Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

3e BAV Wintercup wedstrijd

Door de opening tussen Arjens gordijnen dringen steeds feller wordende lichtstralen zijn slaapkamer binnen. Op het moment dat hij wakker wordt, beseft hij dat de lichtstralen op hun route meerdere malen worden onderbroken door vele regendruppels. Gedurende de minuut daarna maakt Arjen zich een voorstelling van de staat van het parcours waarop hij vandaag zal gaan lopen. Een verslag van Arjen van der Logt.

Ik stel mezelf voor de vraag: 9 of misschien toch 12?

Het is inmiddels elf uur en ik stap de auto in naar een crosswedstrijd in Baarn. In deze tijd van het jaar leggen de kenners onder ons direct de link naar de BAV Wintercup. In een serie van drie wedstrijden zou dit de laatste zijn. Veel clubgenoten hebben vandaag dezelfde keuze gemaakt als ik dat heb gedaan, namelijk de lange cross (10km). Gerrieke Grootemarsink koos als enige voor de korte variant en deed dit niet onverdienstelijk met een eerste plaats bij de vrouwen (overall).

Na de reguliere inloopronde kies ik voor de 9 in plaats van de 12. De getallen houden in dit geval verband met de lengte van de spikepunten (in millimeter uitgedrukt). Met alle andere bekenden startten we om 12:30 uur voor vier gelijke rondes van twee en een halve kilometer. Naast de klassering van deze wedstrijd stond ook nog het overall klassement op het spel. Op voorhand kwamen hier nog drie gegadigden voor in aanmerking. Bij de dames haalde in deze wedstrijd alleen Karin Gorter het podium. Op basis van het feit dat ze geen tijd nam om haar beloning in ontvangst te nemen, kunnen we opmaken dat Karin (nog) niet helemaal tevreden is met haar huidige niveau (maar ze komt terug).

Bij de mannen haalden Simon van den Enden (M40) en ikzelf (MSen) het podium. Ook hier werd niet het hoogste treetje beklommen. Door de sterke tegenstand (van nationaal topniveau) mag hier niet te lang over geklaagd worden. De overige mannen: Herman Lenferink, Jeroen Rodenburg, Robert Planting, Leonard Tersteeg en vrouw: Caroline Botman zijn een korte vermelding waard in dit artikel, maar waren over het algemeen niet echt tevreden over hun prestatie. Voor veel van hen is dit een goede voorbereiding voor het baan- en/of wegseizoen. Voor het algemeen klassement mocht ik samen met Jeroen Rodenburg het blok (respectievelijk 1e en 2e plaats) op en de daarbij behorende financiële beloning in ontvangst nemen. Met de grote groep aanwezige atleten mag Phoenix tevreden zijn met de brede bezetting in deze regionale crosswedstrijd.

Na vandaag zit het grootste deel van het crossseizoen, voor de meesten van ons, er alweer op. Hooguit zullen we nog een paar clubgenoten in Breda (Mastboscross) en/of Oldenzaal (NK cross) zien. Daarna mogen we weer toe gaan leven naar de wedstrijden op het tartan en asfalt.

Bij de afronding van dit artikel zit ik op mijn bed en is het inmiddels al over tienen. Door de opening tussen mijn gordijnen dringen steeds minder feller wordende lichtstralen mijn slaapkamer binnen. Op het moment dat ik in slaap val worden de laatste lichtstralen op hun route meerdere malen onderbroken door vele regendruppels…

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in