Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

Op zaterdag 1 oktober was er weer het jaarlijkse Phoenix-kaderuitje, waarvoor alle trainers en vrijwilligers die zich afgelopen jaar voor de vereniging hebben ingezet waren uitgenodigd.

Door: Bestuur

Voorgaande jaren begon de activiteit altijd op Maarschalkerweerd dus het duurde even voor iedereen op de juiste locatie was. Niet iedereen had gezien dat de uitnodiging dit jaar Overvecht als locatie vermeldde! Gelukkig was het tegen de voorspellingen in prachtig weer, dus werd er geduldig in de zon gewacht tot iedereen aanwezig was.

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

Na een welkomstwoord van de voorzitter was het tijd om te beginnen met de activiteit: boogschieten. Aanvankelijk vlogen er nog wat pijlen naast het bord (na vandaag weet ik dat dit blazoen heet), maar al snel vlogen de meesten richting de roos. Na meerdere oefenrondes moest er natuurlijk een wedstrijd worden gehouden, bijna een vanzelfsprekendheid als je een groep competitieve atleten bij elkaar zet. In teamverband werd er in drie rondes met drie schutters met ieder drie pijlen gespeeld en sommige teams kwamen zeer dicht in de buurt van de maximaal haalbare score van 270.

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

Niet onvermeld mag blijven dat wij met zeer simpele bogen schoten, zonder vizier, stabilisators, klikkers, carbonpijlen en andere luxe. Met een betere boog was die 270 een eitje geweest. (Ik laat wel even onvermeld dat ons blazoen de grootte van een traktorband had en op 15 meter stond, op de Olympische Spelen schieten ze schijnbaar op een bierviltje op 70 meter afstand.)

Toen iedereen zijn kruit verschoten had schoot men als een pijl uit de boog richting de Cantina, want het werd fris en het was tijd om te eten. In de Cantina stonden al bakken dampende pasta klaar. Na de maaltijd was het tijd om te midden van al deze vrijwilligers de Kaderbeker, oftewel de Koos en Jannet Vermeulen-beker, uit te reiken. Deze beker is voor leden die zich op bijzondere wijze voor de vereniging hebben ingezet. Iris Steverink was enkele jaren geleden al tot Lid van Verdienste uitgeroepen, maar haar niet aflatende inzet voor de club verdiende opnieuw aandacht. Iris doet al jaren onder andere (!) de financiële administratie, de wedstrijdorganisatiecommissie, is wedstrijdleider, scheidsrechter, onmisbaar in de dames- en mastercompetitie, bewaart het Phoenix-archief en is eigenlijk zelf een lopend archief!

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

We ontvingen gisteren ook berichten dat sommigen geen uitnodiging hebben ontvangen voor het Kaderuitje. Als je denkt dat jou dit ook betreft, neem dan even contact op met de secretaris via [email protected] om te kijken of we het juiste e-mailadres van jou hebben.

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in