Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Hordengroep start indoorseizoen met PR’s

Op zondagochtend 13 december ging voor atleten Lisa Rodenburg, Fieke Witte, Mariska Bun, Sibren van den Berg en Bas Land het indoorseizoen van start in Amsterdam. Na een lange periode van wintertraining werd het wel weer eens tijd voor een wedstrijdje. Bij deze wedstrijd in de karakteristieke Ookmeerhal kun je twee keer 60m horden en twee keer 60m lopen. Ideaal voor deze atleten dus.

Lisa en Fieke begonnen om 11:15 uur met hun eerste serie horde. Fieke vloog uit het blok en was als eerst bij de derde horde, maar dit liet Lisa natuurlijk niet gebeuren. Ze maakte een inhaalslag en finishte als winnares in een tijd van 9,34s. Een dik PR met drie tienden van een seconde. Fieke kwam over de finish op 9,61s, ook een dik PR. Deze eerste jaars A-juniore had nog nooit eerder op 84cm gelopen. In de vierde serie kwam Mariska in actie. Zij liep 9,26s, geen PR, maar wel een goed begin van het indoorseizoen.

Om 12:05 kwamen de mannen in actie. Voor Sibren was het de eerste hordewedstrijd waarbij de hordes op 1.07 meter staan. Ik kan u verzekeren dat dit behoorlijk hoog is. Bas Land was ook best zenuwachtig, hoewel hij eigenlijk wel al een idee had hoe hard hij zou lopen. Mariska haar hordentijd is namelijk meestal een goede voorspeller voor zijn hordentijd. Vorig indoorseizoen was Mariska hem met 9,10s iets te snel af. Hij liep toen 9,12s. Beide mannen liepen een keurige race. Bas finishte in 9,24s en Sibren in 9,71s. Voor Sibren een mooi PR en voor Bas een mooie tijd voor een eerste hordewedstrijd.

Fieke en Lisa liepen hun tweede horderace om 12:30 uur. Mariska sloeg deze over, omdat zij ook nog de 60m zou gaan lopen. Fieke startte in de eerste serie en kwam hier tot een verbetering van haar tijd in de eerste serie. Met 9,49s liep zij een nog dikker PR. Lisa was door haar snelle tijd in de eerste serie in de snelste serie ingedeeld. Dit zorgde wel een beetje voor extra zenuwen, maar dit leidde ook tot een betere prestatie. Met 9,32s scherpte ze haar nieuwe PR uit de eerste serie nog met twee honderdsten aan.

Bas en Sibren waagden zich nogmaals op de 1.07m horden. Dit leidde voor beiden ook tot een verbetering van de tijd in de eerste serie. Bas liep 9,22s en Sibren 9,63s, een dikke verbetering van zijn eerste tijd. Hier waren de mannen erg tevreden mee. Bas vond het fantastisch dat hij Mariska vandaag had verslagen met vier honderdsten, omdat de rollen vorig jaar meestal omgedraaid waren.

Mariska liep om 13:45 uur nog een spetterende 60m. Zij kwam tot 7,88s, wat voor haar een leuke verrassing was. Haar PR staat al vier jaar op 7,80s. Het lijkt er wel op dat die dit seizoen nog uit de boeken gaat.

De atleten kunnen met plezier terugkijken naar deze middag. Ook trainer Henk was erg tevreden met de prestaties van vandaag. Hij heeft alweer haarfijn uitgedacht wat hij de komende periode gaat doen om de atleten nog sneller te maken op de horde.

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in