Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Op het podium van de Singelloop, of toch niet?

Vorig jaar stond Nina nog op de eerste plaats op het podium van de wereldrecordhouder, zou dat dit jaar ook lukken of toch niet? Met een schoolfeest, aansluitend een slaapfeestje gevolgd door een hele zaterdag shoppen in Amsterdam leek Nina niet de ideale voorbereiding voor de Singelloop te hebben. Vader Bert van Eijk doet verslag.

Maar ook met deze voorbereiding moest een podiumplaats er in zitten, maar het liep iets anders. De start om 12:00 uur ging voortvarend, samen met een meisje van Atverni liep Nina een keurige eerste ronde, het meest vervelende was dat dat kleine meisje wel erg gemakkelijk mee ging. Na 1500 meter moest Nina haar toch langzaam laten gaan en ging de slopende voorbereiding haar parten spelen. Ze kon de eerste plaats niet meer houden, en berustte in een 2e plaats. Wat nu???

Ineens zag ze voor haar iemand oversteken, lopende op een paar nep ‘All Stars’ van de Scapino, samen met haar broertje (die ook ineens een wereldtijd liep), en bleek ze plotseling 3e te lopen, potverdorie!!!! Bij de finish aangekomen kreeg ze inderdaad een kaart met een 3e plaats in haar handen geduwd met de mededeling dat de prijsuitreiking om 13:30 uur op het Lepelenburg zou zijn.

Inmiddels was mijn humeur al tot nul gedaald omdat ik Nina kwijt was geraakt en inmiddels al 45 minuten aan het zoeken was aan de ene kant van de startvakken terwijl Nina mij aan de andere kant aan het zoeken was, en oversteken was er niet meer bij. Zo rond 13:00 uur hadden we elkaar weer gevonden, inmiddels was Desiree ook aangesloten en na 5 minuten kissebissen wie nu de schuld had van de dwaalpartijen, was het wachten op de prijsuitreiking. Inmiddels was Anne ( bekend van The Voice) haar eerste album aan het promoten, veel te hard met dat mooie weer in Lepelenburg, en niet direct mijn smaak. Om 13:45 uur was ze gelukkig klaar met haar laatste nummer genaamd ‘Too Late’, zeer toepasselijk.

Om 14:15 riep onze eigen Ben om dat de prijsuitreiking nog een kwartiertje uitgesteld zou worden, KWARTIERTJE!!!!, een UUR zul je bedoelen. Maar goed, uiteindelijk kwam het er toch van maar hoe zouden ze dat nu doen, nu bleek dat verschillende mensen reeds bij de organisatie had aangegeven dat die uitslag niet klopte. Nou daar had Ben in ieder geval niet op gerekend. De organisatie had er ruim een uur de tijd voor gehad. De echte nummer 1, (getooid met een kaartje nummer 1) kwam op het lijstje van Ben niet voor. Het tussenkruipertje bleek ineens nummer 1 te zijn ( getooid met kaartje nummer 2). Nina werd omgeroepen als nummer 2 ( getooid met kaartje nummer 3) en de echte nummer 3, maar zonder kaartje, omdat ze nummer 4 was, bleek nu toch nummer 3 te zijn. Wie snapt het nog.

Op de officiële uitslagenlijst was de chaos nog groter en bleek Nina als nummer 4 te staan. Toen iedereen het er over eens was dat de nummer 1 de echte nummer 1 was, kreeg zij de grootste beker en stond eenzaam op het podium. Daarna ontstond er een discussie tussen de families van de gedupeerden en de gehele familie tussenkruiper en dat waren er veel. Een trieste vertoning, op die leeftijd de zaak al flessen om op het podium te komen. Uiteindelijk besloot de organisatie dit eerst maar intern te bekijken, met videobeelden. Uiteraard was ik niet te beroerd om ze te adviseren om de volgende keer gewoon een registratiemat bij het keerpunt te leggen, zodat je dit soort problemen voorkomt, nou dat namen ze graag mee. Dat ze zelf niet op dit briljante idee waren gekomen. Dus dit jaar geen podium en we wachten het telefoontje van de organisatie af… Hebben ze ons telefoonnummer eigenlijk wel?

Beeld: Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in