Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Voeding

Door topsport verandert het lichaam en topsport vraagt heel veel energie, die in de juiste hoeveelheden en op het juist moment geleverd moeten worden. Voor (aankomend) topsporters volstaat het normale voedingspatroon niet meer.
Je traint meer, langer en/of intensiever en je hebt sneller herstel nodig om weer belast te kunnen worden.

Trainen is het ultieme samenspel van rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel en dan weer rust – trainen – rust – trainen – rust/herstel enz. Ook voor jongere atleten die aan intensieve training doen is aangepaste voeding noodzakelijk.

Het voedingspatroon is voor niemand gelijk. Een hordenloper heeft een ander voedingspatroon dan een MiLa-atleet. De trainingen verschillen. Hordenlopers doen veel hoge intensiteit trainingen en zeer zeer weinig duurwerk, In VP1 een beetje, terwijl MiLa-lopers veel meer op duurwerk trainen. Ook per atleet is er verschil.

Zonder aangepaste voeding zullen onze Phoenix topatleten hun zware trainingen niet optimaal kunnen benutten. Als hun voeding wordt afgestemd op de hoeveelheid trainingen en inspanning dan zullen ze sneller van hun inspanningen herstellen. Het helpt ze ook om ziekte, vermoeidheid en blessures te voorkomen.

Een niet adequaat voedingspatroon (dus o.a. geen chips, lekkere koekjes en snoep) kan leiden tot prestatievermindering, blessures of overbelasting.

Om alle genoemde redenen is voedingsadvies opgenomen in het Topsportplan.

Actueel

Studentennieuws

Verslag Batavierenrace

12-05-2023

Vrijdagmiddag 28 april was het eindelijk zover, de Batavierenrace! Zowel het Phoenix team als het universiteitsteam van Utrecht verzamelden op het station om vervolgens naar Enschede of Nijmegen te vertrekken.

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag april

06-05-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand april. April stond in het teken van de Batavierenrace,

lees verder...
Clubnieuws

Zomeravondcup 2023: Phoenix-dames verpletteren parcoursrecords op de 5km en 10km

26-04-2023

De eerste avond is weer een feit! Het was weer een mooie sportieve avond, met zowel een record aantal deelnemers als op de 5 en de 10km bij de dames

lees verder...

Agenda

mei 2023
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in