Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Phoenix domineert de Nieuwegein Open

29 januari 2012 – De dag die niet alleen de geschiedenis in zou gaan als de dag waarop Stefan Groothuis wereldkampioen sprint werd, of waarop twee kwajongens in Bemmel maar liefst 80 auto’s molesteerden, maar ook de dag waarop een kleine Phoenix-delegatie naar Nieuwegein trok voor de Nieuwegein Open. Jeroen Rodenburg doet verslag:

Dit laatste was voor mij een aangename verrassing; ik had die ochtend impulsief besloten om een crossje te pakken en eenmaal in Nieuwegein trof ik ook Gerrieke Grootemarsink, Maarten van Ommen, Montijn van de Ven, Marieke Gimbel en Gera Kruithof aan. Atverni had op het grasveld naast de atletiekbaan een crossbaan aangelegd, en bij wijze van opening organiseerden ze hierop vandaag een cross. Toen ik aankwam was het gezellig druk: een kantine stampvol met basisschoolleerlingen, een organisatie die nog even snel hun prijsuitreiking aan het regelen was (alvorens de na-inschrijvingen te kunnen doen), zowaar cheerleaders die zich op de baan aan het uitleven waren: dat beloofde wat!

Onder het muzikale genoot, van uhm, ‘muziek’ die ik zelf als ‘onbeschrijfelijk’ zou beschrijven (het ‘Henk & Anita-gehalte’ was in ieder geval hoog, aldus Gerrieke), verkenden we het parcours: een overzichtelijke ronde, met veel korte bochtjes, al dan niet met flinke modderplas, en 2 kleine aangelegde heuveltjes. Een uur later en heel wat drukte minder mochten we met 20 atleten vertrekken voor 4 rondjes: 3x over de crossbaan, 1x deels over de crossbaan en deels over de atletiekbaan, goed voor zo’n 4.2km. Ik begon in een klein kopgroepje, dat wat uitdunde, om na ongeveer anderhalve ronde met lokale favoriet en nog maar B-junioor Yassine Loukili over te blijven. Na 2 rondes plaatste ik een versnelling, welke eigenlijk een demarrage bleek te zijn, aangezien ik hem een meter of 50 volhield. Ik sloeg wel een gaatje. dat ik langzaam kon uitbouwen richting de finish. De laatste ronde kwam Maarten nog ineens sterk opzetten om zo beslag op de 2e plek te leggen. Er bleek nogal wat verwarring te zijn ontstaan over het aantal rondjes dat we moesten lopen, zowel bij Montijn als bij laatstgenoemde Maarten, die op nog een rondje had gerekend en vrijwel direct na de finish spontaan besloot om heldhaftig nog een 5e rondje af te leggen. Bij de vrouwen was het Gerrieke die naar de winst liep, wat resulteerde in een spontaan interview met de microfonist, waarin zij liet weten erg lekker gelopen te hebben. Een bijzondere vermelding is er nog voor Marieke en Gera, die van dezelfde man die hen eerder meedeelde dat de start om 12 uur was, om 5 voor 12 (ingelopen en wel) te horen kregen dat de start om 1 uur was en er om 1 uur toch gewoon bij waren; Marieke finishte in een tijd van 18.01.

Met het vage gevoel dat de wedstrijd na de basisschoolloop toch wel over zijn hoogtepunt heen was (de trimloop om 2 uur kende 6 deelnemers), maar ook in de wetenschap dat ik, als deze wedstrijd later tot een begrip in de hardloopwereld is uitgegroeid (Montijn zei het al: “ik weet zeker dat ik volgend jaar weer kom”), toch mooi zal kunnen zeggen dat ik dé Nieuwegein Open een keer gewonnen heb, en een medaille en bloemetje rijker, toog ik tevreden huiswaarts.

Uitslagen

D-junioren (2590m)

Jongens:

2. Juras Huijben             AV Phoenix         10:37

Meisjes:

1. Nida Huijben              AV Phoenix         10:34

Junioren A&B en senioren:

Heren:

1. Jeroen Rodenburg        AV Phoenix        12:32

2. Maarten van Ommen   AV Phoenix       12:39

3. Yassine Loukili              AV Atverni          12:45

6. Montijn van de Ven      AV Phoenix        13:33

Dames:

1. Gerieke Grootemarsink AV Phoenix       15:53

2. Marieke Gimbel              AV Phoenix       18:01

Beeld: HeungSoon via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in