Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Junioren boeken succes op D/C-spelen

Zondag 19 januari stond voor de C junioren van Phoenix in het teken van de C spelen. Het officieuze NK voor C junioren. Het zou een lange en succesvolle dag worden. Een verslag van Bas Jubels en Gerbrand van Enk.

Eerst nog even de zaterdag die in het teken stond van de D spelen in hetzelfde stadion. Sanne van Enk was de enige deelnemer van Phoenix (waar was de rest?) die op de 600m een mooi pr liet noteren van 2.11 min. Heel mooi.

Op zondag mocht Jinke ’s morgens om 10u als eerste onderdeel verspringen. Dat betekende voor de atleten en Bas een erg vroege start. Carpoolen heeft zo ook zijn nadelen voor de atleten en trainers. Maar dat was toch niet voor niets. De eerste sprong van Jinke betekende gelijk kwalificatie voor de finale door precies de eis te springen (eis 5.00m).

Tijd om te genieten was er nog niet. De spullen werden gepakt en zij mocht op naar de series sprint. In de serie werd Jinke 2e in een nieuw pr en CR 8.37. Buitengewoon knap gedaan nog voor de tweede kop koffie.

Even later mocht Luc aan de slag. Hij had het probleem dat ver en de series 60m bijna tegelijk begonnen. Normaal is dat naast elkaar op de het hoofdveld maar deze keer hadden ze er voor gekozen om ver beneden in de warming up ruimte te doen en sprint natuurlijk boven. Met wat diplomatiek regelwerk van Bas ( voordeel als het beneden is kan de trainer dichterbij komen) mocht Luc als 1 van de eerste springen en sprong hij een pr van 5.71. De kwalificatie-eis was hier 5.50m dus ook Luc was gelijk klaar. Hij mocht direct door naar de callroom voor de sprint. Daar won hij makkelijk zijn serie in 7.44.

Na dit alles even flink eten en op naar de halve finales. Tijdens het eten kwam de moeder van Luc aan met broodjes kroket. Luc wilde deze niet eten want dat zou hem een medaille kosten op de sprint. Wat een sportman is hij al. En daar stond moeders met de kroketten.
En passant heeft Luc aangekondigd dat hij de 1500m veel beter kon lopen dan wat hij voor zich zag gebeuren dus de komende B-competitie wedstrijd mag hij aan Bas laten zien wat hij bedoelde. Wij kijken er met spanning naar uit. Genoeg gelachen nu was het voor Jinke een beetje stressen want ver finale en haar halve finale 60m waren tegelijk.

Dus eerste die halve finale lopen en dan snel door naar ver. Na 2 valse starten kon Jinke helaas niet net zo hard lopen als in de series maar toch een hele mooie 8.41 en een gedeelde 10e plaats als resultaat. Dan de finale ver van Jinke. De eerste sprong bij Jinke is altijd goed: 4.89 daarmee stond ze heel lang 4e. Tijdens de volgende sprongen hebben we samen met haar regiotrainer nog geprobeerd meer uit de aanloop te halen en dat lukte in de laatste poging. 4.94: 5e op slechts 4cm van het podium. Luc had tussen door ook zijn halve finale gelopen en won die in 7.43. Alsof het niets is: heel knap.

Junioren boeken succes op D/C-spelen

Tijd voor wat andere disciplines. Nida, Juras en Tim zijn inmiddels gearriveerd en we gaan rondjes rennen. Nida begon met de 600m. Na een maandje verschillende griepjes gehad te hebben was de verwachting niet hoog maar gingen we het toch proberen. Na 2 goede rondjes was de tank leeg en kwam ze uit op 1.46. Voor nu een goede tijd.

Tim mocht daarna voor de 800 meter. Beneden stond hij al te stuiteren van de spanning. Hij moest (in tegenstelling tot normaal) in de op een na snelste serie starten en voor een goed resultaat was een zeer scherpe tijd dus noodzakelijk in de wetenschap dat hij aan de anderen in de serie niet veel zou hebben. Zelf het tempo maken was het idee. Dus na 150m achter iemand aan gelopen te hebben kon hij zich niet beheersen en schoot hij er van door. Het eerste rondje was daardoor te hard en dat moest hij bekopen in de rondjes daarna. De ruime overwinning in de serie was helaas net 2,5 seconde te langzaam voor het podium. Toch een knap pr voor Tim in 2.23 en daarmee een mooie 4e plaats in de wedstrijd.

Juras benutte zijn routine en liet zich niet gek maken in zijn serie 800m. De groep hanteerde een hoog tempo maar Juras ging daar niet in mee. In zijn eigen tempo en met een mooie looptechniek liep hij een hele mooie race wat resulteerde in een indoor pr van 2.26. Juras laat zien perspectief te hebben voor de toekomst. Dat is een groot compliment waard van Bas.

Dan terug naar Luc. Hij ging de dag afsluiten. Eerst de ver finale. Hij haalde 5.68 in zijn eerste poging en daardoor kwam hij bij de beste 8 wat recht gaf op nog 3 pogingen. Ja, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling want Luc moest ook nog de finale 60m lopen. Zijn het niet de kroketten dan is wel het verspringen wat hem dwars ligt naar het podium.

Het werd springen met reserve en omdat het coachen ook niet ging door de grote afstand tussen trainer en Luc leverde dat geen podiumplaats op. Na poging 6 snel de spikes op halen bij zijn moeder op de tribune en op naar de finale 60m. Van ver af was te zien dat de jongen van Trias een pikstart had maar hij mocht door. Luc gunde hem het podium en tekende dus geen protest aan. Voor Luc was de podiumplaats binnen: een keurige derde plek in 7.43.

Om 19:30 uur was de prijsuitreiking klaar en konden we naar huis. Het was een erg leuke maar wel een enorm lange dag, maar het meer dan waard. Al met al een succesvol en sportief weekend voor Phoenix.

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in