Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

TOPP training

TOPP staat voor Training – Omgang – Plezier – Presteren.

Zo’n TOPP training bestaat uit:

 1. Het geven van verantwoorde en op de lange termijn gerichte training
 2. Het bevorderen van de omgang in de groep
 3. Het zorgen dat atleten plezier hebben in hun sport
 4. Het zorgen dat hun prestaties aansluiten op hun doelen

1. Het geven van verantwoorde en op de lange termijn gerichte training

Het doel van onze training is er opgericht dat atleten optimaal in hun eigen leeftijdcategorie kunnen presteren. Als een atleet als B-junior in de Nederlandse top zit, dan is de training er op gericht om dat ook bij de A-junioren te halen en daarna om via een stapgewijze ontwikkeling ook bij de Senioren succes te behalen. Dat kan alleen maar als de atleet openstaat voor een lange termijn samenwerking en de trainer openstaat voor de vele vernieuwingen binnen de nationale en internationale atletiek.

2. Het bevorderen van de omgang in de groep

Wij werken, ondanks dat atleten individueel moeten presteren, op basis van een Team-gerichte aanpak (Team = Together Each Achieves More).

Atleten werken samen om elkaar helpen om daardoor beter te worden. Een atleet moet leren om commentaar te geven en om commentaar te aanvaarden. Atleten ontwikkelen zich daardoor en de harmonie in de groep wordt steeds beter. Daarnaast maakt de atleet een sneller groeiproces door in de zin van het ontwikkelen van het zien van de technische elementen.

Als atleten zich in de groep thuis voelen dan is het fundament van met plezier presteren gelegd.

3. Het zorgen dat atleten plezier hebben in hun sport

Met plezier trainen is van groot belang, omdat presteren zonder plezier in de sport niet vol te houden is en zeker niet voor een topsporter, omdat je toch betrekkelijk alleen staat. Het is nogal wat om dag in dag uit, jarenlang te trainen. Het is overigens niet eerst plezier maken en dan trainen. Het plezier is een wezenlijk onderdeel van de training. Plezier betekent dat men blij is met de vooruitgang, de resultaten en de omgang in de groep. De lach is in de groep, maar op het juiste moment ook weer niet, omdat bijvoorbeeld hordenlopen zeer veel concentratie vraagt. Dat is iets waar een trainer voortdurend aan werkt. Je kunt samen plezier hebben, maar als een ander een opdracht moet uitvoeren, dan moet de focus op de opdracht zijn. Als atleten en trainer dat in hun vingers hebben dan ontstaat “de state of art training”. Dat is overigens het moeilijkste dat er is.

4. Het zorgen dat jouw prestaties aansluiten op jouw doelen

Belangrijk is dat atleten een droom hebben, zoals het mee willen doen aan de Olympische Spelen of dat je net zo goed wilt worden als Marcel van der Westen of Gregory Sedoc. Daar kun je je aan spiegelen of naar toeleven, want presteren is voor een atleet van veel factoren afhankelijk.

De prestatie is afhankelijk van:

 1. Het benutten van het aanwezige talent
 2. Het gemotiveerd zijn (wie ben ik, wat wil ik en waarom wil ik het)
 3. De zelfdiscipline en de aandacht
 4. De levensstijl van de atleet/atlete (spanning, waarneming, faalangst e.d.)
 5. Het kunnen en willen samenwerken
 6. Het optimale zelfvertrouwen
 7. De ultieme wedstrijdfocus
 8. De flow situatie (geconcentreerd presteren)
 9. De manier van trainen (een negatieve houding van te zwaar, kan ik niet, e.d. werkt niet
 10. Je mentale instelling (postief omgaan met de gevraaagde trainingsarbeid)
 11. Het toewerken naar de wedstrijddoelen (het er voor gaan)
 12. De topvorm op het juiste moment
 13. De persoonlijkheid van de atleet/atlete
 14. Het zelfstandig kunnen evalueren van de resultaten
 15. Het instand houden van en het bevorderen van de groepcohesie

Met TOPP training kom je bij de top, maar je moet er wel wat voor doen. Je zelf centraal stellen, werkt alleen op korte termijn en in de opvatting van onze trainers niet voor de lange termijn. Met plezier presteren is ons topsport motto.

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in