen in het Paviljoen. De geur van gluhwein en warme chocomel… je wilde eigenlijk de regen niet trotseren. Maar deze bikkels deden dat toch… Trainerscoordinator Rick maakte van dit opwarm en proostmoment meteen gebruik om de grand dame van de avond in het zonnetje te zetten: Jannet Vermeulen. Niet alleen blijft deze loop voor altijd aan haar verbonden via de naamgeving, maar… *tromgeroffel* omdat Jannet alweer langer dan 50 jaar Phoenix-lid is, kreeg zij namens het bestuur een speciaal Phoenix-speldje. 50 jaar lid en still shining! We kunnen allemaal een groot voorbeeld aan deze powervrouw nemen. Wat een power en energie. Wist je dat ze afgelopen jaar iedere maand een marathon gelopen heeft? In elke provincie één! Maar goed, daar zat niet dit exclusieve felbegeerde en unieke speldje bij natuurlijk. Want 50 jaar Phoenix-lid, meer dan 40 jaar trainster… Oprichter van de kaderbeker (de Koos en Jannet Vermeulen Beker) om kaderwerk te stimuleren, en bezitter van menig clubrecord van deze vereniging, Phoenix is Jannet, Jannet is Phoenix.

Jannet bedankt voor weer een prachtige verlichte editie!

Gelukkig hebben we de beelden nog!

Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten. Je kunt er daarna via de pijltjes doorheen scrollen.

Lees ook:

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in