Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Fotografie: introductie

Fotografie: introductie

In deze sectie vind je exclusieve tips en trucs voor het fotograferen van atletiek en aanverwante zaken. Geschreven door Phoenix-huisfotograaf Michel Reij. Dit is de introductie (les 1 van 26).

Michel Reij:

Ik ben nu een paar jaar bezig met fotograferen en heb inmiddels zo’n drieduizend foto’s op mijn website ter beschikking gesteld. Gaandeweg heb ik heel wat ervaring opgedaan met het fotograferen van onze sport en met het nabewerken van de foto’s. Een beetje van deze ervaring en kennis wil ik graag met jullie delen, zonder overigens de pretentie te hebben dat mijn manier de enige juiste is.

Laat ik één ding meteen maar even duidelijk maken: ik verdien mijn geld niet met fotograferen en heb ook geen professionele camera. Deze pagina’s zijn dan ook bedoeld voor mensen die net als ik graag fotograferen en hun atletiekfoto’s naar een hoger plan willen trekken.

Zoals voor ieder vakgebied geldt: hoe meer je weet, hoe meer je je realiseert hoeveel je nog niet weet en nog niet kan. Voel je daarom vrij om me te bestoken met je eigen tips en raadgevingen: ik leer graag bij…

© Michel Reij | Onder moeder’s paraplu…

 

Laat ik beginnen met een geruststellende mededeling: atletiek is waarschijnlijk de makkelijkst te fotograferen sport die er bestaat. Een paar redenen daarvoor:

  • Het wordt doorgaans buiten en overdag beoefend, dus er is meestal voldoende licht (avond- en indoorwedstrijden zijn de uitzondering, deze hoop ik in de loop van de tijd ook nog een keer te bespreken).
  • Alle actie is uitermate voorspelbaar, zowel in tijd als in plaats. Vergelijk dat maar eens met voetbal of hockey.
  • Bij de meeste wedstrijden kan je als fotograaf heel dicht bij de atleten en de actie komen.
  • Je krijgt vaak herkansingen voor een mislukte foto.

Inmiddels heb ik al aardig wat tips geplaatst, maar mijn voornemen is om de komende maanden regelmatig een nieuwe tip te publiceren. Ik heb nog een flinke lijst van onderwerpen, voornamelijk rond de verschillende atletiekonderdelen en post-processing (het bewerken van je foto’s). En als je specifieke vragen hebt, mail me dan…

🤫 Wil je weten hoe de foto’s in dit artikel gemaakt zijn? Dus welke camera, brandpuntafstand, diafragma etc., klik dan op de afbeeldingen in dit artikel. Voor het beeld bij de opening, klik hier.

Meer weten? Lees dan ook Michel’s andere tips. En heb je aanvullende vragen, mail Michel.

Bekijk alle fototips

Actueel

Clubnieuws

Meer weten over de Verheulmethode? Oud Nederlands Kampioen Marathon Huub Pragt geeft training

08-12-2022

Woensdagavond 14 december 2022 zal hardloopcoach en voormalig Nederlands Marathonkampioen Huub Pragt als gasttrainer een modeltraining volgens de Verheulmethode geven. Met als kern: de gouden formule. Benieuwd wat dat inhoudt?

lees verder...
Clubnieuws

Lichtjesloop 2022

07-12-2022

🎄 De dagen worden korter, de nachten kouder… En dat betekent: tijd voor de traditionele Phoenix Lichtjesloop! Verlicht jezelf en Utrecht en ren gezellig mee! Ook interessant:Recreanten trainingen per week

lees verder...
Clubnieuws

Wist je dat de Atletiekunie een nieuwe wedstrijdkalender heeft?

04-12-2022

Ook dit jaar organiseren AV Phoenix en U-Track weer de Indoor Utrecht wedstrijden. De eerste is al op 18 december aanstaande. Misschien heb je deze indoorwedstrijden nog niet kunnen vinden…

lees verder...

Agenda

december 2022
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« nov   jan »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in