Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NSK Baan 2023

Zaterdag 17 en 18 juni was het tijd voor het NSK Baan. Het NSK Baan werd dit jaar georganiseerd in het prachtige FBK-stadion in Hengelo. Dat kwam goed uit, want de zon was weer flink aan het werk🌞, maar de tribune aan de finishzijde van de baan was volledig in schaduw gehuld. Het was voor alle atleten een spannende dag, maar voor ‘Nijn, het Phoenix Konijn’, die pas die ochtend geïntroduceerd werd als nieuwe mascotte van de studentengroep, was het peentjes zweten. Zou ze alle atleten wel goed aanmoedigen en tegelijkertijd goed beschermd worden tegen die enge braspogingen van andere SAV’s? Benieuwd hoe Nijn het weekend heeft beleefd, check dan: @nijnhetphoenixkonijn op Instagram!

Dag 1

Terwijl Nijn het langs de baan erg naar haar zin had en met alle Phoenix-atleten op de foto is geweest, werd er op het tartan flink gestreden. Het weekend werd sportief afgetrapt door Anja en Xanthe op de 100 meter, waar ze respectievelijk 14,48 en 15,33 seconden over deden. Anja mocht daarna vrijwel meteen door naar de start van de 1500 meter, waar ze Joly aantrof die de laatste versnellingen deed voor haar debuut op deze afstand. Beide dames liepen in een steady race naar een mooie tijd, op naar meer!

Ondertussen had Koen ook zijn racemonsters ondergebonden voor de 400 meter. Hij snelde in de brandende zon naar een zeer mooie tijd van 52,26 seconden, en hij wist alle maaginhoud binnen te houden! Onze meerkampster Eri wierp de discus naar een afstand van 17,03 meter en sprong vervolgens, zij het in de derde poging, netjes over een lat op een hoogte van 1,46 meter. Nienke was tegelijkertijd bezig een andere lat te bedwingen, namelijk met behulp van een stok. In een sterk veld sprong ze over 3,01 meter en wist daarmee derde te worden bij de studenten! Dat betekende ook dat Nijn voor het eerst mee het podium op mocht 🥹.

Nog meer medailles behaald

Maar de goede prestaties waren nog niet voorbij. Aan de warme kant van de baan werd er ver gesprongen door Nienke en Xanthe; beiden keerden semi-enthousiast terug naar de tribune. Gelukkig was het al snel tijd voor de estafettes. Op de 4×100 meter kwamen Xanthe, Nienke, Eri en Els uit. Zij brachten het stokje in 56,40 seconden van start naar finish. Op de 4×400 meter bestond Team Utrecht uit Koen, Joly, Anyk en Wessel. Anja en Nienke deden met twee mannen van Aquila en Asterix buiten mededinging mee, maar kwamen met team ‘Van Alles Wat’ wel in een tijd van 4:05,72 over de finish. Team Utrecht mocht de welverdiende zilveren plak ophalen bij de prijsuitreiking! Het ludieke onderdeel bestond dit weekend uit water, water en nog eens water; de sponzen, emmers en tuinslangen vlogen in het rond. Al met al was Nijn erg trots op alle atleten, en hun prestaties werden mede mogelijk gemaakt door vrijwilliger Petrus en aanmoediger Hilde. Dank voor jullie inzet en gezelligheid!

Na een lange dag werden de tenten opgezet op de campus in Enschede en begaf iedereen zich zoetjes aan naar het feest. Dankzij de adtmeister contest werd de Vestingbar weer flink onveilig gemaakt. Uiteindelijk lag iedereen aan het eind van de avond weer keurig in zijn of haar eigen tent, nog even wat slaap pakken voordat dag 2 begon.

Dag 2

Na een nacht goed gefeest te hebben, was het tijd om op dag 2 nog eens te knallen. Op een benauwde, halfbewolkte ochtend mochten Nial en Sam zich om 11:00 uur klaarmaken voor de 5000 meter. Gelukkig was het FBK-stadion op zondagochtend zo goed bereikbaar met het OV dat Sam vanaf station Hengelo al naar het stadion ging inlopen. Ondanks dat had hij te weinig tijd, want hij snelde zich nog snel naar de start. De 14:37,84 minuten van Jelle een dag eerder bij het Next Generation Athletics zat er niet in, maar alsnog snelde Nial naar 16:56,40 en Sam naar 19:27,78.

Vervolgens mochten Doortje, Eri en Karsten zich opmaken voor hun hordes. Doortje vloog er overheen in een tijd van 19,16 seconden, Eri zat er vlak achter met 19,44 seconden. Karstens 110 meter horden verliepen niet soepel. Hij ‘kuste’ veel hordes aan.. Hij ging naar een tijd van 18,31 seconden.

Pijn is fijn

Koen sprintte zijn 200 meter in 24,16 seconden. Doortje en Nienke deden over hun 200 meter respectievelijk 28,12 en 27,68 seconden. Na afloop twijfelde Nienke om nog een 400 meter horden te doen samen met Eri. Ze heeft zich na lang aandringen door verschillende mensen voor het eerst in 7 jaar tijd afgemeld voor een onderdeel. Datzelfde had Joly ook beter kunnen doen, want met pijn in haar kuiten rende ze de 800 meter toch nog in 2:46,49 minuten.

Onze meerkampster Eri had geen last van pijntjes, dus die kon verder met haar zeskamp door bij het hinkstapspringen 8,22 meter te noteren en de 400 meter horden in 1:23,61 minuten af te ronden. Ondertussen was Sander bezig met zijn polsstokhoogspringen. Na een paar keer de sprong niet te maken, vloog hij uiteindelijk over 3,61 meter. PR verbeterd met 0,01 meter 🥳.

Na het kijken naar de verschillende finales en atleten voor de zoveelste keer deze dag zien overgeven op de baan, zat dit weekend er weer op. Organisatie, bedankt voor dit NSK Baan, op naar het gala en dan volop vakantie vieren! Hopelijk zien we nog SAV’s bij het NSK Teams op 9 september!

Heb je ook onze andere socials gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws Commissies

Home NSK Baan

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in