Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Dit waren de Clubkampioenschappen 2020

In dit bijzondere jaar is het ons toch gelukt om de clubkampioenschappen te organiseren. Netjes verspreid over de dag waren er op 27 september in totaal 185 deelnemers. Op Maarschalkerweerd streden zij om de titel clubkampioen. Bij de senioren was er dit jaar zelfs een uitzonderlijk groot deelnemersaantal.

Voorafgaand aan de clubkampioenschappen leek het weer ons niet mee te gaan zitten. De dag zelf viel dit gelukkig reuze mee! Onder een waterig zonnetje werd door de verschillende leeftijdscategorieën een meerkamp afgewerkt. Nieuw dit jaar was de keus om een MiLa-2 kamp te doen bestaande uit een 800m en een 3000m. Ook de normale meerkamp had een uitbreiding, voor het laatste onderdeel kon gekozen worden tussen de 800m of de 200m horden.

Deze keuze voor het laatste onderdeel bracht een hoop extra spanning mee voor de deelnemers. Zo liep Marco de afsluitende 200 horden om 13:45 uur. Marco:

Vanaf het moment dat de tijden op de klokken stonden kon het ijverige rekenen in Excel-sheets beginnen om te zien welke totaalscore ik gehaald had. Ook kon ik daarin berekenen welke tijd Peter nodig zou hebben op de 800m om er nog met de titel vandoor te gaan. Deze 800m stond om 15:05 pas op het programma dus dat bracht nog een hoop gespannen wachten met zich mee. Gelukkig was er in de tussentijd nog het speerwerpen van de vrouwen als afleiding. Het blijft op een dag als deze leuk om te zien hoe iedereen er het beste van maakt op onderdelen waar ze niet specifiek op getraind zijn.

Ingetogen aanmoedigend vanwege de corona regels kon ik dan uiteindelijk Peter zijn 800m zien lopen. Ondanks een nette tijd (ik zou het hem niet nagedaan hebben) had ik op de andere onderdelen toch genoeg punten bij elkaar gesprokkeld om de eerste plaats veilig te stellen.

Samen met U-Track was het een dag vol gezelligheid en mooie prestaties. Deze prestaties zijn natuurlijk terug te vinden op atletiek.nu, maar de Phoenix prestaties staan ook in onze eigen bestenlijsten. Daarbij is ook gelijk te zien hoe de prestaties zich verhouden tot eerder geleverde prestaties binnen Phoenix. Zie daarvoor 20bl.avphoenix.nl. Enerzijds kan daar via het dropdown menu rechtsboven genavigeerd worden naar “Uitslagen per Wedstrijd”. Door “Utrecht: 2020-09-27” te kiezen zijn alle opgenomen prestaties van deze wedstrijd te zien. Anderzijds kan via het linkermenu per onderdeel gekeken worden. Zo is bij de Pupillen meisjes D bijvoorbeeld onder werpen te zien dat Emma Gerbrands tijdens de clubkampioenschappen een nieuwe beste prestatie allertijden heeft neergezet met het Vortex-bal werpen.

Tijdens de clubkampioenschappen heeft Wim Slangewal weer een heleboel mooie foto’s gemaakt, deze zijn terug te vinden op avphoenix.atletiek-foto.nl.

Namens het bestuur willen we de organisatie en deelnemers bedanken voor het grote inzet om dit tot een succesvolle dag te maken.

Beeld: Wim Slangewal

Actueel

Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...
Jeugdnieuws

Bliksemmeerkamp 2022

26-06-2022

Het is een traditie om in de week vóór de zomervakantie een bliksemmeerkamp te organiseren voor alle pupillen en junioren. Dit is een leuke gezamenlijke wedstrijd, waarbij een aantal atletiekonderdelen

lees verder...
Jeugdnieuws

Zó leuk was de strandtraining voor de jeugd

25-06-2022

Het was weer een super leuke strandtraining voor onze pupillen en junioren! Bekijk de foto’s! Ook interessant:Jeugdtraining in de herfst 2021Het Phoenix-moment van Herman LenferinkMeld je nu aan voor de

lees verder...

Agenda

juni 2022
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in