Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Sterk NK cross Phoenix atleten in Tilburg

Het afgelopen weekend van 23/24 november was het voor de derde maal op rij dat het NK Cross in Tilburg werd gehouden tijdens de Warandeloop. Op de zondag waren het vooral Lorraine Ravestein (vijfde NK korte cross) als haar levenspartner Menno Zuidema (achtste NK korte cross), die opvielen door vanaf de start, in het snoeiharde tempo dat werd onderhouden, met de kop mee te kunnen draaien en op de finish sterke nationale toppers achter zich wisten te laten. Eerder het weekend, op zaterdag, waren Bernard ten Boekhorst, keurig 5de bij de mannen 40+; en het groot talent Nida Huijben, tiende bij de meisjes C in een lichting met ongekend veel talent voor Nederlandse begrippen,al goed op dreef. Bij de dames 40+ wist oud Phoenixatlete Lia Wijnbergen zelfs het zilver te halen. Heel knap en goed gedaan!

Op de zondag was het tijd voor de senioren. Op de korte cross bij de vrouwen was Lorraine sterk weg, en bleef zich vastberaden nestelen in de top 6 van de race, die tot het einde heel dicht op elkaar bleef. Daardoor bleef het tot het einde toe superspannend. Slechts 12 seconde achter de winnares, en nog voor iemand als Yvonne Hak, liet Lorraine zien dat de zomer met een langdurige blessure nu echt achter haar ligt. Dat smaakt naar meer. In het veld liep Phoenix gastatlete Mirthe Overkamp van Hanzesport naar een 43ste plaats. Mirthe heeft vanwege haar studie de training even op een laag pitje gezet, maar was er toch maar mooi bij.

Bij de mannen gaf de korte cross een vergelijkbaar spektakel. Over de smalle paden denderde de grote groep atleten in volle sprint drie keer voorbij. Menno knokte zich bij de start bij de top tien, maar moest in het gooi-, duw- en trekwerk behoorlijk smijten met zijn krachten om die plek te handhaven. Helemaal leeggeknokt werd hij 8ste Nederlander, beste prestatie ooit, en ook voor hem het bewijs dat een zomer vol blessureleed nu weer helemaal is overwonnen. Dat belooft een mooie winter te worden, het volgende hoogtepunt laat zich raden: het NK indoor waar Menno vorig jaar zilver op de 1500m haalde.

In dit loopgeweld werden Arjen vd Logt 60ste, Leon Graumans 64ste, Bas Jubels 91ste en onze Franstalige vriend Vincent Hocq 99ste. In het ploegenklassement werd Phoenix 6de .

Bij het crossgala voor de vrouwen (lange cross) werd het een ongelukkige dag voor de nog jonge Phoenix-toploopster Marijke de Visser. Na een prima voorbereiding zou Marijke vol vertrouwen naar het NK kunnen gaan afreizen, maar bij het opstaan zondagochtend bleek ze een vette keelontsteking te hebben opgelopen. Na nog wel geprobeerd te hebben er het beste van te maken, moest ze de wedstrijd uiteindelijk voortijdig staken. Topsport is mooi maar kan evenzeer meedogenloos zijn. Volgende keer zeker beter Marijke.

Al met al toch een heel mooi kampioenschap met prachtige prestaties. We zijn lekker bezig bij de MLA van Phoenix!

Zie hier de video-impressie van Jan Zuidema:

 

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in