Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Historische avond Epe door Phoenixjeugd

Epe, dinsdag 18 juni 2013 – Terwijl alle vriendjes en vriendinnetjes in Utrecht watergevechten aan het houden zijn, bevinden Ok en Femke zich op de achterbank bij Sibren in de auto. Op deze zwoele zomeravond zijn in een andere auto zijn Tim en Sanne al onderweg naar de bossen van Epe. Op het programma staat voor iedereen een 1000m. Dat de baan in Epe Tim goed beviel wisten we, maar dat hij onder de 3 minuten zou duiken en daarmee een 27 jaar oud clubrecord pakte, was fantastisch!

Op de altijd rustige dinsdagavondwedstrijden van Cialfo – Ok: “ik ben nog nooit bij een atletiekiets geweest dat zo rustig was” – was er zoals altijd voor de start van de 1000m de coopertest. Als een geoliede machine kwamen 2 minuten voor de start van alle kanten lopers naar de start toe lopen om rustig van start te gaan. Na de coopertest was het de beurt aan onze Phoenixatleten. De jongens in de eerste, snellere serie en de dames in de tweede.

Historische avond Epe door Phoenixjeugd
© Edwin van den Berg

Tim ging vrij rap (33,5) van start, zoals hem dat ligt. Ok lag daar iets achter, maar wist zich goed vast te bijten in een andere atleet. Ok moest de tweede ronde vervolgens wat laten gaan, maar Tim leek alleen maar soepeler te gaan lopen. Na 600m kwam hij door in 1.45 wat toch echt wel een hele mooie tijd kon gaan worden…! De laatste ronde gaf Tim alles wat hij had – en dat is niet niks, mensen – en toen hij over de streep kwam drukte ik op mijn klokje. 2.59? Ja staat er echt! Top Tim! Dat betekent dat het CR dat op naam stond van Dennis Herfkens uit 1986 (!) uit de boeken is gelopen. Hij klimt met deze tijd naar de 3e plaats op de ranglijst van dit seizoen. Ok wist er vanaf 250m voor de finish nog een mooie versnelling van maken en verbeterde zijn PR ook dik. Hij dook vier seconden onder zijn PR en kwam op 3.23 uit. Naar eigen zeggen kan het nog wel harder want ‘ik was helemaal niet moe na de finish en ik had meer moeten drinken’. Eens zien wat de competitie ons brengt zaterdag.

Historische avond Epe door Phoenixjeugd
© Edwin van den Berg

Enkele minuten later gingen de dames Femke en Sanne van start. Er ontstond een klein peloton waar Femke goed aan bleef hangen. Sanne zat daar iets achter en kon goed in het spoor van een jongen blijven lopen. Onder luide aanmoedigingen van onder andere Tim en Ok werden ze de 2,5 rondjes vooruit geschreeuwd. Zowel Femke als Sanne konden het laatste rondje nog goed versnellen. Femke kwam bekaf maar voldaan over de finish. Sanne liep voor het eerst onder de 4 minuten. Hartstikke goed!

Het was een hele warme, gezellige avond met voor iedereen een fantastische prestatie.

Alle foto’s van Edwin van den Berg hier.

Uitslagen officieel

  • 1000m Tim van Enk 2.59.3
  • 1000m Ok de Kiefte 3.23.5
  • 1000m Femke Brouwer 3.38.5
  • 1000m Sanne van Enk 3.56.8

Tekst: Sibren van den Berg / Beeld: Edwin van den Berg

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt geeft training

08-12-2022

Woensdagavond 14 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt als gasttrainer een modeltraining volgens de Verheulmethode geven. Met als kern: de gouden formule. Benieuwd wat dat inhoudt?

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

07-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:Recreanten trainingen per week

lees verder...
Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in