Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Track Meetings onderscheiden

Apeldoorn 22 februari 2015 – Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor in Apeldoorn is de organisatie van onze Track Meetings onderscheiden met de Joke van Rijswijk Prijs.

Sebastiaan Durand en Emiel van Emmerik mochten de onderscheiding in ontvangst nemen vanwege de inspanningen om gehandicapten mee te laten doen aan de Track Meetings. Op de site van de Atletiekunie wordt de keuze uitgebreid toegelicht. Proficiat!

Theo Hoex:

“De Joke van Rijswijk prijs 2014 gaat dit jaar naar een organisatie. Deze organisatie is een lichtend voorbeeld van hoe je breedtesport en topsport samen laat gaan in het algemeen, en de integratie van gehandicaptenatletiek in het bijzonder. Net als voorgaande jaren heeft de organisatie afgelopen zomer weer 6 meetings georganiseerd, laagdrempelige instuifwedstrijden op de vrijdagavond. In 2014 hebben zij via de Atletiekunie een licentie van het Internationaal Paralympisch Comité gekregen en deze aan hun wedstrijden gekoppeld. Dit betekent dat alle deelnemende gehandicapten sporters hun prestatie ook kunnen laten mee tellen op de wereldranglijsten.

De flexibiliteit, het enthousiasme en de ruimdenkendheid van de organisatie zijn voor de Atletiekunie en de para-atleten van grote meerwaarde geweest. Het professioneel handelen en het direct verdiepen in de para-atletiek heeft er voor gezorgd dat de atleten prachtig geïntegreerd mee konden doen. Atleten met een amputatie, spasme, visuele handicaps hebben deelgenomen in de reguliere wedstrijden. Zelfs stond de organisatie direct open om ook de wheelers een plek te geven in het al drukbezette programma.

De Joke van Rijswijk prijs 2014 gaat naar de organisatie van de Track Meetings in Utrecht! Deze organisatie staat onder de bezielende leiding van Sebastiaan Durand, Emiel van Emmerik en Sander Koopmans, die een commissie van zes gedreven personen aanvoeren.”

Beeld: Free-Photos via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Phoenix Jaarkalender: handig voor op de koelkast

23-04-2024

Wisten jullie dat we op de site ook een handige kalendermodule hebben? Scroll maar eens naar beneden als je op de home van onze site zit, of kijk aan de

lees verder...
Jeugdnieuws

Ook goede start voor pupillen bij eerste competitiewedstrijd op eigen baan

20-04-2024

Een week na de junioren mochten de pupillen op zaterdag 13 april aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd, wederom met mooi weer op eigen baan en met maar lieftst 40 Phoenix-pupillen

lees verder...
Jeugdnieuws

Goede sfeer en prestaties van de Phoenix U18/U20 junioren in Amersfoort

19-04-2024

Zondag 14 april was de eerste competitiewedstrijd in Amersfoort voor de junioren U18 en U20. De goede onderlinge sfeer en gezelligheid zijn de sterkste punten van deze ploeg. Maar er

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in