Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Kerstcross Oranjewoud

Een gemiddelde atleet uit Midden-Nederland zou waarschijnlijk niet eens weten waar Oranjewoud ligt. Alleen bij atleten die innig gehecht zijn aan de wedstrijdatletiek en zichzelf als onderdeel zien van “het” atletiekwereldje zou er iets kunnen gaan dagen. Oranjewoud is bij veel schaatsers bekend als uitvalsbasis voor wedstrijdweekenden in Thialf en ligt in de schaduw van de sportstad van Nederland (Heerenveen).

Een verslag van Arjen van der Logt:

Jaarlijks bezoeken ook veel Noord-Nederlandse atleten het dorp om deel te nemen aan de Kerstcross die dient als afsluiting van het wedstrijdcircuit 2014. Enkelen zullen daarna nog naar Soest afreizen om oudejaarsdag enkele kilometers door het zand te ploeteren, maar voor velen geldt dat de crossspikes na vandaag een tijdje rust krijgen.

Maar wat moet een Phoenix-atleet in deze grauwe dagen in Oranjewoud? Waarom niet naar Düsseldorf, Gent of Linschoten? Afgezien van het feit dat ik afkomstig ben uit Friesland, geniet ik sinds kort ook enige bekendheid in Nederland na mijn winst in de Winterloop (Sneek) van 7 december jl. De concurrentie was dit keer niet alleen afkomstig uit Friesland, maar ook Groningers (Vitalis en Groningen Atletiek) wisten de wedstrijd te vinden.

Op het met blubber bezaaide parcours werden om 14:15 uur ongeveer 50 atleten weggeschoten. Afgaande op de informatie van de wedstrijdleiding zouden wij 5 ronden van 2 km moeten afleggen. Na de eerste ronde was er direct een afsplitsing van drie atleten (Marco Gielen, Maarten Zeegers en ik). Bij het ingaan van de tweede ronde kon ik de versnelling van de andere twee mannen niet pareren en moest ze laten gaan. Het gat werd de daarop volgende ronden steeds een beetje groter (10 a 15 seconden per ronde). Na de derde ronde wist ik dat het podium zo goed als zeker was, maar eerste of tweede zou ik ook niet meer kunnen worden. Hierdoor heb ik de laatste twee ronden niet voluit door gelopen en finishte nog vrij fris (mijn vader en zusje kunnen dit beamen).

Bij de prijsuitreiking werden de atleten, die op het podium waren geëindigd, met prijzen overladen (een medaille, een runners pet, een envelopje met geld en een kerstcake). Volgende week woensdag maar eens kijken wat ik er van bak op de korte cross in Soest en of ik Jeroen Rodenburg en Leon Graumans voor kan blijven.

Uitslag (podium) Kerstcross Oranjewoud

  1. Marco Gielen; 33:20
  2. Maarten Zeegers; 33:43
  3. Arjen van der Logt; 34:40

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in