Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Voeding

Door topsport verandert het lichaam en topsport vraagt heel veel energie, die in de juiste hoeveelheden en op het juist moment geleverd moeten worden. Voor (aankomend) topsporters volstaat het normale voedingspatroon niet meer.
Je traint meer, langer en/of intensiever en je hebt sneller herstel nodig om weer belast te kunnen worden.

Trainen is het ultieme samenspel van rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel en dan weer rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel enz. Ook voor jongere atleten die aan intensieve training doen is aangepaste voeding noodzakelijk.

Het voedingspatroon is voor niemand gelijk. Een hordenloper heeft een ander voedingspatroon dan een MiLa-atleet. De trainingen verschillen. Hordenlopers doen veel hoge intensiteit trainingen en zeer zeer weinig duurwerk, In VP1 een beetje, terwijl MiLa-lopers veel meer op duurwerk trainen. Ook per atleet is er verschil.

Zonder aangepaste voeding zullen onze Phoenix topatleten hun zware trainingen niet optimaal kunnen benutten. Als hun voeding wordt afgestemd op de hoeveelheid trainingen en inspanning dan zullen ze sneller van hun inspanningen herstellen. Het helpt ze ook om ziekte, vermoeidheid en blessures te voorkomen.

Een niet adequaat voedingspatroon (dus o.a. geen chips, lekkere koekjes en snoep) kan leiden tot prestatievermindering, blessures of overbelasting.

Om alle genoemde redenen is voedingsadvies opgenomen in het Topsportplan.

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in