Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Rugby-clinic voor D-junioren en A2-pupillen

Afgelopen maandag, 15 oktober 2018, kregen de D-junioren en A2-pupillen tijdens hun training op Overvecht een heuse rugby clinic. Deze werd verzorgd door rugbytrainer Bas Ossenkoppele van de Utrechtse Rugbyclub (URC) en 3 URC jeugdspelers (waaronder onze eigen D junior Vera) als assistenten.

Rugby is een teamsport waar het draait om respect, kameraadschap en samen spelen.

Het doel van de clinic was dat de A2-pupillen (die na de herfstvakantie D-junior worden) en de huidige D-junioren alvast kennis met elkaar te laten maken. Zodat zij straks in het nieuwe seizoen een mooie basis met elkaar hebben, op basis van respect, communicatie en teamgeest. Daarnaast maakt het leren van andere motorische skills je lichamelijk vaardiger. En bovenal is het ook gewoon eens leuk om iets anders te doen!

What’s in a name

Na een warming up met wat krachtoefeningen werd er een namenspel met het overgooien van de rugbybal gedaan. Als je de naam van de persoon met de bal niet wist, mocht die persoon de bal niet aan je afspelen. Iedereen begon wat stil en verlegen, maar de kinderen kwamen snel los en riepen zo al snel de namen van hun nieuwe categoriegenoten.

Prachtige Passes

Daarna werd er een oefening gedaan, waarbij ze in een lijn van 4 personen de bal al rennend naar elkaar moesten gooien. Dat was best lastig, want bij rugby mag je de bal alleen naar achter passen. Na een paar keer oefenen, kregen de kinderen het steeds meer onder de knie en hebben ze best mooie passes laten zien.

Hierna zijn de A2 pupillen gaan speerwerpen, want dat was hen ook nog beloofd!

Touch-Rugby

Rugby-clinic voor D-junioren en A2 pupillen

De D junioren waren erg enthousiast en wilden na de oefeningen nog heel graag een partijtje touch-rugby spelen. Hierbij tik je de speler die de bal heeft i.p.v. te tackelen. Trainers Sacha en Sibren en rugbytrainer Bas en assistenten deden ook mee! In het begin was het nog wat onwennig voor de atleten, want naar achteren gooien en achter de bal blijven en dan oplopen en de positie in het veld was best lastig, maar al gauw werd een spannende pot en konden de kinderen er geen genoeg van krijgen, waardoor we uiteindelijk niet meer zijn gaan verspringen, maar een partijtje van bijna 40 minuten hebben gespeeld. Er kwamen talenten naar boven bij de kinderen, waarvan ze niet wisten dat ze die hadden!

We sloten af met een traditie bij rubgy: het maken van een poortje voor je tegenstander en het bedanken van de trainer.

Rugby-clinic voor D-junioren en A2 pupillen

De D-junioren en A2 pupillen hebben zichtbaar genoten van de training en bij deze willen wij Bas Ossenkoppele en zijn assistenten Daan en Johan (en Vera) hartelijk bedanken voor het verzorgen van de clinic!

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in