Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Iris Kamp Lid van Verdienste

Tijdens het afgelopen kaderuitje op 12 november is Iris Kamp wegens haar jarenlange inzet voor Phoenix benoemd tot Lid van Verdienste. Als lid van WOC, penningmeester in het bestuur, financieel administrateur, wedstrijdleider èn atleet is Iris een continue en betrouwbare kracht geweest.

Iris is, via Amsterdam komende vanuit Groningen, lid geworden op 1 november 1997. Al onmiddellijk in 1998 is ze toegetreden tot de Wedstrijdorganisatiecommissie (WOC) en is daar tot op de dag van vandaag in actief. Vele clubkampioenschappen, clubcrossen en door Phoenix georganiseerde competitiewedstrijden zijn met haar sturing tot een goed einde gekomen.

In 2001 trad Iris toe tot het bestuur en ze werd in 2003 penningmeester. Onder het motto ‘streng doch rechtvaardig’ heeft ze de financiën van Phoenix op uitstekende wijze bewaakt en ervoor gezorgd dat de vereniging financieel zeer solide in elkaar zit. In 2009 gaf ze het stokje als penningmeester over maar bleef wel als financieel administrateur de feitelijke administratie doen.

Daarnaast heeft Iris zich de afgelopen jaren stevig ontwikkeld op het gebied van wedstrijden leiden. Ze is geregisteerd als jurylid algemeen, tijdwaarnemer, starter regionaal, scheidsrechter regionaal, wedstrijdleider gewestelijk, wedstrijdleider/scheidsrechter veld/weg en als docent jurylid algemeen. Voor dit laatste geeft ze actief vele cursussen. Als wedstrijdleider staat ze goed aangeschreven.

Iris speelde een grote rol bij de NK senioren en 2004 en de NK Junioren 2007 in Utrecht, beide mede door Phoenix georganiseerd. Ook bij de NSK-i’s van 2010 en 2011 zorgde ze voor een goed verloop van het wedstrijdsecretariaat.

In de loop der jaren is het gezin uitgegroeid tot 3 kinderen, maar dat heeft geen merkbare invloed gehad op de inzet van Iris voor Phoenix. En daar doet ze haar eigen atletiekcarriere ook nog bij. Altijd is Iris een groot pleitbezorger geweest van de competities, en ze is na alweer enkele jaren ploegleider van de dames masters ploeg. Als master heeft Iris inmiddels vele clubrecords op haar naam staan. In 2009 werd ze Nederlands Kampioene op de 60m indoor V35 en in 2011 deed ze dat op de 100m V40.

Iris is hèt voorbeeld van een vrijwilliger die het leuk vindt geheel belangeloos zaken goed te regelen voor anderen. In meerdere opzichten is zij een uithangbord voor Phoenix!

In dit Europees jaar van de vrijwilliger is het een uitstekend moment om haar tot Lid van Verdienste te benoemen.

Actueel

Clubnieuws

Uitnodiging huldiging NK-medaillewinnaars

20-03-2023

Er zijn weer een boel NK’s geweest (indoor, weg & cross). En daar zijn uiteraard weer veel Utrechtse successen (Hellas, U-Track en Phoenix) behaald. Hoog tijd om deze atleten in

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen Cross 2023

16-03-2023

Op zondag 2 april worden de Clubkampioenschappen Cross 2023 gehouden in het Panbos. Ook interessant:Runnersworld Track Meeting 16 mei: uitslagen en foto’sAV Phoenix organiseert Nederlandse Kampioenschap U20 & U18…Competitiewedstrijden voor

lees verder...
Studentennieuws

NSK Indoor

16-03-2023

Op zaterdag 11 maart zijn de studenten afgereisd naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Na een week waarin het wisselend regende en sneeuwde, begon de dag met zonneschijn🌞. Door de

lees verder...

Agenda

maart 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« feb   apr »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in