Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Track Meetings onderscheiden

Apeldoorn 22 februari 2015 – Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor in Apeldoorn is de organisatie van onze Track Meetings onderscheiden met de Joke van Rijswijk Prijs.

Sebastiaan Durand en Emiel van Emmerik mochten de onderscheiding in ontvangst nemen vanwege de inspanningen om gehandicapten mee te laten doen aan de Track Meetings. Op de site van de Atletiekunie wordt de keuze uitgebreid toegelicht. Proficiat!

Theo Hoex:

“De Joke van Rijswijk prijs 2014 gaat dit jaar naar een organisatie. Deze organisatie is een lichtend voorbeeld van hoe je breedtesport en topsport samen laat gaan in het algemeen, en de integratie van gehandicaptenatletiek in het bijzonder. Net als voorgaande jaren heeft de organisatie afgelopen zomer weer 6 meetings georganiseerd, laagdrempelige instuifwedstrijden op de vrijdagavond. In 2014 hebben zij via de Atletiekunie een licentie van het Internationaal Paralympisch Comité gekregen en deze aan hun wedstrijden gekoppeld. Dit betekent dat alle deelnemende gehandicapten sporters hun prestatie ook kunnen laten mee tellen op de wereldranglijsten.

De flexibiliteit, het enthousiasme en de ruimdenkendheid van de organisatie zijn voor de Atletiekunie en de para-atleten van grote meerwaarde geweest. Het professioneel handelen en het direct verdiepen in de para-atletiek heeft er voor gezorgd dat de atleten prachtig geïntegreerd mee konden doen. Atleten met een amputatie, spasme, visuele handicaps hebben deelgenomen in de reguliere wedstrijden. Zelfs stond de organisatie direct open om ook de wheelers een plek te geven in het al drukbezette programma.

De Joke van Rijswijk prijs 2014 gaat naar de organisatie van de Track Meetings in Utrecht! Deze organisatie staat onder de bezielende leiding van Sebastiaan Durand, Emiel van Emmerik en Sander Koopmans, die een commissie van zes gedreven personen aanvoeren.”

Beeld: Free-Photos via Pixabay

Actueel

Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...
Recreantennieuws

6 september gasttraining van Leon Graumans

01-09-2023

Komende woensdag komt Leon Graumans een gasttraining op de baan verzorgen. Leon is al velen jaren lid van Phoenix en traint in de mila-wedstrijdgroep. Ook gaf hij training voor de

lees verder...

Agenda

september 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in