Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NSK Ekiden: AV Phoenix nieuw Nederlands Studentenkampioen

Zondag 11 april vond het NSK Ekiden plaats, waarbij in een virtuele race de verschillende studentensteden het tegen elkaar opnamen om in een team van zes zo snel mogelijk de marathon af te leggen.

Hierbij zorgde AV Phoenix voor een daverende verrassing door bij zowel het mannen- als vrouwenteam de eerste plaats in de wacht te slepen voor Utrecht. Onze vliegensvlugge atleten mogen zich dus een jaar lang Nederlands Studentenkampioen noemen! Ook het Buiten Mededinging team (met oud-studenten) eindigde eerste in haar categorie, terwijl het gemengde team een verdienstelijke 7e plaats in de wacht sleepte.

Applaus voor onze Studenten 👏

Ekiden Explained

De ekiden is een onderdeel in de wegatletiek, een marathon in estafettevorm. De totale marathonafstand (42,195 km) wordt door zes lopers afgelegd. De startloper neemt de eerste 5 km voor zijn/haar rekening. De volgende lopers lopen respectievelijk 10, 5, 10, 5 en 7,195 km om zo op de totale marathonafstand uit te komen. Bij het wissellen geven de lopers i.p.v een estafettestokje een sjerp door, de zogeheten tasuki, die om het lichaam gedragen kan worden. Omdat deze editie virtueel was, liep een ieder zijn eigen rondje op Strava. En de tijden werden bij elkaar opgeteld.

Deze marathonestafette is afkomstig uit Japan. Vroeger werden in Japan belangrijke documenten door estafettelopers bezorgd op de plaats van bestemming. Eki betekent “station” en den betekent “wissel”.

Funfact

Onze studenten (mannen) zaten trouwens maar 27 minuten boven het Nederlands en Europees record!

  • Totaaltijd bij de mannen: 2:30:01 (Nederlands record: 2:03:12 / Europees record: 2:03:12)
  • Totaaltijd bij de vrouwen: 2:56:31 seconden (Nederlands record: 2:22.36 / Europees record: 2:14.51)

In beeld

Lucas, Sven en Jim, zij konden deze editie samen lopen, omdat de opzet vanwege corona iets anders was. Normaal is het in een stad en is het een stratenparcours met meestal een rondje van 5km als basis. En dan loop je dus om de beurt, maar nu mocht iedereen verspreid over de dag zelf zijn of haar moment en route uitkiezen. Team Phoenix liep uiteraard in Utrecht – te herkennen aan het stukje 400m parcours Uithof op de foto en team Eindhoven liep in Eindhoven, team Enschede in Enschede, etc.

Uitslagen NSK Ekiden 2021

Als je in het uitslagenblad kijkt (klik op de knop hierboven) kun je onze teams herkennen aan deze namen:

  • De Vlammende Bananen 🍌
  • De Flitsende Kanaries 🦜
  • De Vliegende Badeendjes 🐤
  • De Vurige Vogels 🔥

Bron: Wikipedia

Actueel

Fusie

Wie doet mee in welke werkgroep UP fusie traject

18-04-2024

Om tot het voorstel tot fusie te komen zijn 8 werkgroepen ingericht. De stuurgroep heeft een eigen opdracht van overkoepelende taken en vanuit de stuurgroep is een vertegenwoordiger toegevoegd aan

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix rules the Run & Roast 2024

09-04-2024

Het was weer Fast, Faster, Phoenix afgelopen zaterdag bij de Run & Roast in Utrecht. Iker Bruggink liep keisterk naar een derde plek op de 5km en op de 10km

lees verder...
Jeugdnieuws

Junioren U16 & U14 openen competitieseizoen met mooie wedstrijd op eigen baan

07-04-2024

Met maar liefst 7 competitieploegen was AV Phoenix goed vertegenwoordigd op de eerste competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 op de warmste 6 april ooit gemeten.

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in