Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

NSK Ekiden: AV Phoenix nieuw Nederlands Studentenkampioen

Zondag 11 april vond het NSK Ekiden plaats, waarbij in een virtuele race de verschillende studentensteden het tegen elkaar opnamen om in een team van zes zo snel mogelijk de marathon af te leggen.

Hierbij zorgde AV Phoenix voor een daverende verrassing door bij zowel het mannen- als vrouwenteam de eerste plaats in de wacht te slepen voor Utrecht. Onze vliegensvlugge atleten mogen zich dus een jaar lang Nederlands Studentenkampioen noemen! Ook het Buiten Mededinging team (met oud-studenten) eindigde eerste in haar categorie, terwijl het gemengde team een verdienstelijke 7e plaats in de wacht sleepte.

Applaus voor onze Studenten 👏

Ekiden Explained

De ekiden is een onderdeel in de wegatletiek, een marathon in estafettevorm. De totale marathonafstand (42,195 km) wordt door zes lopers afgelegd. De startloper neemt de eerste 5 km voor zijn/haar rekening. De volgende lopers lopen respectievelijk 10, 5, 10, 5 en 7,195 km om zo op de totale marathonafstand uit te komen. Bij het wissellen geven de lopers i.p.v een estafettestokje een sjerp door, de zogeheten tasuki, die om het lichaam gedragen kan worden. Omdat deze editie virtueel was, liep een ieder zijn eigen rondje op Strava. En de tijden werden bij elkaar opgeteld.

Deze marathonestafette is afkomstig uit Japan. Vroeger werden in Japan belangrijke documenten door estafettelopers bezorgd op de plaats van bestemming. Eki betekent “station” en den betekent “wissel”.

Funfact

Onze studenten (mannen) zaten trouwens maar 27 minuten boven het Nederlands en Europees record!

  • Totaaltijd bij de mannen: 2:30:01 (Nederlands record: 2:03:12 / Europees record: 2:03:12)
  • Totaaltijd bij de vrouwen: 2:56:31 seconden (Nederlands record: 2:22.36 / Europees record: 2:14.51)

In beeld

Lucas, Sven en Jim, zij konden deze editie samen lopen, omdat de opzet vanwege corona iets anders was. Normaal is het in een stad en is het een stratenparcours met meestal een rondje van 5km als basis. En dan loop je dus om de beurt, maar nu mocht iedereen verspreid over de dag zelf zijn of haar moment en route uitkiezen. Team Phoenix liep uiteraard in Utrecht – te herkennen aan het stukje 400m parcours Uithof op de foto en team Eindhoven liep in Eindhoven, team Enschede in Enschede, etc.

Uitslagen NSK Ekiden 2021

Als je in het uitslagenblad kijkt (klik op de knop hierboven) kun je onze teams herkennen aan deze namen:

  • De Vlammende Bananen 🍌
  • De Flitsende Kanaries 🦜
  • De Vliegende Badeendjes 🐤
  • De Vurige Vogels 🔥

Bron: Wikipedia

Actueel

Clubnieuws

Actie van dichtbij meemaken? Word NK vrijwilliger

24-11-2023

Het NK Junioren U18 & U20 komt van 14 – 16 juni 2024 weer naar Utrecht en wordt natuurlijk weer door de drie Utrechtse verenigingen georganiseerd. Hier willen we uiteraard

lees verder...
Clubnieuws

38e NN Zevenheuvelenloop: Kiplimo evenaart wereldrecord, Chepkoech wint en podiumplek voor Van Koldam

20-11-2023

Bij de 38e NN Zevenheuvelenloop evenaarde Kiplimo het wereldrecord wat zijn landgenoot Joshua Cheptegei in 2018 liep. Filmon Tesfu finishte als eerste Nederlandse man. Bij de vrouwen won Beatrice Chepkoech

lees verder...
Clubnieuws

HUP Daghap: jij eet toch ook mee?

19-11-2023

We gaan samen met de Utrechtse atletiekverenigingen en de SVDU kijken of het haalbaar is om 1x per maand een ‘HUP Daghap’ te maken.

lees verder...

Agenda

november 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« okt   dec »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in