Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Tweede Phoenix-mannenteam goed van start in Gouda!

Wat kan het ploegleiderschap soms makkelijk zijn. Twee weken voor de eerste wedstrijd maakte ploegleider Siem Uittenhout zich nog zorgen of hij alle onderdelen überhaupt kon bezetten, maar binnen een paar dagen meldde de ene na de andere Phoenix-man zich aan voor het tweede mannenteam. Normaal vallen er in de laatste week nog mensen uit vanwege blessures of ziekte, maar dit keer niets van dat alles. Sterker nog: mensen wilden zo graag meedoen dat ze zich speciaal nog aanmelden als lid!

Siem:

Als op de dag zelf dan ook nog alle atleten op tijd (hoewel, allemaal… daarover later meer!) én fit én vol goede zin aan de start staan zit er voor een ploegleider niets anders op dan onder het genot van wat koppen hete koffie alle prestaties te aanschouwen. Die hete koffie was wel nodig, want als er dan toch iets kritisch gezegd moet worden: het was wel veel te koud voor een competitiewedstrijd.

Sibren zette aan het begin van de dag een reeks mooie prestaties neer: 17.93 bij zijn eerste race over 110 meter horden op seniorenhoogte, 8.96 bij het kogelstoten en ook nog 56.82 op de 400 meter. Bram maakte een niet onverdienstelijk debuut op kogelstoten en discuswerpen met 8.12 en 18.94. Terwijl Simon er met zijn karakteristieke eindsprint met de punten vandoor ging op de 800m, liep Tim in de sterke wind zowaar naar een persoonlijk record van 2.17.99.

Na een korte opfriscursus een paar dagen eerder wierp Tim de discus ook nog naar een nette 24.37 meter. Sprinter Jonas gleed helaas uit bij het hoogspringen waardoor hij bleef steken op 1.65, maar dit gaat ongetwijfeld hoger volgende keer. Bij het hinkstapspringen behaalde hij een goede 10.66. Ondertussen was het tijd voor het spectaculairste onderdeel van de dag: de 100m tegenwind in de hagel. De organisatie experimenteerde met dit ludieke onderdeel, maar gezien de klachten van de sprinters wordt dit waarschijnlijk volgende keer weer vervangen door de traditionele 100m. Daniel had zich voor de gelegenheid gekleed in sportieve muts en bikkelde bij 4.1 m/s tegenwind naar 12.36. Jeroen zat daar vlak achter met 12.51. Op de 200 meter werd stuivertje gewisseld: Jeroen liep 24.50 en Daniel 25.06.

Tweede Phoenix-mannenteam goed van start in Gouda!

Tot zover verliep alles dus vlekkeloos. Tot 4 minuten voor de start van de 5000 meter, want toen was Hans opeens spoorloos. Diverse mensen werden erop uitgestuurd om Hans te zoeken. Het bleek dat hij – teamsporter en clubman als hij is – uitgebreid de prestaties van de Phoenix-dames stond te evalueren met diezelfde Phoenix-dames en daarbij de tijd even vergeten was. Terwijl de rest van de deelnemers al achter de startlijn stond opgesteld mocht ik als ploegleider eindelijk echt in actie komen en proberen de trainingsbroek van Hans uit te krijgen, want uit paniek leek hij dat zelf niet meer voor elkaar te krijgen. Hoewel het goedbedoeld was zorgde dit eigenlijk nog maar voor extra vertraging. Uiteindelijk stond Hans net op tijd naast Jaap aan de start, en waarschijnlijk vanwege deze adrenalinestoot zette Hans al na 500 meter een korte versnelling in. Hij sloeg een gaatje van zo’n 10 meter met Jaap en dat bleef de resterende 4500 meter onveranderd. Achteraf gezien hadden ze misschien beter samen kunnen lopen in de winderige omstandigheden, maar het leverde nu wel een mooi beeld op: ronde na ronde liepen ze vrijwel exact dezelfde rondetijden en ondertussen werden er ook nog wat te snel gestarte atleten opgeveegd. Ze finishten als tweede en vierde in 17.03 en 17.08, zeer nette tijden voor de winderige omstandigheden.

Tweede Phoenix-mannenteam goed van start in Gouda!

Als afsluiter volgde nog de Zweedse estafette die door Simon, Daniel, Jeroen en Jonas in 2.17.19 werd afgelegd. In totaal werden er door de Phoenix-mannen 5738 punten behaald, wat een zesde plaats in de poule en dertigste plaats landelijk oplevert. Prima prestaties dus en een mooie start van het wedstrijdseizoen. De volgende wedstrijd vindt plaats op 29 mei op Maarschalkerweerd, en hopelijk wordt het voor de ploegleider dan weer zo’n eenvoudige wedstrijd!

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in