Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Competitie 2010 incl. regels

Voor de nieuwe atleten bij Phoenix en de andere geïnteresseerden die het afgelopen jaar onduidelijkheid hadden over de competitie, hieronder de regels per categorie.

Pupillen

De pupillencompetitie bestaat uit drie voorwedstrijden (de eerste in april en de andere twee in juni) en een finale (in september). De wedstrijden beginnen altijd met de estafettes. Alle pupillen doen vervolgens een meerkamp die bestaat uit sprint, een springnummer en een werpnummer. Bij de eerste twee voorwedstrijden lopen de pupillen ook een lange afstand: 600 meter voor de pupillen C en 1000 meter voor de pupillen B en A. Er worden individuele klassementen opgemaakt en ploegenklassementen. Van alle categorieën behalve de mini’s (C, B, A1, A2) mogen de beste zes ploegen van de regio naar de finale. Naast deze zes ploegen mogen de beste 10 atleten naar de finale ook al zou Phoenix geen ploeg in de finale hebben. De minipupillen kennen geen ploegenklassement, daar mogen de beste 20 atleten naar de finale. Het is ook mogelijk om alleen een 600 of 1000 meter (afhankelijk van de categorie) te lopen. Nieuw is dat ook bij de lange afstand een finale gelopen wordt. Bij de minipupillen mogen de beste 20 atleten naar de finale en van de overige categorieën gaan de beste 16 atleten naar de finale.

De pupillencompetitie wordt niet georganiseerd door de Atletiekunie maar door de verenigingen in onze regio zelf. Er zijn vier poules. Alle wedstrijden zijn op zaterdag. De data zijn 17 april, 5 juni en 26 juni. Voor Phoenix zijn de wedstrijden als volgt ingedeeld:

  • 17 april bij Clytoneus in Woerden
  • 5 juni bij Triathlon in Amersfoort
  • 26 juni bij Altis in Amersfoort
  • De regiofinale is op 11 september bij Phoenix/U-track in Utrecht

Bij alle wedstrijden worden de deelnemers begeleid door ploegleiders (ouders) en trainers van Phoenix.

Inschrijven voor de pupillencompetitie kan bij Pieter Zwart via [email protected]. De informatie wordt tijdig naar iedereen gemaild en uitgedeeld op de training.

Junioren CD

De CD-competitie wordt georganiseerd door de Atletiekunie. Er zijn 14 poules, verdeeld over het land, waarin twee voorwedstrijden worden gehouden. De beste 6-12 ploegen in een poule plaatsen zich voor de zes gebiedsfinales (het aantal ploegen is afhankelijk van het aantal deelnemende verenigingen). De winnaars van de gebiedsfinales, aangevuld met de zes beste ploegen plaatsen zich voor de landelijke finale. Voor Phoenix is bij de C-junioren een jongens- en meisjesploeg ingeschreven en bij de D-junioren twee jongens- en twee meisjesploegen ingeschreven, maar de samenstelling daarvan is nog niet bekend.

Het programma is landelijk gelijk, maar verschilt per categorie en per divisie. In de eerste divisie worden de puntenaantallen van de twee beste deelnemers per onderdeel geteld, in de tweede divisie alleen het puntenaantal van de beste deelnemer per onderdeel. Aan een wedstrijd in de eerste divisie moeten dus meer atleten deelnemen dan aan een wedstrijd in de tweede divisie. Wie precies wil weten hoe dit zit kan het reglement raadplegen op atletiekunie.nl.

Als voorbeeld het programma voor de  jongens C. Dit bestaat uit 4*100 meter, 100 meter, 100 meter horden, 800 meter, verspringen, hoogspringen, kogel, discus en speer. Elke deelnemer kan aan maximaal twee onderdelen plus estafette deelnemen. De opstelling wordt gemaakt door de trainers.

Over de wijze van inschrijving wordt later informatie verstrekt. Alle wedstrijden zijn op zaterdag. De data voor deze competitie zijn: voorwedstrijden op 24 april en 29 mei, gebiedsfinale op 19 juni, landelijke finale op 11 september.

Junioren B

Competitie 2009 incl. regelsBij de junioren B zijn er 7 poules waarbij alle ploegen in een divisie uitkomen. De beste 12 ploegen in het landelijke competitieklassement mogen uitkomen op het NK Teams junioren ofwel de finale van de junioren B competitie. Dit jaar zijn er voor Phoenix een jongens- en een meisjesploeg ingeschreven.

Doordat er op verschillende plaatsen wordt gestreden voor het landelijke klassement worden hier punten gegeven voor de prestatie en niet voor de behaalde plaats. Bij de twee wedstrijden in de voorronde wordt hetzelfde programma gevolgd. Bij de jongens zijn dit de onderdelen: 100, 400, 800, 1500 meter, 110 meter horden, 4×100 meter estafette, hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. Bij de meisjes gaat het om 100, 400 en 800 meter, 100 meter horden, 4×100 meter estafette, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.

Aziz Boucharb zal deze competitie begeleiden en mocht je mee willen doen dan moet je junior C of B zijn. De data voor deze competitie zijn: 16 mei en 13 juni. NK Teams junioren wordt gehouden op 12 september. Noteer deze data vast in je agenda!

Junioren A

De junioren A kent een divisie waarin alle ploegen tegen elkaar strijden bij de beste 12 ploegen te komen om in de finale (NK Teams junioren) te komen. Dit jaar zal worden geprobeerd zowel een jongens- als een meisjesploeg voor Phoenix uit te laten komen.

In deze competitie krijg je punten op prestatie en zijn de ploegen verdeeld over 4 poules. De 12 ploegen met het hoogste aantal punten op de landelijke competitieoverzicht zijn geplaatst voor het NK Teams junioren (finale). Bij deze competitie wordt beide wedstrijden hetzelfde programma gevolgd. Bij de jongens zal dit bestaan uit de 100, 400, 800, 1500 en 3000 meter, 110 meter horden, 4×100 meter estafette, hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, hink-stapspringen, kogelstoten, discus werpen en speerwerpen. Bij de meisjes gaat het om de onderdelen 100, 400, 800 en 1500 meter, 100 meter horden, 4×100 meter estafette, hoogspringen, verspringen, hink-stapspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.

Wil je aan deze competitie deelnemen moet je junior B of A zijn en je opgeven bij Aziz Boucharb . Noteer wel alvast de volgende data in je agenda: 18 april en 20 juni. De finale wordt gehouden op 5 september.

Senioren

Bij de senioren zijn er verschillende divisies: NK Teams met 8 ploegen, 1e divisie met 12 ploegen, 2e divisie met 36 ploegen en een 3e divisie waarbij het aantal ploegen variabel is. Behalve voor de 3e divisie dien je je te hebben geplaatst. Phoenix komt uit in de 2e en de 3e divisie bij zowel de mannen als de vrouwen, waar de deelnemende ploegen over verschillende poules worden verdeeld. Deze ploegen in de 2e en 3e divisie zullen ook niet op dezelfde locatie aanwezig zijn. In deze divisies geldt, in tegenstelling tot het NK Teams en de 1e divisie, dat er geen punten worden gegeven op plaats, maar op prestatie volgens het puntenboek van de Atletiekunie. Dit heeft te maken met het feit dat er op verschillende plaatsen wordt gestreden om een plaats bij de beste 8 in het landelijke competitieklassement.

In de 2e divisie zal er geprobeerd worden om te promoveren naar de 1e divisie, de divisie waar wij in 2007 uit zijn gedegradeerd. De 3e divisie is om iedereen die het leuk vindt om deel te nemen aan de competitie, ook daadwerkelijk deel te laten nemen aan te competitie. In de 2e divisie zijn alle onderdelen van atletiek vertegenwoordigd in een of meerdere wedstrijden, behalve de 4×400 meter estafette en de 3000 meter steeple voor vrouwen. In de 3e divisie is er geen kogelslingeren, 3000 meter steeple en voor de vrouwen geen polsstokhoogspringen.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze competitie en ben je junior B of ouder, noteer dan alvast de volgende data in je agenda: 25 april, 9 mei en 6 juni. De promotiewedstrijd zal worden gehouden op 19 september, waarbij de beste 5 ploegen promoveren naar de 1e divisie. Edwin van den Berg zal dit jaar de ploegleider zijn bij de mannen en Esther Waij bij de vrouwen.

De mastercompetitie kent twee divisies, waarbij de masters van Phoenix dit jaar zullen uitkomen in de 1e divisie. Er zal na afgelopen jaar waarin beide ploegen in de finale kwamen en tweede werden, weer een vrouwen- en een mannenploeg worden ingezet.

Wat betreft de masterscompetitie worden er ook punten op prestatie gegeven en niet op plaats. Bij de vrouwen de beste 8 ploegen en voor de mannen de beste 12 ploegen komen in de finale. Alle wedstrijden hebben dezelfde onderdelen. Bij de vrouwen zijn dit: 100, 800 en 3000 meter, 4×100 meter estafette, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en discuswerpen. De mannen hebben de volgende onderdelen op het programma staan: 100, 200, 400, 800, 1500 en 5000 meter, Zweedse estafette, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.

Wil je meedoen aan de masterscompetitie en ben je ouder dan 35 jaar dan kun je je opgeven bij de ploegleider. Voor de vrouwen is dit Iris Kamp en voor de mannen is dit Frank Staal . De data voor in de agenda zijn: 18 april en 20 juni. De finale wordt gehouden op 12 september.

Tot slot

Mochten er nog vragen zijn over de competitie stel ze gerust aan Pieter Zwart   (pupillen en junioren CD) of Esther Waij (junioren AB, senioren en masters). Daarnaast; bent u beschikbaar om bij een competitiewedstrijd te jureren dan horen wij dit ook graag. Zodra de locaties bekend zijn, wordt dit op de website bekend gemaakt.

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in