Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Orientatieloop in Utrecht (2e editie)

Dit jaar wordt er weer een oriëntatieloop georganiseerd in Utrecht. Vorig jaar deden meer dan 80 mensen mee aan de eerste editie in de binnenstad. Dit jaar wordt een tweede editie georganiseerd in Lunetten.

Deze autoluwe, groene wijk leent zich bij uitstek voor een oriëntatieloop. Er zijn uitdagende parcoursen uitgezet door de kronkelige straten en langs waterlinieforten en hangbruggen.

De spelregels

Bij de start krijg je een, speciaal voor deze wedstrijd gemaakte, kaart van Lunetten (schaal 1 : 5000). Met behulp van deze kaart probeer je zo snel mogelijk een route af te leggen door deze wijk en door de grote parken die er om heen liggen. Onderweg moet je controleposten aandoen, die zijn gemarkeerd met een rood-wit baken. De optimale route tussen de posten moet je zelf bepalen. Als hulpmiddel mag je een kompas gebruiken. Het volgen van andere lopers wordt bemoeilijkt doordat deelnemers met tussenpozen van twee minuten starten. Bovendien loopt niet iedereen dezelfde route.

Tijdregistratie

Een oriëntatieloop is een wedstrijd op tijd. Tijdregistratie vindt plaats met een SportIdent-chip. Deze krijg je bij de start en draag je om je wijsvinger. Met de chip moet je bij elke post ponsen. Nadat je bent gefinisht, laat je de chip uitlezen en ontvang je een overzicht van je eindtijd en tussentijden per post. Daarna moet je de chip weer inleveren.

Doelgroep

Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door oriëntatieloopvereniging Argus. Dit evenement staat open voor iedereen. Uiteraard verwachten we net als vorig jaar veel deelnemers van Phoenix. Er doen ook wedstrijdlopers mee van Nederlandse en buitenlandse oriëntatieloopverenigingen.

De afstanden

Deze wedstrijd is een zogenaamde dubbelsprint. Dit betekent dat je twee omlopen loopt van 2 km of 3 km. Tussendoor is er een rustpauze. Houd er echter rekening mee dat je in werkelijkheid langere afstanden aflegt, omdat je niet overal de kortste route tussen de controleposten kunt kiezen. Voor pupillen is er een lintenloop van ruim 1 km over een verkeersvrij parcours.

Wanneer en waar?

Deze oriëntatieloop vindt plaats op zondag 22 juni 2014. De start van de eerste omloop is tussen 10:30 en 11:00 uur. De start van de tweede omloop is tussen 11:30 en 12:00 uur. Het verzamelpunt van de wedstrijd is in de kantine van V.V.U. Ardahanspor in Sportpark Lunetten aan de Olympus 9. De start en finish van de oriëntatieloop zijn daar vlakbij.

Inschrijven

Je kunt alleen meedoen, of als tweetal. Inschrijven kan door voor 16 juni 2014 een mail te sturen naar [email protected] met vermelding van je naam en de te lopen afstanden. De kosten bedragen 5,00 euro voor junioren en 6,00 euro voor senioren en masters. Dit is inclusief de huur van een SportIdent-chip. Je kunt ter plekke betalen. De inschrijving voor de lintenloop voor pupillen kost 4,00 euro. Op de dag zelf is beperkte na-inschrijving mogelijk.

Veiligheid

Deelname aan deze wedstrijd is op eigen risico. Op zondagochtend is het meestal erg rustig in Lunetten, maar er rijden wel degelijk auto’s en fietsers rond. Let onderweg dus goed op en houd je aan de verkeersregels.

We hopen je te kunnen verwelkomen op de 22e juni!

Oja, op de website van Michel Reij vind je een goede sfeerimpressie van deze Utrechtse oriëntatieloop. En ook de vorige.

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in