Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Phoenix zoekt met spoed voorzitter (VACATURE VERVULD)

Begin dit jaar heeft Wim Nieuwenhuijse gemeld met het voorzitterschap te stoppen. Ook op de Algemene Ledenvergadering is dat aan de orde geweest. Door Wim zelf, maar ook door de overige bestuursleden, is gezocht naar een opvolger/ster. Dat heeft nog geen resultaat opgeleverd. Wim is nu niet langer meer in staat het voorzitterschap voort te zetten.

Helaas! Deze vacature is al vervuld. Bekijk onze andere vacatures.

De overige bestuursleden achten zichzelf geen kandidaat voor deze functie. Dat betekent dat Phoenix op zeer korte termijn mogelijk geen voorzitter meer heeft. Dat moeten we als vereniging zeker voorkomen! Vandaar dat we (nogmaals) een beroep op de leden doen om zich als kandidaat voorzitter te melden.

Als voorzitter van een (overwegend) jong en dynamisch bestuur (hint: en nu geheel uit mannen bestaand) help je mee om voor al je mede-atleten een fijne, veilige maar ook uitdagende sportieve omgeving te bouwen. Die toekomstvast is. Met als basis een enthousiaste vrijwilligersgroep. Bestuurstaken zijn goed verdeeld over het zeskoppig bestuur. Het bestuur wordt ondersteund door een verenigings-manager en een combinatiefunctionaris jeugd.

Profiel/taakelementen:

 • kennis van/interesse in het functioneren van de onderdelen van de vereniging: jeugd, wedstrijdatleten, recreanten, vrijwilligers; focus op het verbonden houden van die onderdelen;
 • het gezaghebbend vertegenwoordigen van Phoenix in het overleg met Hellas en U-Track over mogelijke verdere uitbouw van de samenwerking. (Afspraak tussen de verenigingen is om de besluitvorming over de gewenste richting op kortere termijn te gaan voorbereiden. De leden van de drie verenigingen zullen over die richting uiteindelijk beslissen);
 • het contact met externe partners: sponsors, gemeente, VSU, Atletiekunie.

Tijdsbeslag

 • 1 x keer maand bestuursvergadering (2 uur);
 • 1 x per maand overleg met U-Track en Hellas;
 • Periodiek overleg met Verenigingsmanager 1 x per 2 maanden;
 • Jaarlijks Algemene Ledenvergadering, contact met sponsoren, gemeente, atletiekunie.

De overige leden van het bestuur zijn bereid over de huidige taakverdeling binnen het bestuur te overleggen, gericht op het beperken van het tijdsbeslag voor de voorzitter, zodat voor haar/hem focus op de onderwerpen die genoemd zijn onder profiel/taakelementen mogelijk is.

Dringend verzoek

Word je enthousiast van het meebesturen van een vereniging met een rijke historie? Heb je de ambitie om atletiek in Utrecht op de kaart te blijven zetten en atleten met plezier te laten sporten? Misschien ben jij dan wel degene die Phoenix als voorzitter helpt bij de volgende stap, worp, stoot, sprong in haar/zijn bestaan. Meld je dan als kandidaat-voorzitter bij de secretaris van het bestuur, Marco Jansen via [email protected] of 06-25276251

Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan geheel vrijblijvend contact op met:

 • Wim Nieuwenhuijse – huidig voorzitter via 06-16610755
 • Marco Jansen – secretaries via [email protected] of 06-25276251
 • Arnoud van ’t Hof – penningmeester
 • Peter Bosman – vertegenwoordiger Recreanten
 • Leon van de Poel – vertegenwoordiger Jeugd
 • Leon Grauwmans – vertegenwoordiger Wedstrijdatleten

Leden die niet zelf kandidaat willen zijn, maar wel een geschikte kandidaat willen melden, kunnen die naam/namen doorgeven aan Marco.

Vervolg

De situatie is acuut. Het bestuur hoopt dan ook zo snel mogelijk aan de leden een voorstel te kunnen doen voor benoeming van een nieuwe voorzitter. Daarvoor zal een aparte algemene ledenvergadering worden uitgeschreven.

Er is nog een verzoek.

Phoenix zoekt communicatieadvies

Aandacht voor de communicatie met/tussen onze leden en naar “de buitenwereld” (lees m.n. ook mogelijk toekomstige leden) is in het bestuur afgelopen periode onderbelicht gebleven. Het bestuur ziet het belang van die communicatie. Wij zoeken daarom een persoon die met de focus op communicatie het bestuur wil versterken/ het bestuur wil adviseren.

Acties waar we jouw hulp bij nodig hebben zijn het uitdenken van een communicatiestrategie en een communicatieplan, (rol sociale media, website, nieuwsbrieven, website, (digitale) Phoentje etc.) en het tot uitvoeren laten brengen ervan. Op dit moment zijn er vrijwilligers actief als het gaat om communicatie. Dat moet vooral zo blijven. Een plan met hen ontwikkelen om meer samenhang en continuïteit in communicatie te brengen moet een stimulans voor de vrijwilligers zijn.

Tijdbeslag is naar verwachting 1 á 2 uur per week, verder maandelijks 1 avond voor een bestuursvergadering, en maandelijks gemiddeld nog 1 ‘project’-avond.

Aanmelding/meer informatie:

Sta jij gelijk te springen bij het lezen van deze vacature, of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met;
Marco Jansen via [email protected] of 06-25276251.

Actueel

Bestuur

Gezocht: bestuurslid voor de leukste afdeling van AV Phoenix 👉 de Recreanten

10-09-2021
Recreanten weer terug op de baan

Wie komt het bestuur verstreken? We zoeken een bestuurslid recreanten. Hij/zij is ervoor verantwoordelijk om binnen het bestuur de belangen van de recreanten te behartigen en de informatie vanuit het bestuur

lees verder...
Clubnieuws

De nieuwe Phoenix hardlooptights zijn binnen!

09-09-2021
hardlooptight phoenix

Goed nieuws: de nieuwe Phoenix hardlooptights zijn binnen! Ook interessant:Hoe schrijf je een artikel voor de website?Toegang tot Ledenportaal (persoonlijk account) van…Looptips van een expert: ‘Niet gelijk hard en ver’Topsport

lees verder...
Jeugdnieuws

Geef je snel op voor het jeugdkamp

08-09-2021
Geef je snel op voor het jeugdkamp

Pupillen C, Pupillen B, Pupillen A en junioren D opgelet! Meld je nu aan voor het leukste Phoenix evenement van het jaar: het jeugdkamp! Ook interessant:AV Phoenix jeugdkamp 2020 –

lees verder...

Agenda

september 2021
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in