Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Voeding

Door topsport verandert het lichaam en topsport vraagt heel veel energie, die in de juiste hoeveelheden en op het juist moment geleverd moeten worden. Voor (aankomend) topsporters volstaat het normale voedingspatroon niet meer.
Je traint meer, langer en/of intensiever en je hebt sneller herstel nodig om weer belast te kunnen worden.

Trainen is het ultieme samenspel van rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel en dan weer rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel enz. Ook voor jongere atleten die aan intensieve training doen is aangepaste voeding noodzakelijk.

Het voedingspatroon is voor niemand gelijk. Een hordenloper heeft een ander voedingspatroon dan een MiLa-atleet. De trainingen verschillen. Hordenlopers doen veel hoge intensiteit trainingen en zeer zeer weinig duurwerk, In VP1 een beetje, terwijl MiLa-lopers veel meer op duurwerk trainen. Ook per atleet is er verschil.

Zonder aangepaste voeding zullen onze Phoenix topatleten hun zware trainingen niet optimaal kunnen benutten. Als hun voeding wordt afgestemd op de hoeveelheid trainingen en inspanning dan zullen ze sneller van hun inspanningen herstellen. Het helpt ze ook om ziekte, vermoeidheid en blessures te voorkomen.

Een niet adequaat voedingspatroon (dus o.a. geen chips, lekkere koekjes en snoep) kan leiden tot prestatievermindering, blessures of overbelasting.

Om alle genoemde redenen is voedingsadvies opgenomen in het Topsportplan.

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt geeft training

08-12-2022

Woensdagavond 14 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt als gasttrainer een modeltraining volgens de Verheulmethode geven. Met als kern: de gouden formule. Benieuwd wat dat inhoudt?

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

07-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:Recreanten trainingen per week

lees verder...
Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in