Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Topsportplan begint vruchten af te werpen

In juni 2011 is Phoenix gestart met een Topsportplan om ambitieuze atleten die bewijzen een goede kans te hebben in de nationale top mee te doen extra te ondersteunen. Toen met twee atleten, inmiddels met vier!

Jeroen Rodenburg werd vorig jaar getroffen door blessureleed, maar heeft nu weer een goede wintertraining achter de rug en maakt nog steeds deel uit van het Topsportplan. Hij ziet uit naar snelle tijden op de 800 en 1500 meter en wordt daarbij geïnspireerd door Menno Zuidema, nieuwe deelnemer aan het Topsportplan. Menno maakte in 2011 onder leiding van trainer Joost Borm spectaculaire sprongen op 800m en 1500m, en op het afgelopen NK Indoor resulteerde dat in een ijzersterke 3e plek op de 1500m.

Menno en Jeroen worden begeleid door voormalig topatleet Joost Borm.

Anouk Oosterhuis kwam in 2011 op de korte horden indoor en outdoor tot finaleplaatsen bij de NK’s indoor en outdoor, maar is nu geen lid meer van Phoenix. Mariska Bun, vorig jaar nog gastlid maar nu uitkomend voor Phoenix, bereikte toen op de korte horden indoor de finale en outdoor zelfs een bronzen plak. Bij de afgelopen NK Indoor voor Junioren bereikte ze als 1e jaars A-junior de finale op de 60mH. Daarin dook ze voor het eerst onder de 9 seconden en bleef met 8.94 slechts 2/100 boven het CR dat Anouk vorig seizoen liep, en maar 3/100 verwijderd van een bronzen medaille. Ook zij neemt deel aan het topsportplan en wordt begeleid door onze succesvolle hordentrainer Henk van der Lans.

En last but not least is tweevoudig Nederlands kampioene op de 10.000m Saskia de Vries-van Vugt na een zwangerschap weer letterlijk op de weg terug. Bij de NK-indoor liep ze al weer lang met de kopgroep mee op de voor haar in feite te korte 3000m.

Henny Meijvis begeleidt Saskia om haar ambities op de langere afstanden waar te maken.

Naast de goede begeleiding en ondersteuning die er voor de gehele selectie van Phoenix-wedstrijdatleten is, is er voor deze topsporters extra ondersteuning in de vorm van trainingskampen, inspanningstesten, voedingsadviezen en sportmassage. De topsporters die een overeenkomst aangaan zeggen daarmee toe de ambitie en instelling te tonen die nodig zijn voor het behalen van topprestaties. Meer informatie over het Topsportplan staat op de pagina “Topsport“.

Het Topsportplan van Phoenix wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsor A-advies, adviesbureau van trainer Joost Borm.

Actueel

Evenementen

Uitslagen en foto’s NSK Baan 2021

03-08-2021

De foto’s van het NSK Baan, gemaakt door Sytse van Slooten, staan online. Je vindt ze hier. Gebruik van deze foto’s door commerciële partijen mag alleen met zijn toestemming. Ook

lees verder...
Evenementen

NSK Baan 2021 georganiseerd door AV Phoenix

21-07-2021

Ben jij er klaar voor? Het weekend van 31 juli – 1 augustus 2021 heeft AV Phoenix de eer om de Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK) baanatletiek te organiseren. De inschrijving

lees verder...
Recreantennieuws

De inschrijving voor de Zomeravondcup is geopend

01-07-2021
Zomeravondcup

Hellas Utrecht heeft een vergunning gekregen om de Zomeravondcup te organiseren! It giet oan! Ook interessant:Hoe schrijf je een artikel voor de website?Update coronavirus (april 2021)Runnersworld Track Meeting 16 mei:

lees verder...

Agenda

augustus 2021
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« jul   sep »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in