Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NK Atletiek 2020 – Recap dag 1 (zaterdag 29 augustus)

Dit was dag 1 van het NK Atletiek 2020 in Utrecht.

 • 400m: Laura de Witte plaatst zich met 53.53 als snelste voor de finale. Kan zij morgen haar 1e senioren titel pakken? Dit is de line-up: Laura de Witte, Eveline Saalberg, Eva Hovenkamp, Marit Dopheide, Andrea Bouma, Kim Rossen, Myrte van der Schoot, Dominique Veninga (bekijk de uitslagen).
 • Kogelslingeren: Denzel Comenentia wint de Nederlandse titel met 70.53m (bekijk de uitslagen).
 • 400m: Lee Marvin Bonevacia gaat met de snelste tijd naar de finale (bekijk de uitslagen). Morgen verschijnt hij met Isayah Boers, Ramsey Angela, Tony van Diepen, Jochem Dobber, Boris Hoogervorst, Guido de Bruijn en Keenan Blake aan de start.
 • Verspringen: goud gaat naar Antonny Ediagbonya met 7.38 (bekijk de uitslagen).
 • 100m: 12 dames hebben zich geplaatst in de series voor de halve finale vanmiddag om 15:45 (bekijk de uitslagen). Dit zijn de atleten: Eva Vonk, Laura van Haaften, Pip Doesburg, Franka Hoogeboom, Anna Roelofs, Noa Dore, Lotte Schrijver, Femke Janssen, Kirsten Kuntz, Laura Zwaan, Milet Hoornaar, Anniek Nijhof.
 • Kogelslingeren: Wendy Koolhaas pakt de titel bij het Kogelslingeren met 64.77 (bekijk de uitslagen).
 • Bij de 400mh, dit keer zonder Femke Bol, die komt alleen in actie op de 200m, komen de volgende atleten morgen in actie:
  Silke Peeters, Femke Frijters, Cathelijn Peeters, Lianne Holtermann, Romy Dannenburg, Suus Altorf, Samyre Wieles, Jasmijn Bloemheuvel (bekijk de uitslagen).
 • Verspringen: Anouk Vetter pakt goud met 6.24 (bekijk de uitslagen).

“Blij met titel. Zonder OS en EK is dit NK het hoogtepunt van het jaar. Nijntje knuffel gaat direct naar de baby van haar zus Eline. Morgen nog Speerwerpen”

 • Discus: Stephan Dekker wint bij de Discus met 54.48 (bekijk de uitslagen).
 • Op de 100m hebben deze mannen zich geplaatst voor de halve finales straks: Janko Franjic, Cédric Fini, Levi Hazes, Reijer Nkanga (U-Track), Dudly Boeldak, Jeffrey Bonsu, Rick Mombarg, Levi Casilio, Jan Roelof Veyer, Lasse Wiggemans, Wicher Nijkamp, Justin Raijmakers (U-Track) (bekijk de uitslagen).
 • HSS: Fabian Florant van Haag Atletiek wint met 14,94m. Alweer zijn 11e NK Atletiek hinkstaptitel (indoor 7). Daarnaast outdoor twee verspringtitels (bekijk de uitslagen).
 • 400mh: door naar de finale zijn Nick Smidt, Maurik de Groot, Robin Boersma, Jonas Pannevis, Lars Mackenbach, Paul van der Gracht, Stan Does en Jordy Visscher (bekijk de uitslagen).
 • AV Phoenix’ Lysanne Wilkens (foto boven artikel) loopt morgen de 1500m finale. Dit doet zij tegen Elisa de Jong, Britt Ummels, Dagmar Smid, Silke Jonkman, Aline Kootstra, Jetske van Kampen, Anne Knijnenburg, Yasmine Abbes, Elsbeth Ciesluk, Corinne van Es, Tess van Randtwijk (bekijk de uitslagen).
 • Bij de mannen zijn dit (1500m): Thijmen Kupers, Mahadi Abdi Ali, Richard Douma, Bran Anderiessen, Robin van Riel, Jelmer van der Linden, Mike Foppen, Tom Disveld, Jaap Gerben Vellinga, Rick van Riel, Job IJtsma, Edwin Sjerps (bekijk de uitslagen).
 • Discus: Jorinde van Klinken wint met een afstand van 56.54m (bekijk de uitslagen).
 • Halve Finale 100m: Marije van Hunestijn wint de 1e heat en plaatst zich voor finale, Naomi Sedney de 2e en Nadine Visser de 3de met een tijd van 11’49, de snelste tijd in deze halve finales. Straks 17:15 de finale (bekijk de uitslagen).
 • 100m halve finale: Joris van Gool wint de 1e halve finale in 10’29. De man in vorm gaat voor de titel. Chris Garia wint de 2e en Solomon Bockarie de 3e. Dat wordt nog spannend straks! Bekijk de uitslagen.
 • HSS: Danielle Spek pakt goud bij het hinkstapspringen met 12,66 (bekijk de uitslagen).
 • 800m: Suzanne Voorrips wint nipt de 1e serie. Zij heeft blijkbaar nog wat goed te zetten met NK & Utrecht, aldus @AtletiekLive op Twitter… Bregje Sloot liep dit jaar 2.02 op Papendal en wint eenvoudig haar serie. Wordt het Bregje, Suzanne of onze Annemarie Slangewal, die met 2.09 de tweede tijd in deze serie neerzet. Of gaat Britt Ummels er weer met een dubbel (1500 & 800m vorig jaar) #spannend (bekijk de uitslagen).
 • 800m: Maarten Plaum werd vorig jaar met voorsprong Nederlands Kampioen en wint eenvoudig zijn serie, Jurgen Wielart pakt de winst in de 2e serie en Ryan Clarke & Djoa Lobles winnen samen de 3e serie (bekijk de uitslagen).
 • Nederlands Kampioen op de 100m: Nadine Visser, gefeliciteerd! In een tijd van 11’25 pakt zij het goud (bekijk de uitslagen).
 • Bij de mannen is Joris van Gool de allersnelste op de 100m. Hij wint overtuigend in een tijd van 10’17 (bekijk de uitslagen).

Funfact

U-Track’s bestenlijsten zullen moeten worden aangepast! Reijer Nkanga loopt op de 100m 11 rond, en dat betekent dat hij de nieuwe allersnelste U-Track B-Junior ooit is!

 • Kogelstoten: het goud is voor Sven Poelmann met 19.03m (uitslagen).
 • 5000m: Diane van Es liet op de TrackMeetings al zien dat zij de snelste was, en vanavond weer. In een tijd van 15:44’50 wint zij de 5000 meter (bekijk de uitslagen).
 • 5000m: hoe kan het ook anders… Mike Foppen wint met een tijd van 13:36,37. Wat gaat dat snel, het lijken de Track Meetings wel… Bekijk de uitslagen.
 • Kogel: Jessica Schilder stoot de kogel 18,27m ver en wint het NK! Bekijk de uitslagen.

Terugkijken?

 • Alle looponderdelen kun je via hier terugkijken (video):

 • Verspringen, Hinkstapspringen en kogelstoten is hier terug te kijken (video):

 • En Kogelslingeren en discuswerpen hier (video):

AV Phoenix Supersunday

Morgen gaan onze Lysanne en Annemarie rennen voor de titel ‘Nederlands Kampioen’. De 1500 met Lysanne start om 14:05 uur. En de 800m met Annemarie om 15:55 uur. Tune in en juich extra hard vanaf je bank voor onze atleten! Kan je niet wachten? Lees de voorbeschouwing.

NK Atletiek 2020 Lysanne
© Marco Jansen

Beeld: Erik van Leeuwen namens Atletiekunie (opening) en Marco Jansen

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in