Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Menno en Lorraine…. en de Belgen!!

Niks ten nadele van de Galliers, de Helvetiers en Cleopatra, maar als je eind juli naar een topatletiekwedstrijd wil gaan, dan moet je naar de Belgen! Op zaterdag 21 juli was Ninove aan de beurt; en Menno en Lorraine wilden daar wel eens bij zijn! Ninove, een klein boerendorpje, waar in het locale kroeg een ruime voorraad Belgisch bier wordt geschonken, was op die dag de gastheer van een zeer internationaal topevenement. Een machtig deelnemersveld en een machtige tijd voor Menno!!

Waarin misschien de wereldtop zelve ontbrak, maar op hoog internationaal niveau, intercontinentaal-breed, acte de presence werd gegeven door heel veel topatleten. (Met 3.50 op de 1500 mannen, stond Menno 46ste op de startlijst…). Dat levert een overvol programma op, maar door een geweldig strakke en efficiënte organisatie werd de wedstrijd – schijnbaar ontspannen – vlotjes afgewerkt. Heerlijk zo’n avond, zeker als het ook nog eens een avond blijkt te zijn met perfect weer!

Naar die wedstrijd mocht ik als chauffeur-trainer-coach afrijden met als kostbare inhoud van de auto dus Ons Menno en Zijn Lorraine (en andersom). Beiden hadden de 1500m op het menu staan.
Eerst was de serie van Lorraine aan de beurt. Allemaal loopsters van tussen 4.30 en 4.40 en dan 18 tegelijk van start in een zesbaansbaan!! Dat geeft gedrang! Lorraine was goed weg, wat op zich al een topprestatie is, en liep in de eerste ronde met een heerlijk makkelijke pas in de rondte. Na een eerste ronde van 73 viel het tempo in de groep wat stil, waardoor het geduw, getrek, gewissel en gepor nog erger werd, dan het al in de eerste ronde was. In de derde ronde werd versneld en uiteindelijk werd gewonnen in 4.34; waarbij Lorraine in een goede 4.38.94 (tweede prestatie ooit) als achtste over de finish kwam. Haar eindsprint kwam niet meer helemaal uit de verf als gevolg van het duwen en vechten onderweg. Goede prestatie in een leerzame wedstrijd!

Drie series later was Menno aan de beurt; in een veld van 18 lopers met tijden tussen 3.47 en 3.52. Menno startte heerlijk assertief, een genot om te zien voor zijn trainer, en wist met een positie variërend tussen 4 en 6, steeds uit het gedrang te blijven. Na in een kopgroep van 8 man door te zijn gekomen in 3.07 op 1200m, ging Menno heerlijk los. In de eindsprint liep hij iedereen op een meterje of tien en won in 3.50.87, slechts 0,03 sec boven zijn pr. Nooit moe geworden, heerlijk gelopen, “daar doe je het voor”.

Tekst: Joost Borm

Actueel

Clubnieuws

Competie Masters: Nederlands record voor Jacqueline Pullens (U-Track) en clubrecords voor Phoenix-teams

12-05-2024

En dat met die hitte! De Phoenix-mannen en -vrouwen waren uiteraard ook van de partij, die braken helaas geen Nederlandse Records, maar wel verschillende clubrecords, en laten we eerlijk zijn:

lees verder...
Recreantennieuws

Recreanten BBQ woensdag 3 juli

12-05-2024
Zomer BBQ Jeugd 2014

Hoog tijd voor de traditionele Recreanten-BBQ dachten wij van de recreantencommissie en de barcommissie!

lees verder...
Clubnieuws

Doe mee met de Swim Bike Run

11-05-2024
Swim Bike Run 2019

Op zaterdag 6 juli a.s. vindt het mooiste event van het jaar weer plaats! De Swim Bike Run voor de recreanten van Phoenix. Voor als je niet kunt kiezen tussen

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in