Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Voeding

Door topsport verandert het lichaam en topsport vraagt heel veel energie, die in de juiste hoeveelheden en op het juist moment geleverd moeten worden. Voor (aankomend) topsporters volstaat het normale voedingspatroon niet meer.
Je traint meer, langer en/of intensiever en je hebt sneller herstel nodig om weer belast te kunnen worden.

Trainen is het ultieme samenspel van rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel en dan weer rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel enz. Ook voor jongere atleten die aan intensieve training doen is aangepaste voeding noodzakelijk.

Het voedingspatroon is voor niemand gelijk. Een hordenloper heeft een ander voedingspatroon dan een MiLa-atleet. De trainingen verschillen. Hordenlopers doen veel hoge intensiteit trainingen en zeer zeer weinig duurwerk, In VP1 een beetje, terwijl MiLa-lopers veel meer op duurwerk trainen. Ook per atleet is er verschil.

Zonder aangepaste voeding zullen onze Phoenix topatleten hun zware trainingen niet optimaal kunnen benutten. Als hun voeding wordt afgestemd op de hoeveelheid trainingen en inspanning dan zullen ze sneller van hun inspanningen herstellen. Het helpt ze ook om ziekte, vermoeidheid en blessures te voorkomen.

Een niet adequaat voedingspatroon (dus o.a. geen chips, lekkere koekjes en snoep) kan leiden tot prestatievermindering, blessures of overbelasting.

Om alle genoemde redenen is voedingsadvies opgenomen in het Topsportplan.

Actueel

Recreantennieuws

Zó gezellig was de recreanten BBQ (foto’s)

30-06-2022

Zo gezellig was onze traditionele Recreanten-BBQ 🍗🌽. Bekijk de foto’s. Ook interessant:Leon Graumans40ste Zomeravondcup: uitslagen 10 meiRecreanten trainingen per week 20215K Testloop voor Recreanten

lees verder...
Clubnieuws

Partner-overeenkomst AV Phoenix en Olympos getekend

27-06-2022

Om de samenwerking tussen Phoenix en Olympos verder te stimuleren is er een partnerovereenkomst getekend! De regeling is al een paar maanden van kracht, maar nu is ie ein-de-lijk ondertekend

lees verder...
Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...

Agenda

juli 2022
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in