Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Mila-atleten zetten Huizen op zijn kop

Hoewel het meeste spektakel dit weekend weer in Apeldoorn werd opgeëist – door dit keer de junioren – liet Phoenix op lokaal niveau ook van zich gelden. Dat ging met minstens zoveel succes als de juniorentoppers dat deden. Leon Graumans doet verslag.

De Trappenbergloop in Huizen was het decor voor een septet Phoenix-atleten om duidelijk te maken hoe de kaarten zijn geschud in het hardloopwereldje. Zelf vreesde ik het zwaar te verduren te krijgen om Arjen (Sierd) van der Logt voor te blijven op het 10km lange crossparcours. Arjen is de man in vorm, zo toonde hij aan bij zowel de NK 10km in Schoorl, als de NK-indoor op de 3000m. Over mijn eigen vorm had ik beduidend meer twijfels na een kwakkelperiode met diverse pijntjes en een niet al te succesvol verlopen NK indoor op de 1500m.

Gelukkig bleef de voorspelde regen uit waardoor de modderige paden niet modderiger werden dan ze al waren. Wel stond er een aardig windje. Dat weerhield Arjen en mij er niet van om vlot te starten en na de eerste km 3:07 te klokken. Dat tempo was Arjen – en mij overigens ook – iets te gortig en we zakten dan ook terug in snelheid. Toch liep ik vanaf dat moment uit op Arjen en ging ik solo verder. Net als Arjen trouwens, want zijn belager kon ook niet volgen.

Verder naar achter konden Marijke en Simon een battle uitvechten. Medailles winnen op een NK-indoor is één, maar afrekenen met een sluwe vos als Van den Enden is andere koek. Voor zover ik begreep was het verschil tussen beide in eerst instantie niet groot. Toch was het de top 40-plusser die de onderlinge strijd in zijn voordeel besliste en in het tweede deel van de wedstrijd nog een minuut voorsprong op Marijke pakte. Daarmee won Simon tevens het 35+ klassement. Marijke won overigens, niet geheel verrassend, de dameswedstrijd.

Anderhalve minuut later volgde Ad Buijs. Daarmee werd hij tweede in de categorie 55+ (als 60+er). Als laatste zaten Werner en Caroline elkaar op de hielen. Voor Caroline was het pas de tweede 10km ooit en dit ging haar best goed af. Een 4e plaats bij de vrouwen senioren was het resultaat.

Zelf liep ik lekker en klokte ik solo – wat ik later begreep – een parcoursrecord (wat mogelijk in handen was van Bernard te Boekhorst?). 33:39 was de tijd. Arjen had iets meer dan een minuut langer nodig en eindigde als tweede. Als een stel ware atletiekvedetten werden we geïnterviewd, gefotografeerd en overladen met complimenten. Dat doet een ego natuurlijk altijd goed, al is het ook een beetje gênant. De mensen zouden bijna vergeten dat het over de Trappenbergloop gaat… Wel een erg leuke wedstrijd met een prima organisatie. Mogelijk volgend jaar weer.

Uitslagen

  • Leon Graumans – 10km – 33:39 – 1e msen
  • Arjen van der Logt – 10km – 34:54 – 2e msen
  • Simon van den Enden – 10km – 37:22 – 1e m35
  • Marijke de Visser – 10km – 38:23 – 1e vsen
  • Ad Buijs – 10km – 39:52 – 2e m55
  • Werner Halter – 10km – 43:47 – 17e m35
  • Caroline Botman – 10km – 43:55 – 4e vsen

Actueel

Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...
Clubnieuws

Derde plek voor Ineke van Koldam op NK korte cross

01-12-2022

Na periode van herstel is het voor onze Ineke meteen al bij de eerste de beste wedstrijd raak. Hoppa, plek 3 en meteen weer tussen de nationale top! Well done

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

01-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:💡 Lichtjesloop 2021: it

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in