Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

Op zaterdag 1 oktober was er weer het jaarlijkse Phoenix-kaderuitje, waarvoor alle trainers en vrijwilligers die zich afgelopen jaar voor de vereniging hebben ingezet waren uitgenodigd.

Door: Bestuur

Voorgaande jaren begon de activiteit altijd op Maarschalkerweerd dus het duurde even voor iedereen op de juiste locatie was. Niet iedereen had gezien dat de uitnodiging dit jaar Overvecht als locatie vermeldde! Gelukkig was het tegen de voorspellingen in prachtig weer, dus werd er geduldig in de zon gewacht tot iedereen aanwezig was.

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

Na een welkomstwoord van de voorzitter was het tijd om te beginnen met de activiteit: boogschieten. Aanvankelijk vlogen er nog wat pijlen naast het bord (na vandaag weet ik dat dit blazoen heet), maar al snel vlogen de meesten richting de roos. Na meerdere oefenrondes moest er natuurlijk een wedstrijd worden gehouden, bijna een vanzelfsprekendheid als je een groep competitieve atleten bij elkaar zet. In teamverband werd er in drie rondes met drie schutters met ieder drie pijlen gespeeld en sommige teams kwamen zeer dicht in de buurt van de maximaal haalbare score van 270.

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

Niet onvermeld mag blijven dat wij met zeer simpele bogen schoten, zonder vizier, stabilisators, klikkers, carbonpijlen en andere luxe. Met een betere boog was die 270 een eitje geweest. (Ik laat wel even onvermeld dat ons blazoen de grootte van een traktorband had en op 15 meter stond, op de Olympische Spelen schieten ze schijnbaar op een bierviltje op 70 meter afstand.)

Toen iedereen zijn kruit verschoten had schoot men als een pijl uit de boog richting de Cantina, want het werd fris en het was tijd om te eten. In de Cantina stonden al bakken dampende pasta klaar. Na de maaltijd was het tijd om te midden van al deze vrijwilligers de Kaderbeker, oftewel de Koos en Jannet Vermeulen-beker, uit te reiken. Deze beker is voor leden die zich op bijzondere wijze voor de vereniging hebben ingezet. Iris Steverink was enkele jaren geleden al tot Lid van Verdienste uitgeroepen, maar haar niet aflatende inzet voor de club verdiende opnieuw aandacht. Iris doet al jaren onder andere (!) de financiële administratie, de wedstrijdorganisatiecommissie, is wedstrijdleider, scheidsrechter, onmisbaar in de dames- en mastercompetitie, bewaart het Phoenix-archief en is eigenlijk zelf een lopend archief!

Kaderuitje dit jaar een schot in de roos

We ontvingen gisteren ook berichten dat sommigen geen uitnodiging hebben ontvangen voor het Kaderuitje. Als je denkt dat jou dit ook betreft, neem dan even contact op met de secretaris via [email protected] om te kijken of we het juiste e-mailadres van jou hebben.

Actueel

Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...
Clubnieuws

Derde plek voor Ineke van Koldam op NK korte cross

01-12-2022

Na periode van herstel is het voor onze Ineke meteen al bij de eerste de beste wedstrijd raak. Hoppa, plek 3 en meteen weer tussen de nationale top! Well done

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

01-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:💡 Lichtjesloop 2021: it

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in