Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NSK Ekiden: informatie + inschrijfformulier + vrijwilligers formulier

Nog een kleine 3 weken en dan is het zo ver: NSK Ekiden! Hieronder vindt je een overzicht met informatie over Ekiden.

NSK Ekiden

Wat is Ekiden?
Ekiden is een estafettewedstrijd op de weg. Ieder team bestaat uit zes lopers en legt in totaal de marathonafstand af, dus 42,195 kilometer. De etappes zijn verdeeld in 5 – 10 – 5 – 10 – 5 – 7,195 kilometer.

Wat is een NSK?
Een NSK is een Nederlands Studentenkampioenschap. NSK’s worden georganiseerd in allerlei sporten, onder auspiciën van Studentensport Nederland (SSN). Hier strijden dus de beste studenten van Nederland om de medailles.

Moet je student zijn om mee te doen aan NSK Ekiden?
Iedereen mag meedoen aan de wedstrijd, of je nu jong of oud bent, student of niet, professioneel atleet of beginnend jogger. Alleen om mee te doen voor de medailles, moet het team volledig uit studenten bestaan. Alle andere teams doen mee in de categorie niet-NSK.

Wanneer en waar vindt NSK Ekiden plaats?
De wedstrijd wordt dit jaar gehouden op zaterdagmiddag 26 maart 2022. Start, wisselpunten en finish zijn op atletiekbaan Maarschalkerweerd, Mytylweg 79 te Utrecht. De start is om 12:30 uur.

Wie organiseert NSK Ekiden?
De wedstrijd wordt georganiseerd door een groep studenten van de Utrechtste atletiekvereniging AV Phoenix.

Hoe ziet het parcours eruit?
Er is een rondje van 5 kilometer uitgezet door Amelisweerd. Begin en einde van dat rondje zijn op atletiekbaan Maarschalkerweerd. Je loopt dus een paar honderd meter op de atletiekbaan, maar ook op bospaden, een stukje asfalt en het verharde zandpad langs de Kromme Rijn. Een mooi en afwisselend parcours!

Hoe kom ik aan de afstand van mijn etappe?
Loop je 5 kilometer, dan loop je dit rondje één keer. De 10 kilometer-lopers lopen twee rondjes en voor de slotetappe van 7,195 kilometer loop je één keer dit rondje plus nog een kleiner rondje van ongeveer 2,195 kilometer.

In welke categorieën kan ik een medaille winnen?
Er zijn drie NSK-categorieën: mannen, vrouwen en gemengd. Voor de eerste twee geldt dat een team volledig uit mannen respectievelijk vrouwen moet bestaan. Gemengde teams bestaan uit minimaal twee mannen en minimaal twee vrouwen, waarbij bovendien minstens 20 van de 42,195 kilometer door vrouwen moet worden afgelegd. Voldoet jouw team niet aan een van deze drie voorwaarden, dan doe je automatisch in de categorie ‘niet-NSK’ mee.

Zijn er ook eisen aan de samenstelling van een niet-NSK-Team?
Nee, als je als niet-NSK-team meedoet, maakt dat niet uit. Je team mag dan ook bijvoorbeeld uit vijf mannen en één vrouw bestaan, of precies andersom. Ter bescherming van de deelnemers stellen we wel de voorwaarde dat lopers van de 5 kilometer op de wedstrijddag minstens 12 jaar oud zijn, voor de 7,195 en de 10 kilometer is dat minstens 14 jaar oud.

Mag een deelnemer meerdere etappes lopen?
Nee, iedere deelnemer mag maar één etappe lopen. Een team moet dus bestaan uit zes verschillende deelnemers en een deelnemer kan geen deel uitmaken van meerdere teams.

Hoe kan ik me inschrijven?
Je kunt je tot en met dinsdag 22 maart inschrijven via https://inschrijven.nl/form/2022032605128-nl
Wil je je team daarna nog wijzigen, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Hoe hoog zijn de inschrijfkosten?
Deelname aan NSK Ekiden bedraagt €42 per team. Studententeams, dus teams die volledig uit studenten bestaan, krijgen 33% korting en betalen €28. Een team dat volledig uit studenten bestaat, maar qua samenstelling niet voldoet aan de voorwaarden van een van de drie NSK-categorieën, komt alsnog voor de korting in aanmerking.

Wanner ben je student?
Als NSK moeten we hierin de definitie van SSN volgen. Dat houdt in dat je student bent als:

  • Je in het collegejaar 2020-2021 en/of 2021-2022 voltijdstudent aan een Nederlandse HBO- of WO- instelling was/bent.
  • Je bent minimaal 16 en maximaal 30 jaar oud op de wedstrijddag.

Om mee te doen voor het kampioenschap, moeten alle deelnemers van een team aan deze voorwaarden voldoen. Bovendien moeten voor een NSK-team alle zes de leden aan een onderwijsinstelling in dezelfde stad studeren!

Hoe toon je aan dat je student bent?
Bij de inschrijving moet van iedere deelnemer een collegekaart of bewijs van inschrijving worden meegestuurd, met daarop de gegevens van de deelnemer, de onderwijsinstelling en het collegejaar. Wordt dit niet aangeleverd, dan beschouwen we de deelnemer en dus zijn/haar team als niet-student.

Wat is het verschil met de Batavierenrace?
NSK Ekiden is een leuke training en opwarming voor de Batavierenrace! Doordat start, wisselpunten en finish allemaal op dezelfde plek zijn, is NSK Ekiden logistiek echter een stuk minder ingewikkeld. Je komt gewoon met je hele team naar atletiekbaan Maarschalkerweerd en hoeft geen busjes of fietser te regelen.

Is er een diner na afloop?
Ja, rond 18:00 uur staat er een pastamaaltijd klaar! Iedereen is welkom om mee te eten, je kunt je hiervoor aanmelden via het inschrijfformulier. Deze maaltijd is vegetarisch en gemakkelijk veganistisch te houden. Heb je andere allergieën of diëten, geef het dan even door via [email protected]. Mee-eten kost 6 euro per persoon.

Is er ook een feest met overnachting?
Ja zeker! Het feest is van 20:00-01:00. Ook hiervoor kan je je aanmelden via het inschrijfformulier. De kosten voor het feest zijn 3,50 euro en voor de overnachting kost het 2 euro. Mocht je blijven slapen, neem dan je tentje/luchtbed/deken mee want de overnachtingen vinden plaats op de baan!

Kan ik me ook aanmelden als vrijwilliger?
Natuurlijk! Zonder vrijwilligers geen wedstrijd. Je kunt je aanmelden via:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Rk7UQtK5VkeNS7CUNHMOEvpfFKwSly1Ihpu7xFgpqQRUM0c2OTIwRjdPRjRLTjZXMVJNQVEzS1BXMi4u 

 

Terug naar overzichtspagina

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in