Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Nieuwsbrief Jeugd voorjaar 2012

Beste ouders/verzorgers, via deze weg willen wij jullie op de hoogte stellen van een aantal leuke activiteiten de komende maand en een paar belangrijke data. Om vergissingen te voorkomen is het belangrijk dat je de data noteert.

Opening Maarschalkerweerd zaterdag 24 maart

Op zaterdag 24 maart kun je tussen 13:30 en 15:00 uur op Maarschalkerweerd meedoen aan verschillende toffe clinics. Spreek af met je atletiekvrienden en -vriendinnen en kom bijvoorbeeld naar de sprintclinic van Guus Hoogmoed, meervoudig Nederlands Kampioen sprint, Olympiër en winnaar van een bronzen medaille op het WK in Parijs in 2003! Er zijn ook clinics verspringen, kogel en horden (die laatste vanaf D junioren). Deelname is gratis. Ben je erbij?

Deze clinics worden georganiseerd ter gelegenheid van de officie2le opening van de nieuwe atletiekbaan Maarschalkerweerd, om 13:00 uur door wethouder Rinda den Besten. Daarbij zijn jij en je ouders natuurlijk ook van harte welkom.

De officiële opening van de atletiekbaan Maarschalkerweerd wordt georganiseerd door de drie Utrechtse atletiekverenigingen Hellas, Phoenix en U-track, de Scheidsrechtersvereniging SVDU en de gemeente Utrecht.

Geen clubcross zondag 25 maart

Vanwege de feestelijke opening van de Atletiekbaan Maarschalkerweerd op 24 maart, gaat de clubcross op zondag 25 maart dit jaar niet door.

Verkoop clubkleding Starshoe

Op donderdag 5 april komt Starshoe naar Maarschalkerweerd om clubkleding te verkopen. Alex is er van 18:00 – 19:30 uur. Maar daar gebruik van! Graag contant betalen. Update 2020: Clubkleding is vanaf heden verkrijgbaar bij Runnersworld Utrecht via Runnersworld Utrecht, Herculesplein 245-247, 3584 AA te Utrecht).

Strandtraining 31 maart 2012

Zaterdag 31 maart is de traditionele strandtraining op het Noordwijkse strand. Door de duinen rennen we naar het strand om lekker uit te waaien en in het zand leuke spelletjes te doen. Na afloop gaan we met z’n allen picknicken in de duinen. Je hoeft dus zelf geen eten of drinken mee te nemen.

We gaan met z’n allen met de bus naar het strand!

We vertrekken zaterdag 31 maart om 8:45 uur vanaf het parkeerterrein van de IJsbaan (Mississipidreef). Om 14:00 uur verwachten we daar weer terug te zijn. De eigen bijdrage voor de strandtraining is €5 euro per kind (met U-pas 2 euro).

Overmaken op rekening 5204151 t.n.v. AV Phoenix inzake jeugdactiviteiten o.v.v. voor- en achternaam van het kind.

Als je mee wilt, mail dan zo snel mogelijk onderstaand strookje naar [email protected] mailen of geef het strookje ingevuld aan Jannet Vermeulen.

Er kunnen maximaal 75 kinderen mee in de bus, dus vol = vol! Je inschrijving geldt pas als je betaald hebt.

 • Ja, ik ga mee naar de strandtraining op zaterdag 31 maart 2012!
 • Naam:
 • Trainingsgroep:
 • Mijn ouder(s)/verzorger(s) zijn tijdens de strandtraining bereikbaar op:
  • Telefoonnummer:
 • Ja/ Nee Mijn ouder(s)/verzorger(s) hebben de eigen bijdrage van €5 al overgemaakt.

Juniorencompetities 2012

Informatie over de CD-juniorencompetitie, de B-juniorencompetitie en de A-juniorencompetitie wordt door de betreffende trainers verstrekt.

Zorg dat je op tijd meldt dat je meedoet!

Pupillencompetitie 2012

De competitie bestaat uit drie wedstrijden, waar we met zoveel mogelijk kinderen aan mee willen doen. Wat een competitiewedstrijd heel leuk maakt, is dat je met een team meedoet. Er zijn teams meisjes pupillen A 1e en 2e jaars, B en C en jongens pupillen A 1e en 2e jaars, B en C. Iedereen van elk team doet mee aan alle onderdelen. De onderdelen zijn sprint, hoog- of verspringen, balwerpen of kogelstoten. Daarnaast is er nog de estafette, die gelopen wordt door vier kinderen. Alle teams worden begeleid door een ploegleider (ouder) van Phoenix.

De zes teams uit onze regio die (per categorie) na drie wedstrijden de meeste punten hebben verzameld, gaan naar de finale. De bedoeling is om met zo veel mogelijk pupillen competitiewedstrijden te gaan en er gezellige dagen van te maken. Samen aanmoedigen, kletsen in de zon. Als het weer wat minder is, nemen we onze partytent mee. Het zijn gewoon hele leuke, gezellige, sportief spannende wedstrijden!!!

Wanneer zijn de competitiewedstrijden?

 • Zaterdag 14 april in Utrecht (Phoenix)
 • Zaterdag 12 mei in Hilversum (GAC)
 • Zaterdag 16 juni in Utrecht (U-track)
 • De regionale finale is op 15 september in Almere (Almere’81)

Ongeveer een week voor de wedstrijd krijg je van Pieter Zwart, wedstrijdsecretaris jeugd, via de mail alle informatie zoals chronoloog, routebeschrijving etc. Het is dus belangrijk dat hij het juiste mailadres van jou heeft.

Met vragen kun je ook bij de coördinator terecht. Informatie over aanvangstijden, vervoer enzovoorts volgt later.

Wat moet je regelen om mee te kunnen doen?

1 Inschrijven

Bij voorkeur bij Pieter Zwart, wedstrijdsecretaris jeugd via [email protected].

Je kunt ook onderstaand strookje uitprinten, invullen en dit zo snel mogelijk inleveren bij je trainer. Schrijf de data direct op de kalender en geef ze door aan je ouders, zodat je de wedstrijden niet vergeet!

2 Clubkleding

Op de wedstrijden moet je het clubtenue van Phoenix dragen. Dat is verplicht, en zo zijn we ook voor elkaar en anderen herkenbaar. Clubkleding koop je bij Starshoe in Zeist of op donderdag 5 april, dan komt Starshoe naar de atletiekbaan.

Als het koud is kun je onder je singlet een wit t-shirt doen.

Update 2020

Clubkleding is vanaf heden verkrijgbaar bij Runnersworld Utrecht.

Runnersworld Utrecht
Herculesplein 245-247
3584 AA Utrecht

3 Vervoer

Naar de wedstrijd in Hilversum gaan we met z’n allen met de bus. De bus vertrekt op zaterdag 12 mei om 08:45 uur (kwart voor negen ’s ochtends) vanaf de parkeerplaats voor de IJsbaan op Overvecht (Mississipidreef). Alle deelnemers horen tijdig hoe laat de bus terug is. Voor de bus wordt een vervoersbijdrage van 2 euro per persoon gevraagd. Dit bedrag contant betalen bij het instappen.

4 Kosten

De kosten van inschrijving voor de wedstrijd zijn voor rekening van Phoenix.

Het lijkt ons heel erg leuk als jullie allemaal meedoen: hoe meer kinderen, hoe leuker!

Strookje (deze informatie dien je naar de wedstrijdsecretaris jeugd te mailen):

Jij doet toch ook mee?

0 Ja, ik doe mee aan de competitie!

Mijn naam is …………………………………………………………………………………………….

o zaterdag 14 april 2012 in Utrecht (Phoenix, Maarschalkerweerd)
o mijn vader/moeder/verzorger (naam: …………………………………………………………………………………………….) kan op 14 april helpen bij de organisatie van de wedstrijd
o zaterdag 12 mei 2012 in Hilversum
o ik ga mee in de bus
o mijn vader/moeder/verzorger gaat ook mee in de bus (bij het instappen 2 euro per persoon contant betalen)
o zaterdag 16 juni 2012 in Utrecht (U-track, Maarschalkerweerd)
o Nee, ik doe niet mee aan de competitie, want: …………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Lever dit strookje zo snel mogelijk in (uiterlijk 31 maart) bij je trainer of geef je op bij Pieter Zwart via de mail ([email protected]).

Kijk regelmatig op onze website voor het laatste nieuws. Voor verdere vragen: mail naar [email protected].

Beeld: Csaba Nagy via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Phoenix Jaarkalender: handig voor op de koelkast

23-04-2024

Wisten jullie dat we op de site ook een handige kalendermodule hebben? Scroll maar eens naar beneden als je op de home van onze site zit, of kijk aan de

lees verder...
Jeugdnieuws

Ook goede start voor pupillen bij eerste competitiewedstrijd op eigen baan

20-04-2024

Een week na de junioren mochten de pupillen op zaterdag 13 april aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd, wederom met mooi weer op eigen baan en met maar lieftst 40 Phoenix-pupillen

lees verder...
Jeugdnieuws

Goede sfeer en prestaties van de Phoenix U18/U20 junioren in Amersfoort

19-04-2024

Zondag 14 april was de eerste competitiewedstrijd in Amersfoort voor de junioren U18 en U20. De goede onderlinge sfeer en gezelligheid zijn de sterkste punten van deze ploeg. Maar er

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in