Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Ondertussen op de krachttraining

Vorige week dinsdag nam Nader, onze kracht(ige) trainer, zijn camera mee om de krachttraingroep te vereeuwigen in al haar glorie. En dat is gelukt. Uit de grote hoeveelheid beeldmateriaal is een bescheiden en zorgvuldige selectie samengesteld. Bekijk de selectie.

Sommige foto’s waren niet geschikt voor een site waar ook jonge bezoekers komen, of druisden zozeer in tegen de algemeen heerstende estetische opvatting dat ze niet geselecteerd zijn. Natuurlijk was het merendeel van de foto’s van dien aard dat ze de kracht van de groep dusdanig goed weergaven, dat de angst die dit zou kunnen oproepen bij de tegenstander ronduit een vorm van intimidatie zou zijn. Hoewel dat natuurlijk niet erg is kan het worden opgevat als onsportief of valsspelerij.

Iedere dinsdag, en voor sommigen ook vrijdag, wordt er keihard getraind en nog meer gezweet voor de volgende topprestatie. Dit kan een pr/cr/nr/wr zijn of gewoon (al dan niet met een zware narcistische inslag) een strandwandeling in zwemkleding op een druk strand. De groep is opgedeeld in twee groepen, groep 1 en groep 2, die na elkaar trainen en bestaan uit wedstrijdatleten van voornamelijk de sprint en technisch onderdelen. Op deze foto’s zijn de twee groepen samen te zien alsof het één geheel is, echter niets is minder waar. Tijdens de training is de rivaliteit hoog, welke groep traint harder? Welke groep is beter en sterker? Wie doet de meeste en zwaarste buikspieroefeningen? Natuurlijk is het antwoord groep 2.

Op de foto’s is een mooie ontwikkeling te zien. Zowel in de gezichtsuitdrukkingen als de poses. Met name Lars maakt een bijzondere ontwikkeling door, laat hier duidelijk zijn waar de 6.42 meter ver vandaan komt, net als ook de andere medailles. Ook de lach van Sjoerd kent geen grenzen, die groeit langzaam uit tot een lach waar zelfs Boeddha trots op zou kunnen zijn (tenminste, Boeddha lachte toch veel?) Ook een boom heeft zich in de camera weten te werken, langzaam en onopvallend komt zij van rechts het beeld ingeslopen.

Natuurlijk is het niet altijd feest op de krachttraining. Na deze eenmalige fotoshoot werd er weer op spartaanse wijze doorgetraind waarna ondergetekende nog een aantal dagen (5) kon genieten van spierpijn en de andere powerhouses waarschijnlijk soortgelijke symptomen hadden.

De spierbundels en krachtpatsers zijn vlnr op de eerste foto: Irma, Patrick, Thomas, PP, Bas, Joris, Mirthe, Jeroen W, Lars, Sjoerd, Marloes, Rob. Vanaf foto drie in het wit: Nader. Niet aanwezig op dat moment waren: Mara en Jeroen H.

Beeld opening: Henryk Niestrój via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

UP-Gala: save the date & geef je mening

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UP-Gala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix!

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in