Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Ondertussen op de krachttraining

Vorige week dinsdag nam Nader, onze kracht(ige) trainer, zijn camera mee om de krachttraingroep te vereeuwigen in al haar glorie. En dat is gelukt. Uit de grote hoeveelheid beeldmateriaal is een bescheiden en zorgvuldige selectie samengesteld. Bekijk de selectie.

Sommige foto’s waren niet geschikt voor een site waar ook jonge bezoekers komen, of druisden zozeer in tegen de algemeen heerstende estetische opvatting dat ze niet geselecteerd zijn. Natuurlijk was het merendeel van de foto’s van dien aard dat ze de kracht van de groep dusdanig goed weergaven, dat de angst die dit zou kunnen oproepen bij de tegenstander ronduit een vorm van intimidatie zou zijn. Hoewel dat natuurlijk niet erg is kan het worden opgevat als onsportief of valsspelerij.

Iedere dinsdag, en voor sommigen ook vrijdag, wordt er keihard getraind en nog meer gezweet voor de volgende topprestatie. Dit kan een pr/cr/nr/wr zijn of gewoon (al dan niet met een zware narcistische inslag) een strandwandeling in zwemkleding op een druk strand. De groep is opgedeeld in twee groepen, groep 1 en groep 2, die na elkaar trainen en bestaan uit wedstrijdatleten van voornamelijk de sprint en technisch onderdelen. Op deze foto’s zijn de twee groepen samen te zien alsof het één geheel is, echter niets is minder waar. Tijdens de training is de rivaliteit hoog, welke groep traint harder? Welke groep is beter en sterker? Wie doet de meeste en zwaarste buikspieroefeningen? Natuurlijk is het antwoord groep 2.

Op de foto’s is een mooie ontwikkeling te zien. Zowel in de gezichtsuitdrukkingen als de poses. Met name Lars maakt een bijzondere ontwikkeling door, laat hier duidelijk zijn waar de 6.42 meter ver vandaan komt, net als ook de andere medailles. Ook de lach van Sjoerd kent geen grenzen, die groeit langzaam uit tot een lach waar zelfs Boeddha trots op zou kunnen zijn (tenminste, Boeddha lachte toch veel?) Ook een boom heeft zich in de camera weten te werken, langzaam en onopvallend komt zij van rechts het beeld ingeslopen.

Natuurlijk is het niet altijd feest op de krachttraining. Na deze eenmalige fotoshoot werd er weer op spartaanse wijze doorgetraind waarna ondergetekende nog een aantal dagen (5) kon genieten van spierpijn en de andere powerhouses waarschijnlijk soortgelijke symptomen hadden.

De spierbundels en krachtpatsers zijn vlnr op de eerste foto: Irma, Patrick, Thomas, PP, Bas, Joris, Mirthe, Jeroen W, Lars, Sjoerd, Marloes, Rob. Vanaf foto drie in het wit: Nader. Niet aanwezig op dat moment waren: Mara en Jeroen H.

Beeld opening: Henryk Niestrój via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt geeft training

08-12-2022

Woensdagavond 14 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt als gasttrainer een modeltraining volgens de Verheulmethode geven. Met als kern: de gouden formule. Benieuwd wat dat inhoudt?

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

07-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:Recreanten trainingen per week

lees verder...
Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in