Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Cross Woerden

Sonja van den Bosch doet verslag van 11 januari 2014: een zware moddercross in Woerden voor de jeugd!

Het is 11:00 uur. De parkeerplaatsen beginnen zich te vullen en je ziet de eerste junioren richting de tweede crosscompetitie in Woerden lopen. Na het plaatsen van de vaan op een mooie plek in de wind en het halen van de nummers kon de cross voor iedere atleet van Phoenix beginnen.

Om 11:30 uur werd het eerste startschot gegeven voor de A en B junioren. Er waren bij deze race geen Phoenix atleten vertegenwoordigd. Wel was het een prachtige race om te zien.

Om 12:00 uur stonden Wietske en Nina aan de start van hun 2500 meter cross. Ze liepen beide een goede race door regen en wind. Knap werk dames!

Na Wietske en Nina mochten Juras, Tim en Filip gaan starten aan de 3000 meter. Juras liep een prima race en was tevreden over zijn eindresultaat. Tim liep in een lekker ritme en hij behaalde de tweede plek van de C1 junioren. Filip liep een goede eigen koers tijdens deze modderige wedstrijd. Wat erg leuk is om te zien is dat alle atleten samen op een goede manier voorbereidingen treffen voor de wedstrijd. Top! En dat betekent een compliment aan de trainers die hun atleten leren dat zelfstandig te doen.

Femke, Esther en Veronika hebben alle drie 2000 meter gelopen en deden dit vol overgave en liepen de race allemaal prima uit. En omdat er al een paar afstanden waren gelopen werd die modder alleen maar zwaarder om door heen te lopen. Respect dames!

Ok en Rodney hadden hun spikes strak om de voeten en gingen als tijgers weg. En met een enorm goed resultaat. De derde plek voor Ok en de zesde plek voor Rodney. Super gedaan mannen!

Jur liep als D1 als enige van Phoenix zijn afstand tussen alle andere atleten, evenals Jade als D2 junior. Gelukkig werden ook zij net als alle anderen goed aangemoedigd door het publiek. En zij hadden zich goed ingelopen voorafgaand aan de wedstrijd. Klasse!

Sanne, Joanne en Ines sloten de rij van de afstanden voor de junioren. Joanne en Sanne liepen vlak bij elkaar en even later volgde ook Ines. Ook deze dames liepen de race helemaal uit en hebben alles gegeven.

De cross ging natuurlijk verder met alle pupillen en er stonden er al heel wat enthousiast klaar om onder begeleiding van trainer Lara en Merle zich voor te bereiden op hun afstand. Later deze middag waren er nog meer trainers en pupillen die ongetwijfeld een heel modderige en mooie race hebben gelopen.

Alle atleten kwamen heerlijk zwart over de finish! Goed gedaan allemaal!

Actueel

Bestuurnieuws

Kom naar de huldiging van onze Utrechtse Toppers

30-09-2023

Graag nodigen wij jullie namens de besturen van de Utrechtse atletiek- en triathlonverenigingen uit voor een huldiging van de Utrechtse atleten, die dit outdoor seizoen een medaille hebben gewonnen op

lees verder...
Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...

Agenda

oktober 2023
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« sep   nov »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in